Kedinizi Yaz Sıcaklarından Korumanızın Yolları

Kedilerin sıcak havalarda serin kalması için pratik önlemleri ve akıllı yöntemleri bu yazımızda konu aldık.

Kedinizi Yaz Sıcaklarından Korumanızın Yolları

Kedinizi Yaz Sıcaklarından Korumanızın Yolları

İnsanlar ve köpekler, genel olarak yaz aylarında terler ve sıcaklarlar. Fakat kedilerin yaz aylarında terleme gibi bir problemi yoktur. Kedilerin sıcak havalarda soğuk su terapileri ya da klimalı ortamlarda bulunması yerine küçük dostlarımızın serin kalması için pratik önlemleri ve akıllı yöntemleri bu yazımızda konu aldık.

Serin Saatler

Kediler, yaz aylarında daha fazla uyurlar. Bu, kedilerin tembel olduğunu kesinlikle göstermez. Aksine, ekstra enerji vermenin onları daha fazla yıpratacağını bilirler. Bu sebeple sıcak saatlerde serin bir zemine yatarak vakit geçirirken sabahın veya akşamın serin saatlerinde aktivitelerine devam etmektedirler.

Soğutucu Açın

Yaz aylarında kedinizin banyoda ya da mutfak masasının altında döşemede yattığını fark etmişsinizdir. Kediler, karınlarını soğuk yüzeylere yerleştirerek kendilerini serinletebilirler. Kedinizin sıcak yaz aylarında serinlemesine yardımcı olmak için evinizde gölge alanlar yaratarak serin yüzeyler oluşturabilirsiniz.

Tıraş Etmeyin

Kediler, yaz aylarında daha çok tüy dökerler. Bu nedenle kedinizin tüylerini kesmek isterseniz bu yanlış bir tercih olabilir. Tüylerini kesmemek daha doğru bir karar olur. Çünkü kedilerin tüyleri kışın onları sıcak tuttuğu gibi yazında serin kalmalarını sağlar. Sıcak yaz aylarında onları sadece taramanız yeterli olacaktır.

Soğuk Su Bulundurun

Kediler, yıl içerisinde fazla su tüketmiyor gibi görünse de yaz aylarında su tüketmeye fazla meyillidirler. Bu nedenle sıcak yaz günlerinde kedinizin serin kalması için günlük su tazelemesi ve su kabı temizliği yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Yolculuğa Çıkarken Dikkat Edin

Yolculuğa kediniz ile çıkacaksanız yanınızda ıslak bez bulundurmalısınız. Bunaldığı anlarda vücuduna uygulayacağınız ıslak bez sayesinde rahatlayacaktır. Islak bez dışında spreyli bir şişeye soğuk su koyarsanız gerektiğinde yüzüne ve vücuduna sıkabilirsiniz.

Küçük Alanlarda Çok Zaman Geçirmesin

Sıcak havalarda kedileri araba, küçük oda gibi yüksek ısılı, oksijeni düşük alanlarda çok bulundurmamakta fayda var. Bulunduruyorsanız ise klima, vantilatör gibi soğutucuları açık bırakarak serinlemesini sağlayabilirsiniz.