Köpeğim Neden Her Şeyi Yiyor?

Köpeğim neden her şeyi yiyor diye kafa karışıklığı yaşayan birçok köpek sahibi bulunuyor. Köpekler doğaları gereği avcı bir niteliğe sahip olduğu için ise karşılarına çıkan şeyleri ayırt etmeden yemeye çalışmaları oldukça normal karşılanabilir. Eğer köpeğinizde böyle bir durum var ise endişelenmenize gerek yoktur.

Köpeğim Neden Her Şeyi Yiyor?

Köpeklerin Yemek Seçmeme Sebebi Nedir?

Köpekler kendileri için neyin yararlı ya da zararlı olduğunu ayırt edemez. Bu nedenle yiyecek potansiyeli taşıdığını düşündükleri her şeyi yeme eğiliminde bulunurlar. Bu noktada köpeğinize gerekli eğitimler vermeniz gerekir. Köpeklerin yavruluk döneminde sahibinin eşyalarını dahi yediği görülebilir. Bunun nedeni ise kişisel eşyalarınızda kendi kokunuzun olmasıdır. Yavru köpekler bu dönemde sahiplerine büyük ölçüde bağlanır ve sahiplerinin kokusunu aldığı her nesneyi yemeye çalışır. Aynı zamanda hem yavru hem de yetişkin köpeklerde dışarda karşılaştıkları atıkları yeme eğilimi de mevcut olur.

Yazı İçeriği

Köpeğin Zararlı Bir Şey Yediği Nasıl Anlaşılır?

Köpeğim neden her şeyi yiyor diye düşünüyorsanız ilk olarak köpeğinizin eylemlerini analiz etmeniz gerekir. Köpeğiniz yürüyüş esnasında dışarda yer alan birçok çöp artığını yemek isteyebilir. Bu artıklar genellikle tavuk, et ya da yemek parçaları olduğu için köpeğiniz düşünmeden bu artıkları yiyebileceğini zanneder. Ancak bu son derece zararlıdır çünkü dışarda yer alan artıklar zehirli olabilir ya da artıkların içerisinde yabancı bir madde bulunabilir. Köpeğiniz istenmeyen bir hamle sonucunda kesici bir parça da yutabilir. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız ilk olarak köpeğinizin dışkısını incelemekte fayda var. Köpeğiniz yuttuğu yabancı maddeyi boşaltım yoluyla vücudundan atmış olabilir. Köpeğiniz bu maddeyi vücudundan atamıyor ise bir süre sonra kusma eyleminde bulunması normaldir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız sakin olmalı ve köpeğinizin kusma yolu ile yabancı maddeyi vücudundan atmasını beklemelisiniz.

Köpeklerde Yeme Düzeni Nasıl Oturur?

Köpeklerde yeme düzenini oturtmak biraz zaman alabilir. Eğer köpeğinizi yavruyken sahiplendiyseniz ilk olarak küçük taneli ya da yaş mamalar ile besleme yapmanız gerekir. Yavru köpeklerin dişleri tam gelişmemiş olduğu için bu süre zarfından büyük taneli mamaları sindiremeyebilirler. Köpeğiniz büyüdükçe ise iri taneli mamalara kademeli bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Yetişkin köpeklerin genel olarak günde iki öğün beslenmesi gerekirken yavru köpeklerde bu sayı daha fazla olabilir. Köpeğinizin yalnızca sizin verdiğiniz mamayı yemesi için ise yavru döneminden itibaren eğitimlere başlayabilirsiniz.

Bu eğitimler sayesinde köpeğiniz özellikle sokakta bulduğu yemek artıklarını ya da diğer nesneleri yemeyi bırakabilir. Köpeğiniz her bu hareketi yapmaya çalıştığında onu uyarmalı ve sokak eğitimi vermelisiniz.

İlgili Ürünler:

Köpekler Sağlıklı Olmak İçin Ne Yemelidir?

Köpekler doğdukları ilk andan itibaren bir süre anne sütü ile beslenen canlılar olarak bilinir. Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ise yavru köpeklere süt tozu takviyesi yapılır. Yavru köpekler büyümeye başladıkça ıslatılmış bir şekilde mama verilebilir. Köpeğiniz büyüdükçe iri taneli mamalara ve aynı zamanda yaş mamaya da geçiş yapabilirsiniz. Köpeklerinizin sağlıklı bir hayata sahip olması için her daim kaliteli içeriğe sahip mamalar tüketmesi gerekir. Kaliteli mama tüketerek büyüyen köpekler fiziksel olarak güçlü olma eğilimi gösterir. Köpeğinizin ihtiyacı olan besin değerlerini tam anlamı ile karşılayabilmesi için tercih ettiğiniz mamanın kaliteli olması şarttır.

Bu sayede siz de köpeklerinizin ihtiyacını doğru bir şekilde tespit edebilirsiniz ve köpeğim neden her şeyi yiyor diye endişelenmenize de gerek kalmaz. Gereken vitamin ve proteini alan köpekleriniz herhangi bir ortamda başka bir şey yeme eğilimi göstermeye çalışmaz.