Köpeğinizden Kene Nasıl Güvenle Çıkarılır?

Keneler teknik olarak örümceklerdir ancak onları sadece böcek olarak görmekteyiz.

Köpeğinizden Kene Nasıl Güvenle Çıkarılır?

Keneler nedir?

Keneler teknik olarak örümceklerdir ancak onları sadece böcek olarak görmekteyiz. Keneler, dış parazitler olarak da adlandırılır. Yani memelilerin, kuşların ve hatta bazen sürüngenlerin ve amfibilerin kanlarıyla beslenerek yaşarlar. Keneler tüm dünyada daha sıcak ve daha nemli ortamlarda yaşar.

Dünyada var olan birçok farklı özel kene türü vardır. Kuzey Amerika'daki en yaygın keneler, geyik keneleri, yalnız yıldız keneleri, kara bacaklı keneler, Amerikan köpek keneleri, kayalık dağ ağaç keneleri ve kahverengi köpek keneleridir. Bu kenelerin her biri, kendilerinde farklı hastalıkları taşıma olasılığına sahiptir. Bu nedenle herhangi bir kenenin sizin veya yavrularınız için iyi bir kene olmadığını bilmek önemlidir.

Keneler küçüktür ve ısırıkları zarar vermez, bu nedenle siz ve köpeğiniz onları hiç hissetmeyebilirsiniz bile.

Peki Köpeğinizden Kene Nasıl Güvenle Çıkarılır?

Köpeğinizdeki kenelerin ilk kuralı, onları hızlı bir şekilde çıkarmaktır. Köpeğiniz kenelerin yaşam alanı olabilecek bir alandaysa, onları her gün kontrol etmeniz önemlidir.

Köpeğinizin üzerindeki keneleri bulmak için her yerini kontrol etmeniz gerekir. Kenenin en çok ısırmaktan hoşlandığı yerler kasık çevresi, parmak araları, kulak içi veya çevresi, anal bölge veya kuyruk ve göz kapaklarıdır. Kısa tüylü bir köpeğe sahipseniz çoğu keneyi bulmak nispeten kolaydır. Çünkü onları severken keneleri vücutlarında kabarmış bir kabuk gibi hemen hissedeceksiniz. Eğer uzun ve sık tüylere sahip bir köpeğiniz varsa keneleri hissetmek ve bulmak daha yanıltıcı olmaktadır. Bunun için kenelerin en çok ısırmaktan hoşlandığı bölgelerdeki tüyleri parmaklarınızla vücutlarının üzerinden ayırdığınızdan emin olun ve öyle inceleyin. Keneyi bulduktan sonra köpeğinizin vücudundan almak için şu yöntemi izleyebilirsiniz:

Cımbız

Köpeğinizin tüyünü kenenin olduğu yere ayırın ve cımbızın uçlarını kenenin etrafına mümkün olduğunca yakınına yerleştirin.

Kene serbest kalana kadar hafifçe yukarı doğru çekin, keneyi bükmediğinizden veya sarsmadığınızdan emin olun.

Alkolle ovarak veya tuvalete atarak keneyi yok edin

Isırık bölgesini ve ellerinizi sabun ve su ile temizleyin.