Kedinizin Sağır Olduğunu Anlamanın Yolları

Kediler, doğaları gereği bağımsız canlılardır, onlarla ilgilenmek istediğinizde veya seslendiğinizde çoğu zaman sizi görmezden gelebilirler.

Kedinizin Sağır Olduğunu Anlamanın Yolları

Kedinizin Sağır Olduğunu Anlamanın Yolları

Kediler, doğaları gereği bağımsız canlılardır, onlarla ilgilenmek istediğinizde veya seslendiğinizde çoğu zaman sizi görmezden gelebilirler. Bu sebeple de çoğu kedi sahibi, kedisinin sağır olduğunu düşünmeye başlamaktadır.

Bir Kedi Nasıl Sağır Olur?

Kedilerde sağırlık, sanıldığından biraz daha yaygın bir durumdur. Sağırlık, genetik bir hastalık da değildir. Bir sağlık durumundan veya yaşlılıktan kaynaklanan bir hastalıktır. Beyaz kedilerde sağırlık daha sık görülen bir durumdur çünkü sağırlık onların genini oluşturan W geniyle alakalıdır. Bazıları mavi gözlü kediler için de aynı şeyi söyler ancak bu doğru değildir. Tek anlaşılabilir şey kedinizin kürk rengidir.

Sağırlığa bazı ilaçlar da sebep olabilir. Kulak enfeksiyonları veya kulak yaralanmaları da sağırlığa sebebiyet verebilir.

Kediniz eğer doğuştan sağırsa bu, onun kafasını karıştırmaz çünkü duymanın nasıl bir şey olduğunu hiç öğrenmemiştir. Kediniz sonradan sağır olduysa bu duruma alışması biraz zaman alacaktır. Kediniz asileştiğinde veya normalde sergilemediği tavırlar sergilediğinde şaşırmamalı, aranızda yeni bir anlaşma dili geliştirmelisiniz.

Sağır Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Yüksek sesler çıkarın: Kedinizin yanındayken yüksek sesler çıkarın. Yakınına bir şey fırlatın veya çok yüksek ses çıkarın. Hiç tepki vermemesinden veya korkmasından sağır olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Yüksek sesli miyavlamalar: Eğer kediniz çok yüksek sesle miyavlıyorsa sağır olabilir. Bu, çok yüksek sesli olduğunu anlayamadığı ve dikkatinizi çekmek istediği için olur.

Kedinizi çağırın: Kedinizi tekrar tekrar çağırmaya çalışıyorsanız ve asla dinlemiyorsa sağır olabilir.

Eve geldiğinizde yanınıza gelmiyorsa: Kediniz bunu yapmıyorsa veya yapmayı bıraktıysa bu da sağırlığın bir işareti olabilir.

Denge problemi: Sağır kediler, denge kurmakta zorlanır çünkü sağırlık yön bulma duygusunu etkiler.

Alkışlayın: Kediniz uyurken ona yaklaşın ve başının üstünde el çırpın. Bir santim bile hareket etmezse sağır olma ihtimali çok yüksektir.

Veterinere gidin: Bu testlerin hepsini yaptıysanız ve hala emin değilsiniz veterinere gidip belli testleri yaptırabilirsiniz.