Kedinizle Birlikte Tatile Çıkabilmek İçin İpuçları

Bir yolculuk yapmayı planlıyorsanız sevgili kedi arkadaşınızı yanınızda götürmek size cazip gözükebilir.

Kedinizle Birlikte Tatile Çıkabilmek İçin İpuçları

Kedinizle Birlikte Tatile Çıkabilmek İçin İpuçları

Bir yolculuk yapmayı planlıyorsanız sevgili kedi arkadaşınızı yanınızda götürmek size cazip gözükebilir. Sonuçta dört ayaklı dostunuzu bir tatil veya kamp gezisinde yanınızda bulundurmak, seyahatinizi daha eğlenceli bir hale getirebilir! Ancak, macerayı evcil hayvanınızla paylaşmak isterken göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler vardır. Köpeklerin aksine kediler, seyahat etmeyi gerçekten sevmezler ve alıştıkları ortamdan çıkarıldıklarında stresli olabilirler. Bazen sadece hareket etmek bile bir kedi için çok sinir bozucu olabilir! Elbette tüm kediler birbirine benzemez ve bazıları için seyahat etmek, hemcinsleri kadar rahatsız edici olmayabilir. Yine de tatilinizin herkes için olabildiğince eğlenceli olmasını sağlamak için atmanız gereken adımlar var.

İlk Önce Kendinize Sorun: Kediniz Gerçekten Sizinle Tatile Çıkmak İstiyor Mu?

Dikkate almanız gereken ilk şey, kedinizin sizinle tatile gitmekten gerçekten hoşlanıp hoşlanmayacağıdır. Onu beraberinde getirmeye karar veriyorsun çünkü onu gerçekten özleyeceksin ve evden uzaktayken ve o yalnızken onun hakkında endişelenmek istemiyor musun? Ya da bir yolculuğa çıkmanın evcil hayvanınız için sizin kadar keyifli bir deneyim olacağını mı düşünüyorsunuz?

Kedilerin çoğu, gün içerisinde neyle karşılaşacaklarını bildiği kendi rutinine sahiptir ve bu durumu bozmaktan pek hoşlandıkları söylenemez. Ancak kedinizin bu duruma istisnai bir yapısı varsa devam edip onu yolculuğa götürebilirsiniz. Bazı kediler, macera için yaşar ve yeni yerler keşfetmek için fırsatlar arayabilir. Kediniz, macera ve açık havada yaşayanlardan biri olmasa bile onu seyahat arkadaşınız yapmaktan başka seçeneğiniz olmayabilir. Siz yokken kedinizle ilgilenecek güvendiğiniz birini bulamazsanız tek seçeneğiniz onu yanınızda getirmektir.

Her iki durumda da nedenleriniz ne olursa olsun, kedinizi bir seyahate götürürken yolculuğu mümkün olduğunca stressiz ve güvenli hale getirmek için elinizden gelen her şeyi yapmak zorunludur.

Yolculuğu Stressiz Bir Deneyim Yapmak

Taşıma şeklinize bağlı olarak kedinizin her zaman güvende ve mümkün olduğunca sakin olmasını sağlamak için adımlar atmanız gerekecektir. Bir saatlik bir araba yolculuğuna çıkmak veya gideceğiniz yere uçakla seyahat etmek, kedinizin konforu ve stres durumu için aynı şey olamaz. Her durumda kedinize ait yeterli bir taşıyıcıya sahip olmanız önerilir.  Evcil hayvan taşıyıcıları, seyahat kasaları ve benzerleri, kedinizi güvenle taşımanın tek yoludur.  Eğer kedinizin evcil hayvan taşıyıcı vb. eşyaları kırılırsa gittiğinizde evde kalmasına izin vermek en iyisidir. Güvendiğiniz bir arkadaşınız veya akrabanızın günde en az bir kez kedinizi ziyaret etmesi onun için güvenli olmaya yetecektir. Ortaya çıkan acil durumlar derhal ele alınacak ve eve gelene kadar bol miktarda yiyecek, su ve temiz kum olacaktır.

