Köpeğiniz İçin Bir Uyku Rutini Oluşturmak

Yavrunuzu genç yaşta gece uyku rutinine alıştırmak, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu uykuyu almanızı sağlayacaktır

Köpeğiniz İçin Bir Uyku Rutini Oluşturmak

Köpeğiniz İçin Bir Uyku Rutini Oluşturmak

Köpeğiniz bütün gece uyanık kalıp dikkatinizi çekmeye çalışırsa fazla dinlenemezsiniz. Yavrunuzu genç yaşta gece uyku rutinine alıştırmak, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu uykuyu almanızı sağlayacaktır. Bu, sadece size fayda sağlamakla kalmayacak aynı zamanda bu rutin köpeğinizin hayatı boyunca düzenli kalmasına da yardımcı olacaktır. Peki siz uyuduğunuzda köpeğinizin de uyumasını nasıl sağlayabilirsiniz? İşte yavru köpeğinizin uyku programını geliştirmenin bazı yolları:

Yavru Köpeğinizi Hareket Ettirin

Köpeğinizi yürüyüşe çıkarmak veya oyun oynamak, yavru köpeğinizi yormanın kesin yollarıdır. Tıpkı bir çocuk gibi, bir köpeğin de enerjisini boşaltmak için bir çıkışa ihtiyacı vardır; aksi takdirde, gece boyunca periyodik olarak uyanık kalacaktır. Köpeğinizin günde en az iki saat egzersiz yaptığından emin olursanız köpeğinizin bütün gece uyumasını izleyebilirsiniz.

Köpeğinizi günün ilerleyen saatlerinde yürüyüşe veya koşuya çıkarmayı düşünün. Yürüyüşten döndükten sonra en az bir saat boş zaman bırakın, böylece yavru köpeğiniz yatmadan önce dinlenebilir. Köpeğinizle yatma vaktinize ne kadar yakın egzersiz yaparsanız siz hazır olduğunuzda köpeğinizin uykuya dalması o kadar kolay olacaktır.

Ev dışında çalışıyorsanız dışarıda geçirdiğiniz saatler boyunca köpeğinizle egzersiz yapma veya oynama fırsatınız olmayacaktır. Köpeğinizin uygun şekilde egzersiz yapmasını sağlamak için iki olası seçenek, bir köpek gezdiricisi tutmak veya köpeğinizi bir köpek kreşine götürmektir. Ayrıca, köpeğinize düşünmeye teşvik edecek yapboz gibi oyuncaklar da alabilirsiniz. Zihinsel uyarım da en az fiziksel aktivite kadar önemlidir.

Bir Rutine Bağlı Kalın

Gün boyunca bir rutin sürdürmek, tutarlı bir uyku programı oluşturmaya yardımcı olacaktır. Köpeğinizi her gün aynı saatlerde beslemeye, gezdirmeye ve onunla oynamaya çalışın, böylece yavrunuz neyi ne zaman bekleyeceğini bilir. Hafta sonları bu programa uymak o kadar kolay olmasa da buna sadık kalmak için elinizden geleni yapın.

Yatmadan önce yavrunuzu son bir tuvalet molası için dışarı çıkarın. Bu son tuvalet molası, köpeğinizin gecenin bir yarısı dışarı çıkma dürtüsünü ortadan kaldıracak ve ne sizin ne de köpeğinizin derin bir uykudan uyandırılmamasını sağlayacaktır. Ayrıca, yatmadan en az üç saat önce köpeğinizi beslemeyin, aksi takdirde gece geç saatlerde tuvalete gitmesini teşvik etmiş olursunuz.

Köpeğinize Bir Yatak Verin

Birçok insan köpeklerinin kendileriyle uyumasına izin verir. Köpeğinizin yatağınızda uyumasına izin vermek bir seçenek olsa da bunu denemek için beklemelisiniz. Köpeğinizi gece boyunca uyumaya alıştırana kadar yavru köpeğinize bir evcil hayvan yatağı vermek en iyisidir. Bu program oluşturulduktan sonra, devam edin ve köpeğinizi sizinle uyumaya davet edin.

Köpeğinizin evcil hayvan yatağında uyumaya devam etmesini tercih ediyorsanız, bu da kabul edilebilir. Aslında, geceleri dönüp duran veya havlayan köpekler sahiplerini uyandırabilir. Aynı şekilde, evcil hayvan ebeveynleri de kıpırdanırsa köpeklerini uyarabilir. Ayrıca, astım veya alerjiniz varsa ayrı uyumak en iyisidir.

Kafes Eğitimini Deneyin

Kafes eğitimi, uyku programınıza alışkın olmayan yeni köpekler veya yavru köpekler için mükemmel bir seçimdir. Yatmaya hazır olduğunuzda köpeğinizin kafese girmesini sağlayın ve uyandığınızda köpeğinizi tekrar dışarı çıkarın. Köpeklerin uyku döngüleri melatoninden etkilendiği için karanlık bir ortam yaratmak çok önemlidir. Tel bir kafes satın alırsanız geceleri üzerine bir örtü örtün. Bu alanı rahatlatıcı ve davetkar hale getirmek için kabarık bir battaniye ve yavru köpeğinizin en sevdiği oyuncağı ekleyin. Odayı mümkün olduğunca karanlık hale getirmek için ışıkları kapatmayı unutmayın. Tüm bunları yapmak, köpeğinizin kısa sürede uykuya dalmasına yardımcı olacaktır.

Tıbbi Sorunları Kontrol Edin

Evcil hayvan sahipleri, evcil hayvanlarında bir sorun olduğunu anlayabilir. Köpeğiniz geceleri uyumuyorsa bu bir hastalık veya yaralanma belirtisi olabilir. Köpeğinizin yürüme kabiliyetini ve yemek yeme isteğini izleyin. Sınırlı hareketlilik, kas veya kemik ağrısına işaret ederken daha az yemek yemek bir hastalığa veya mide rahatsızlığına işaret edebilir. Uykusuzluk dışında herhangi bir sorun fark etmeseniz bile, köpeğinizi veterinere götürmek yine de faydalıdır. Veterineriniz bir sorun olup olmadığını anlamak için testler yapabilir.

Sonuç

Köpeğinizi bir uyku rutinine sokmak sizin açınızdan zaman ve çaba gerektirebilir ancak yavru köpeğinizi bir programa soktuğunuzda, geceleriniz çok daha dinlendirici olacaktır. İyi bir gece uykusundan sonra, her ikiniz de güne hazır olacaksınız.