Kedinize Yaş Mama Vermenin Faydaları

Bazı kedi sahipleri kedilerine ıslak mama vermekten kaçınırlar çünkü yaş mama hem etrafı kirletmeye müsait bir durum yaratır hem de

Kedinize Yaş Mama Vermenin Faydaları

Bazı kedi sahipleri kedilerine ıslak mama vermekten kaçınırlar çünkü yaş mama hem etrafı kirletmeye müsait bir durum yaratır hem de açılmış paketin buzdolabında saklanması gerekmesi kedi sahipleri için can sıkıcı olabilir ancak ıslak yiyeceklerin birçok avantajı vardır.

 İlk olarak yaş mamalar sevimli dostunuz için kuru mamaya oranla daha fazla aroma ve lezzet içermektedir.

Yaş Mama, Kedinizin Sıvı İhtiyacını Karşılamasında Yardımcı Olmaktadır

Kedinizi her gün kuru mamaya ek olarak yaş mama ile beslemek, kedinizin bol sıvı almasını sağlar.

Kedilerin gün içinde yeterince sıvı almaları önemlidir, çünkü aksi takdirde birçok vücut işlevi olumsuz etkilenebilir ve sevimli dostlarınız sağlık problemi yaşayabilirler. Sadece kuru mama yiyen kediler, diyetlerinde genellikle çok az sıvı alır ve bu da yoğun, konsantre idrara neden olur ve bu durum da kedinizin mesane taşı riskinin artmasına neden olur.

Yaş Mama, Kedinizin İdeal Siluetini Korumasını Yardımcı Olur

Yanı sıra ıslak mamanın sadece sıvı içeriği değil, daha birçok faydası vardır. Kedilerin sağlıklı bir kiloyu korumasına yardımcı olur. Kuru mama kalori olarak yüksek değerdedir ve yaş mamaya oranla kedinizin daha fazla kalori tüketmesi anlamına gelmektedir. Kedinize ıslak mama vermek, daha düşük enerji alımıyla tatmin olmalarını sağlar ve kediniz sağlıklı kilosunu daha kolay korur.

Fazla kilolu olmak kediler için birçok soruna neden olur ve yaşam kalitelerini düşürür, çoğu zaman bu durum ciddi hastalıklara neden olur. Bu nedenle kedi sahipleri, kedilerinin dolu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için kedilerini fazla beslememeye özen göstermelidir.

Genel olarak yaş mamaların birçoğu tek porsiyonluk paketlerde de sunularak servis ve saklamayı kolaylaştırır.

Kedinize günde en az bir kez ıslak mama vermeye çalışın – böylelikle hem kedinizin sıvı ihtiyacını giderebilirsiniz hem de yaş mamaların yoğun aroması ile sevimli dostunuzu mutlu edebilirsiniz.