Köpeğinizden Nasıl İlham Alırsınız?

Köpekler harika bir ilham kaynağıdır.Bizi her gün sevgi yağmuruna tutarlar ve bize nasıl daha iyi insanlar olacağımızı öğretirler.

Köpeğinizden Nasıl İlham Alırsınız?

Köpeğinizden Nasıl İlham Alırsınız?

Köpekler harika bir ilham kaynağıdır.Bizi her gün sevgi yağmuruna tutarlar ve bize nasıl daha iyi insanlar olacağımızı öğretirler.Bu dersleri almak için öğrenmeye açık ve ilham almaya istekli olmalıyız.Köpeğinize daha fazla dikkat ederseniz onun şimdiki zamanda yaşadığını, sürekli sevgi ve karın okşaması için yuvarlandığını ve her zaman minnettarlığını ifade ettiğini fark edeceksiniz.İster inanın ister inanmayın, köpeklerimiz ruhani bilgeliğe giden yolda manevi öğretmenlerimiz olabilir.Nedenini öğrenelim.

Şimdiki Zamanda Yaşarlar

Köpeğinizin hayatı düşünüp düşünmediğini hiç merak ettiniz mi? Gerçek şu ki, köpeğiniz bunu daha az umursayamaz.Köpeğiniz her anı dolu dolu yaşıyor ve günün her saniyesine dikkat ediyor.Aşırı düşünmez veya fazla analiz etmez.Sadece olduğu gibidir.Köpeğinizin zihninde, temelde olan budur. 

“Oh, bir top! Ne güzel bir top! Topu yakalıyorum!”, “Kahvaltı! SABAH KAHVALTISI!”, “SAHİBİM EVDE!!!!!!!”, “Sıkıldım, şu çubuğu çiğneyeyim…” vb.

Her Zaman Minnettarlar

Köpekler sizin için her zaman minnettardır ve bunu günün her saniyesinde ifade ederler.Sizi durmadan öperler ve ilgi yağmuruna tutarlar.Köpeğiniz her uyandığında sizi gördüğü için heyecanlanır.Yataktan fırlar ve sizi sevgiyle öper.Sanki sizi uzun zamandır görmemiş gibi kuyruğunu sallar.İşte minnettar olmanın anlamı budur.

Geçmişe Odaklanmazlar

Köpeğiniz geçmişi veya geleceği düşünmez. O sadece anı yaşıyor, mutlu ve endişesiz. Köpeğiniz size nasıl dikkatli yaşayacağınızı öğretebilir. Yaşadığınız zorluklar ne olursa olsun, tünelin sonunda her zaman parlayan bir ışık vardır; ve işte o an, hayatta olmak, bugüne saygılı olmak. Geçmişte ne yaşamış olursanız olun, şu anda sahip olduklarınıza şükredin.

Sizi Koşulsuz Severler

Köpeğiniz sizi ne olursa olsun seviyor. Her zaman sadık olacaklar ve sadık kalacaklar. Karşılığında hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Tek umursadıkları sen ve sevgin ve seni olduğun gibi seviyorlar. Bu nitelikleri kendi içimizde geliştirmeli ve çevremizdekileri koşulsuz sevmeliyiz.

İnançlarını Korurlar

Köpeklerin ne olursa olsun inancını koruduğunu biliyor muydunuz?İyi bir şeyin olacağına inanmaktan asla vazgeçmiyorlar.Yalvardıklarında, onları beslemediğinizde cesaretleri kırılmaz, denemeye devam ederler.Köpekler inancını korur ve ne olursa olsun denemeye devam eder.Ne güzel bir hayat dersi bu!

Yeni Maceralara Açıktırlar

Köpeğiniz parkta bir yürüyüş, dağ gezisi veya sahilde güzel bir gün için her zaman heyecanlıdır.Onları nereye götürürseniz götürün, sizi reddetmeyecekler.Bunun için heyecanlanacaklar ve bunun için size teşekkür ederek etrafta zıplayacaklar.Biz de öyle yapmalıyız.Bir macera bizi beklerken tereddüt etmemeliyiz, 'evet!' demeliyiz ve meydan okumayı kabul etmeliyiz.

İyi Bir Antrenmanı Severler

Köpekler yürümeyi, koşmayı, kovalamayı, özgürce dolaşmayı severler.Siz de öyle yapmalısınız.İyi bir egzersiz, kalp hastalığını önlemeye yardımcı olur, genel ruh halinizi iyileştirir.Zamanı geldiğinde bir antrenman fırsatına 'evet' demelisiniz.İki kere düşünmeden kabul edin.

Asla Yargılamazlar

Köpeğinizin sizi ya da bir başkasını asla yargılamadığını hiç fark ettiniz mi? Siz ne yaparsanız yapın, onlar bunu kabul ederler ve yollarına devam ederler.Bir dahaki sefere birini yargılamak üzere olduğunuzda bunu hatırlamalısınız.

Affederler

Unutmayalım ki köpekler her zaman affeder.Yanlışlıkla köpeğinizin patisine bastıysanız, bunu bilirsiniz.Canları yansa bile birkaç saniye içinde bunu atlatırlar.O kadar kaygısız ve rahatlar ki, bu çılgınca.İnsanlar olarak, böyle olmayı gerçekten öğrenmeliyiz.

Sonuç

Bildiğimiz kadarıyla, köpeğiniz sizin ruhani gurunuz olabilir. 

Daha dikkatli, kaygısız ve bağımsız olmayı öğrenmeliyiz.Koşulsuz sevmeyi öğrenmeliyiz.Yargılamayı nasıl bırakacağımızı öğrenmeliyiz.Her gün köpeklerimizden bir şeyler öğrenmeliyiz.Katılıyor musunuz?