Kedinizin mamasını ne zaman değiştirmelisiniz?

Tam ve dengeli beslenme için kedi dostunuza günde iki kez sağlıklı yiyecek sağlamak çok önemlidir.

Kedinizin mamasını ne zaman değiştirmelisiniz?

Tam ve dengeli beslenme için kedi dostunuza günde iki kez sağlıklı yiyecek sağlamak çok önemlidir. Bununla birlikte, piyasada çok sayıda seçenek ve marka olduğu için doğru kedi mamasını seçmek oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Kediniz için kaliteli besin içerdiği ve ihtiyaç duyduğu doğru miktarda besini aldığından emin olmak istersiniz. Ayrıca kedinizin sahip olabileceği alerjileri veya özel beslenme ihtiyaçlarını da hesaba katmalısınız.

Aşağıdaki belirtileri fark ederseniz, kedinizin diyetinde bir değişiklik gerekli olabilir;

Uyuşukluk/Zayıflık
Kediniz kaygı veya herhangi bir hastalıktan muzdaripse veya yeni bir ameliyat geçirdiyse, kendilerini zayıf ve yorgun hissetmeleri normaldir. Bununla birlikte, kedinizin zayıflığına veya uyuşukluğuna neden olabilecek başka bir faktör yoksa, neden zayıf ve uyuşuk hissettiğini belirlemenize yardımcı olması için veterinerinize danışarak kullandığı diyeti ile ilgili olabileceği araştırılabilir.

Mide Bulantısı
Kedi mamasını değiştirmeniz gerektiğinin en belirgin işaretlerinden biri mide rahatsızlığıdır. Unutmayın, tüm kediler aynı değildir. Mide rahatsızlığının yaygın semptomlarından bazıları, genellikle yemeklerini yeni bitirdikten birkaç dakika sonra ortaya çıkan kusma ve ishali içerir. Bununla birlikte, kronik kusma ve ishal fark ederseniz, bu başka bir hastalığın belirtisi olabileceğinden derhal veterinerinize danışmalısınız. Bununla birlikte, kedinizin belirli bir bileşene alerjisi olup olmadığını öğrenin.

Kilo
Şişman kediler ne kadar sevimli görünse de obezite asla iyi bir şey değildir. Kedilerde bile, cinsleri, yaşları ve boyları için önerilen bir ağırlık vardır. Kediniz çok fazla kilo taşıyorsa, bunun nedeni kedi mamasının çok fazla kalori içermesi olabilir. Bu olduğunda, kilo vermek için tasarlanmış kedi mamasına geçin. Bu tür mamalar, kedinizin fazla kilolarını atmasına ve sağlıklı ve güçlü olduklarından emin olmasına yardımcı olur.

Tüy Kalitesi
Kedinizin kürkü pürüzsüz, parlak ve temiz olmalıdır. Tüylerinin kalitesinde, donuk, pul pul veya kaşıntılı görünmeye başladığı gibi bir değişiklik fark ederseniz, muhtemelen yağ asitleri açısından zengin kedi mamasına geçmenin zamanı gelmiştir. Yağ asitleri, kedinizin derisinin ve tüylerinin sağlıklı ve dokunması yumuşak olmasına yardımcı olur. Omega-3 ve omega-6 formülüne sahip kedi mamalarını seçin, böylece kedinize onların da seveceği sağlıklı bir tüy verebilirsiniz.

Yaş Grubu
Kedinizi tüm hayatı boyunca aynı tür kedi mamasıyla besleyemezsiniz. Hangi yaş grubuna ait olduklarına bağlı olarak belirli türlerde kedi mamasına ihtiyaçları vardır: yavru kedi, yetişkin ve yaşlı. Onlara ihtiyaç duydukları besin maddelerinin mükemmel dengesini sağlayabilecek uygun türde yiyecekler vermelisiniz. Farklı yaş grupları, sağlıklı ve güçlü büyümeleri için belirli besinlere ihtiyaç duyar.

Yaşlı bir kediniz varsa, beslenme gereksinimleri, gençken ihtiyaç duyduklarından çok farklı olacaktır. Kediniz yaşlandıkça, daha uzun bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için ek besinlere ihtiyaç duyacaktır. Kalorisi düşük, lifi yüksek ve kedinizin kemikleri yaşlandıkça zayıflama eğiliminde olduğundan eklem desteğine yardımcı olan bileşenler içeren kedi mamasını seçtiğinizden emin olun.