Kedinizin Daha Sağlıklı Olması İçin 5 İpucu

Bir kedinin bakımı, onları beslemek ve biraz sevgi göstermekten çok daha fazlasını içerir.

Kedinizin Daha Sağlıklı Olması İçin 5 İpucu

Kedinizin Daha Sağlıklı Olması İçin 5 İpucu

Bir kedinin bakımı, onları beslemek ve biraz sevgi göstermekten çok daha fazlasını içerir. Eğer dostunuzun gerçekten sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesini istiyorsanız onlara mutlu ve formda olmaları için gereken her şeyi sağlamayı taahhüt etmelisiniz. Kedinizin uzun, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesine nasıl yardımcı olacağınıza dair 5 ipucu sizlerle!

Mama Türleri

Kedi mamaları aynı değildir. Bazıları, kedi arkadaşınızın sağlığı için iyi olmayacak zararlı maddeleri ve diğer gereksiz bileşenleri içerir. Kedinizi gerçekten sağlıklı tutmak için onun ihtiyacına göre mamalar seçmelisiniz. Bu durum, sizin için ekonomik farklılıklar yaratabilir fakat bunu dostunuzun sağlığına iyi bir yatırım olarak düşünebilirsiniz.

Bu alanda MamaPlus, can dostunuzun her ihtiyacına göre mamaları bünyesinde barındırır. Gönül rahatlığı ile dostunuz tüm ihtiyaçlarını geniş ürün yelpazemiz içerisinden karşılayabilirsiniz!

Islak Veya Kuru Mama

Kullandığınız mama türüne ek olarak, kediniz için hangi türün en iyi olduğunu bilmelisiniz. Kedinizin sağlığı için hangi mama türünün en uygun olduğunu bilmeniz adına mutlaka veterinerinize danışmalısınız.

Aşırı Besleme

Obezite, insanlar için olduğu gibi sevimli dostlarımız için de artan bir sorundur ve ana nedenlerinden biri de aşırı beslenmedir. Dostunuz, ne kadar yiyeceğini bilemediği için günlük olarak ne kadar mama yediğini kontrol etmek sizin işinizdir. Sevimli dostunuzu günde birkaç küçük öğün veya bir veya iki büyük öğün ile besleyebilirsiniz. Yine de kedinizin beslenme düzeni için de mutlaka bir veterinerden danışmanlık istemelisiniz.

Egzersiz

Ona çeşitli egzersizler yaptırarak sevimli dostunuzu mutlu edebilir, aynı zamanda hem zihinsel hem de fiziksel anlamda sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Yemeğinizi Paylaşmak

Çoğu insan, yediklerini sevimli dostlarımız ile paylaşmaya bayılırlar. Fakat bu durum güzel görünse de dostlarımızın sağlığı için pek iyi değildir. Bizim yediklerimiz, dostlarımızın sağlığını desteklemek için tasarlanmadığı için sadece obeziteye katkıda bulunmazlar, aynı zamanda kedinizi hasta da edebilirler. Yiyeceklerinizi onlarla paylaşmaktan kaçının ve gerekli mercilerin onayladığı mamalarla ve ödüllerle besleyin.