Kedinizi Uzak Tutmanız Gereken Çiçekler

Kediler, doğası gereği meraklı hayvanlardır ve bazı çiçekler onlar için zehirli olabilir.

Kedinizi Uzak Tutmanız Gereken Çiçekler

Kedinizi Uzak Tutmanız Gereken Çiçek ve Bitkiler

Kediler, doğası gereği meraklı hayvanlardır ve bazı çiçekler onlar için zehirli olabilir. Bu nedenle, evde kedinizle birlikte yaşarken bazı çiçekleri ve bitkileri onların erişemeyeceği yerlerde tutmak önemlidir. İşte kedinizi uzak tutmanız gereken bazı yaygın zehirli çiçekler:

Kuşkonmaz: Ev içerisinde sıklıkla tercih edilen ve balkonlar için de eşsiz bir dekorasyon değeri katan kuşkonmaz çiçeği, sevimli dostunuz için zararlı olan çiçeklerdendir. Toksik özelliği olan kuşkonmaz, kediniz tarafından yenilmesi durumunda kusma, ishal ve karın ağrısına yol açtığı görülmektedir.

Kaplan Zambağı: Benzersiz bir şekilde oldukça güzel gözüken kaplan zambağı, kediniz için zehirli çiçekler arasında yerini alır. Patili dostunuzun bu çiçeğin herhangi bir kısmının yemesi durumunda kedinizde bitkinlik, halsizlik ve kusma gibi sorunlar görülebilir. Kedinizin kaplan zambağı yediğini fark ederseniz hızlıca veteriner hekime danışmanızı öneririz. Aksi halde 1 ile 3 gün arasında kediniz böbrek yetmezliği yüzünden hayatını kaybedebilir.

Ardıç Çalısı: Ardıç çalısı çiçeği, her ne kadar görünüşleri itibarıyla estetik güzellik katsalar da kediniz için zararlıdır. Sevimli dostunuzun ardıç çalışı yemesi durumunda böbrek sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Zambak: Ev dekorasyonu ve hediye olarak ilgi gören zambaklar, kediler için zehir saçan bir çiçektir. Kediniz tarafından yenilmesi durumunda kusma, artan salya ve yutkunamama gibi bir takım istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Ormangülü: Güllerin ne kadar güzel olduğunu ve faydalarını anlatmak saymakla bitmez. Ancak konu ormangülü ve kediler olunca durum biraz değişiyor. Ormangülü, kediler için zehirlidir ve yenilmesi durumunda da karın ağrısı, kramp, böbrek ve solunum sorunları görülür.

Aloe Vera: Bitkisinin içinde bulunan sıvı maddenin toksik özelliği sebebiyle kediler için zararlı çiçekler grubunda yer alır. Patili dostunuzun aloe vera ile teması veya yemesi durumunda da kusma ve farklı renkte idrarla karşılaşılabilir.

Kasımpatı: Kasım ayında çiçekler açan ve bizleri oldukça büyüleyen kasımpatı çiçekleri, ilkbaharın da hoş dokusunu yansıtır. Ancak kedinizle teması durumda kasımpatı çiçeği, alerjik reaksiyonlar yaratabilir.

İncir Kaktüsü: İncir kaktüsü, kedi dostlarımız için toksik olabilir ve cilt tahrişine neden olabilir.

Aztek Çiçeği (Kalanchoe): Aztek çiçeği, kedi dostlarımız için zehirli olabilir ve kalp ritmi sorunlarına neden olabilir.

Dieffenbachia: Dieffenbachia bitkisi, kediniz için cilt tahrişine ve ağızda yanmaya neden olabilecek maddeler içerir.

Amaryllis: Amaryllis bitkisi, kedi sağlığı için toksik olabilir ve sindirim sorunlarına yol açabilir.

Tavşan Kulağı: Listemizin sonunda yer alan tavşan kulağı, her ne kadar pembe görünüşleriyle sevimli dursalar da kedinizi öldürebilecek kadar güçlü zehir barındırmaktadırlar. Tavşan kulağı, kalp sorunlarına ve nöbetlere yol açabilmektedir.

Kediler için tehlikeli olabilecek bitkilerin listesi çok daha uzun olabilir. Evinizdeki bitkileri ve bahçenizi düzenlerken kediler için tehlikeli bitkilerden kaçınmak önemlidir. Eğer kediniz yanlışlıkla zehirli bir bitkiyi yuttuysa veya herhangi bir olumsuz belirti görüyorsanız derhal bir veteriner hekime danışmalısınız. Ayrıca, kedinizi zehirli bitkilerden uzak tutmak için kedi dostu bitkileri tercih edebilir veya bitkileri kedilerin ulaşamayacakları bir yerde konumlandırabilirsiniz.