Kedinizin Benzersiz İhtiyaçları için Doğru Yiyeceği Seçme

Kediniz türünün tek örneğidir. Bu yüzden eşsiz lezzetleri hak ediyorlar.

Kedinizin Benzersiz İhtiyaçları için Doğru Yiyeceği Seçme

Kediniz türünün tek örneğidir. Bu yüzden eşsiz lezzetleri hak ediyorlar. Sevimli dostunuz için yaşları, ırkları ve sağlık sorunlarını açıklayan bir kedi maması seçmeniz mantıklı bir davranış olacaktır. Ama binlerce evcil hayvan maması varken kediniz için doğru olanı nasıl seçersiniz?

Doğru mamayı seçebilmeniz için öncelikle kedinizin besin ihtiyaçlarını anlamak önemlidir. Daha sonra kedinizin yaşam tarzı, yaşam tarzı ve sağlık sorunları hakkında düşünmeniz ve kedi maması türleri, malzemeleri ve maliyeti hakkında biraz araştırma yapmanız gerekecek. Bu biraz karmaşık gelebilir, ama bunu sizin için kolaylaştıracağız…

Kedinizin Besin İhtiyaçlarını Anlamak

İyi beslenme kediniz için olduğu kadar sizin için de önemlidir ama onların beslenme ihtiyaçları oldukça farklıdır! İnsanların aksine, bir kedinin daha az lif içeren yüksek yağlı bir diyete ihtiyacı vardır. Vejetaryen beslenmeyi tercih etseniz bile, kedilerin etobur olduğunu unutmayın. Optimal sağlık için hayvansal protein ve yağdan besinlere ihtiyaç duyarlar ve sağlıklı bir sindirim sistemi için liften ve enerji için karbonhidratlardan yararlanırlar.

Kedi Maması Seçme ile İlgili Önemli Noktalar

1. Kedinizin Yaşam Sahnesi ve Yaşam Tarzını Düşünün

Yavru kediler, yetişkin kediler, emziren anneler ve olgun ya da yaşlı kedilerin hepsi yaşam evrelerinin birer örneğidir ve her birinin farklı beslenme gereksinimleri vardır. Tüm kedi mamaları önerildikleri yaşam sahnesini ifade etmelidir. Bu yüzden mama seçimi yapılırken yavru-yetişkin-kısır gibi ana özellikler mutlaka ilk olarak dikkat edilmesi gereken konudur. Örneğin CatPlus Yavru Kedi Maması, CatPlus Yetişkin Kedi Maması ve CatPlus Kısırlaştırılmış Kedi Maması gibi…

Sevimli dostunuzun yaşam tarzına göre besin ihtiyaçları da değişebilir. Ana faaliyeti kanepeyi korumak olan bir kedi dışarıda dolaşmaktan zevk alan biri kadar enerjiye ihtiyaç duymaz. Kedinin sağlıklı bir kiloya ulaşmak için birkaç kilo vermesi gerekiyor mu? Bu yüzden düşük tahıllı mama tercih edebilirsiniz.

Son olarak, kedinizin sahip olabileceği idrar yolu sorunları, hassas sindirim veya donuk, kuru bir ceket gibi özel tıbbi koşulları göz önünde bulundurun. Birçok kedi maması belirli sağlık sorunlarına çözüm getirmek üzere formüle edilmiştir. Kedinizin gıda alerjisi varsa, veterineriniz tarafından tavsiye edilen özel bir diyet gerekebilir.

Kuru ya da Islak Mama Seçimi

Kedinizin yaşam evresini ve yaşam tarzı ve ihtiyaçlarını belirledikten sonra hangi kuru ya da ıslak mamalarla beslenmesi gerektiğine karar verin. Çoğu kedi sadece kuru yiyecekle beslenir. Bu tür yiyecekler, oral hijyeni ve sağlığı için idealdir. Bazı kediler ise, özellikle titiz yiyiciler, konserve veya kepekli mamaların yumuşak, ıslak dokularının tadını çıkarırlar. Birçok ev sahibi de kedilerine en iyisini vermek için ıslak mama ve kuru mamayı karıştırır!

Unutmayın: Tüm gün kuru mama bir kasede bırakılabilirken, çözülmediği takdirde ıslak yiyecekler 30 dakika sonra çöpe atılmalıdır. Islak mama seçiminde tazelik, lezzet ve kalite ilk dikkat edilmesi gereken konular olmalıdır. CatPlus Konserveler  farklı lezzetlerde ve farklı yaşam evreleri için üretilmiştir.

3. Etiketleri Karşılaştırın

Kediler hayvansal besinlere ihtiyaç duyduklarından, birincil bir malzemenin tavuk, kuzu, balık, yumurta veya yan ürünlerinden biri gibi hayvansal kökenli protein kaynağı olduğu bir yiyecek seçmek en iyisidir. Bu malzemeler, bitki bazlı bir protein kaynağında bulunmayan taurin de dahil olmak üzere kedinizin ihtiyacı olan tüm temel amino asitleri içerir. Bonnie Kedi Mamaları gibi bazı mamalar, kedinizin etobur doğasını beslemek ve onları saldırmaya hazır tutmak için tavuk, kuzu eti, ve somon gibi hayvansal temelli protein kaynaklarının yüksek bir konsantrasyonunu içerir.

Kedinizin diyetinde mısır metali veya arpa ve tahıl sorgusu gibi karbonhidrat kombinasyonunu içeren yiyecekler, besinlerin verimli bir şekilde emilmesini sağlar ve enerji seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Ve pancar lapası sağlıklı bir beslenme düzenini destekleyen mükemmel bir tahıl kaynağıdır.

Yumuşak, kalın bir ceket ve sağlıklı bir cilt için, evcil hayvanınız, vitamin açısından zengin balık yağlarında bulunanlar gibi yağ asitlerine ve tavuk gibi kaliteli yağ kaynaklarına ihtiyaç duyar.

4. Arayış Kalitesi

Kedi maması etiketleri evcil hayvanınızın yiyeceklerinin besin değeri hakkında sınırlı bilgi sağlar, çünkü etiketleme düzenlemeleri üreticilerin paketteki malzemelerin kalitesini açıklamalarına izin vermez. Saygın bir evcil hayvan maması üreticisi ürünlerinin kalitesini nasıl değerlendirdiklerini ve temin ettiklerini anlatabilir.

5. Fiyatları Karşılaştır

Kedi maması seçerken, fiyat önemli bir faktör olmakla birlikte, dikkate aldığınız tek şey olmamalıdır.

Ayrıca, düşük fiyatlı birçok ürün, yüksek kaliteli bir diyette aynı miktarda besin sağlamak için daha yüksek günlük porsiyonlar önerir. Daha iyi bir maliyet fikri elde etmek için önemli olan toplam maliyet değil, beslenme başına maliyettir.