Kedinizi yanınızda getiriyorsanız evcil hayvanınızın kaygısını doğal olarak hafifletmek için doğal ilaçlar kullanabilirsiniz. Yumuşak bir battaniye ve tanıdık bir oyuncakla dolu yumuşak taraflı bir taşıyıcı da kedinizin evlerini hatırlatabilir ve rahat hissetmesine yardımcı olabilir.

Araba İle Seyahat İçin İpuçları

Çoğu tren ve otobüs şirketi, evcil hayvanlara müsaade etmediği için kedinizle seyahat etmenin en iyi yolu araba gibi gözüküyor. Bununla birlikte kediniz, arabada hastalanır veya stres olursa yolculuk tatsız bir hale bürünebilir. Kediler için mevcut anti-bulantı ilaçları vardır, bu nedenle evcil hayvanınız arabada hastalanmaya eğilimliyse olası tedavi hakkında veterinerinize danışın. Ne olursa olsun, evcil hayvanınızı taşıyıcısında tutun ve bir kaza durumunda onu güvende tutmak için taşıyıcıyı emniyet kemeri kullanarak araba koltuğuna bağlayın.

Çoğu kedi, araba yolculuğunun başında genellikle sessizleşir ve uyuklarlar. Kediniz gerçekten stresliyse sorunsuz bir yolculuk sağlamak için veterinerinizden sakinleştirici almanız gerekebilir.

Hedefinize ulaşana kadar kedinizin arabada kullanması için bol miktarda taze yiyecek ve su getirdiğinizden emin olun. Evcil hayvanınızın konserve ton balığı ve benzerlerinden hoşlandığı bir ıslak yiyecek varsa bunu sürüş sırasında yemek için sunun.

Uçakla Seyahat İçin İpuçları

Uçakla seyahat etmek, özellikle kabine yerleştirildiklerinde evcil hayvanlar için stresli ve bazen tehlikeli olabilir. Bu nedenle, kedinizi yanınıza almak için havayolu şirketinizle iletişime geçin. Kediniz, taşıyıcı koltuğunuzun altında oturmalıdır. Aksi takdirde, seyahatiniz sırasında herhangi bir noktada yanlış yerleştirilmişse evcil hayvanınızla tekrar bir araya gelebilmeniz için bilgilerinizle uygun şekilde etiketlenmiş bir taşıyıcı satın aldığınızdan emin olmanız gerekir. Ayrıca, doğrudan uçuş rezervasyonu, bu durum için genellikle birden fazla uçuş almaktan daha uygundur. Evcil hayvanınızın kaybolması riskini azaltır.

Evcil Hayvan Dostu Otel Rezervasyonu Yapın

Çoğu otel, evcil hayvanlara izin vermez bu nedenle seçenekleriniz sınırlı olacaktır. Otel odasına yerleştikten sonra, kedinizin odada olmadığınızda kalması için katlanabilir bir evcil hayvan çadırı veya başka bir muhafaza kurabilirsiniz. Uzun süre gitmediyseniz evcil hayvanınızı taşıyıcıda tutmanız bile tavsiye edilir. İstediğiniz son şey, temizlikçinin kapıyı açması ve kedinizin dışarı çıkmasıdır. Önlem için, evcil hayvanınızın kimlik etiketleri eklenmiş bir tasması olduğundan emin olun. Kimlik tasmaları, bilinmeyen bir ortamda kediniz kaçtığında veya kaybolduğunda hayat kurtarıcı bir işlev görür.

Herhangi bir evcil hayvanla tatil yapmak zor olabilir, ancak kediler özellikle zordur. Doğal olarak rutinlerini değiştirmek konusunda isteksizdirler ve bir şeyin alışkanlıklarını bozmasını sevmezler. Bununla birlikte, kedinizi genç yaşta yolculuğa tolerans gösterecek şekilde eğitmek ve evcil hayvanınızın kaygısını azaltmak için adımlar atmak, kedinizin kesinlikle sizinle eğlenceli bir kaçamağa devam etmesini sağlayacaktır. Erken yaşta maruz kalma ve sosyalleşme, yolda birçok davranış sorununa da yardımcı olabilir. Bu yüzden, büyüdükçe seyahat edip etmeyeceğinizden emin olmasanız bile onlar için sosyalleşmek her zaman için acı verici olmayabilir.