Köpeğim Mama Yemiyor! Sebebi Ne Olabilir?

Köpeğim mama yemiyor diye paniğe kapılan köpek sahiplerinin olduğunu söylemek doğru olabilir. Köpekler bazı zamanlarda birtakım nedenlere bağlı olarak mama yemeyi reddedebilir. Bu gibi durumlarda köpek sahipleri öncelikle sakin olmalı ve bu durumun nedenini iyi analiz etmelidir.

Köpeğim Mama Yemiyor! Sebebi Ne Olabilir?

Köpekler Neden Mama Yemeyi Reddeder?

Köpeklerde mama yememe problemi birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. Eğer köpeğinizin mama yemediğini gözlemlediyseniz köpeğiniz sizin farkında olmadığınız bir acı ya da ağrı çekiyor denilebilir. Eğer böyle bir şüpheniz var ise köpeğinizi veterinere göstermeyi tercih edebilirsiniz. Köpekler sindirim problemi çektiği zamanlarda da mama yemek istemeyebilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda köpeğinizle sakin bir yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz. Köpeğiniz ishal ya da kabızlık problemi yaşıyor ve bu nedenle mama yemiyor olabilir.

Aynı zamanda eğer köpeğinizin mamasının koku kaybolduysa köpekler bu durumda da mamalarını yemezler. Bu nedenle köpeğinizin mamasını he daim kapalı ve hava almayacak şekilde muhafaza etmeniz gerekir.

Yazı İçeriği

Köpeklerin Mama Yememe Sebepleri Neler Olabilir?

Köpek neden mama yemez sorusuna birçok cevap verilebilir. Eğer köpeğinizin mamasında değişiklik yaptıysanız ve köpeğiniz yeni mamasına alışamadıysa beslenmeyi reddedebilir. Bu nedenle eğer mama değişikliği yapacaksanız bunu kademeli bir şekilde yapmanızda fayda var. Yani ilk adım olarak eski mama ve yeni mamayı karıştırarak köpeğinizi alıştırmanız gerekiyor. Bir başka sebep olarak ise köpekler damak tadı ile uyum sağlamayan mamaları yemek istemez. Köpek mamaları arasında dana etli, kuzu etli gibi opsiyonlar bulunur. Bu nedenle köpeğinizin hangi tür içerikte mamayı sevdiğini bulmanızda da fayda var.

İlgili Ürünler:

Köpekler Hangi Mamaları Yer?

Köpeklerin mama yememesi yaygın olarak karşılaşılan bir durum denilebilir. Köpekler hayatları boyunca mama ile beslenmesi gereken canlılar olarak bilinir. Yeni doğan köpekler anne sütünden kesildikten sonra ağız yapılarına uyumlu olacak şekilde küçük taneli mamalara geçiş yapabilir. Köpeğiniz yetişkinlik evresine geçtikten sonra ise büyük tanelere sahip yetişkin köpek maması almaya başlayabilirsiniz.

Köpekler kuru mamanın yanı sıra yaş mama ile de beslenebilirler. Köpeğiniz için tercih edeceğiniz kaliteli bir yaş mama köpeğinizi son derece mutlu edebilir. Aynı zamanda köpeklere özellikle herhangi bir eğitim verirken ödüllendirmek için ödül maması da tercih edebilirsiniz. Ödül mamaları eğitim sürecini bir hayli hızlandırarak köpeğinizin pratik bir şekilde eğitilmesini sağlar. Ağızda eriyen kemikler de köpekler için iyi bir opsiyon olabilir.

Ayrıca pişirilmiş olarak vermek şartı ile köpeklerinizi ciğer, et ya da tavuk ile de besleyebilirsiniz. Ancak ilk adım olarak köpeğinizin bu besinlere alerjisi olup olmadığını tespit etmeniz gerekir. Eğer herhangi bir alerji söz konusu değil ise belirli aralıklarla bu şekilde de besleme yapabilirsiniz.

Köpeklere Mama Nasıl Sevdirilir?

Eğer köpeğiniz seçici davranıyor ve her mamayı yemiyor ise bu noktada birkaç farklı mama değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bir süre sonra köpeğiniz sevdiği bir mama bulacaktır. Köpeğiniz için mama tercihi yaparken ise tüm mamaların yüksek kalite düzeyine sahip olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Yüksek kaliteye sahip mamalar köpeğinizin uzun ve sağlıklı bir ömrünün olmasını sağlar. Aynı zamanda yavru döneminden beri köpeğinizi kaliteli mamalar ile beslerseniz oluşabilecek birçok hastalığın da büyük ölçüde önüne geçersiniz.

Köpeğim mama yemiyor diye düşünmek yerine köpeğiniz için en iyi seçenekleri değerlendirmeniz gerekir. Gerekli araştırmalar ve sizin de deneyimlerinizin sonucunda köpeğinizin severek tüketeceği kaliteli bir mama bulabilirsiniz. Bu sayede hem siz hem de köpeğiniz birlikte keyifli ve sağlıklı günler geçirebilirsiniz.