Kedinize Kaç İkram Vermelisiniz?

​​​​​​​Kedi ikramları, eğitim sırasında kedinizi ödüllendirmenin harika bir yoludur

Kedinize Kaç İkram Vermelisiniz?

Kedi ikramları, eğitim sırasında kedinizi ödüllendirmenin harika bir yoludur ve sizinle kediniz arasındaki bağı güçlendirmenin bir yolu olarak hizmet edebilir. Bununla birlikte, çoğu kedi sahibinin kedisine lezzetli bir muamele yaparken düşündüğü son şey, diyetine ekledikleri ek kalorilerdir. Bir kediye kaç tane ödül verileceği ve ödül mamalarının kedinizin yararına nasıl kullanılacağı hakkında bazı ipuçları için okumaya devam edin.

Kedi İkramları Ne Sıklıkta Verilir?

Birçoğumuz dondurma ve çikolatanın beslenmemizin büyük bölümünü belimize zarar vermeden oluşturmasını istesek de, bu ikramlar bizi sağlıklı tutmak için yeterli besine sahip değildir. Benzer şekilde, geleneksel kedi mamaları ile aynı beslenmeyi sunmadığından, mamalar kedinizin diyetinin büyük bir bölümünü oluşturmamalıdır.

Bir kediye kaç tane mama verileceği veya ne sıklıkta dağıtılacağı konusunda kesin bir kural olmasa da, mamalar genellikle kedinizin günlük kalori alımının %10'undan fazlasını oluşturmamalıdır. Kedinizin her gün ne kadar kalori alması gerektiğinden emin değilseniz, veterinerinize başvurun.

Kedi İkramları Nasıl Kullanılır?

Artık kedinize ne kadar ödül vereceğinize dair bir fikriniz olduğuna göre, onları iyi bir şekilde kullanabilirsiniz! İkramlar, kedinize olan sevginizi göstermek, aranızdaki bağı güçlendirmek ve kedinize bazı temel komutları öğretmenin bir yolu olarak kullanılabilir.

Kedi Eğitimi

Evet, doğru okudunuz – kedinizi eğitebilirsiniz ! Genel olarak kediler köpeklerden daha bağımsızdır ve motive edilmesi daha zordur. Bununla birlikte, kedinizin çıldırdığı lezzetli bir muamele, kedinize temel komutları öğretmeye yardımcı olabilir.

Kedinizle Bağlanmak

Kedilerin özellikle beslenme zamanı geldiğinde sahiplerini sevdiği klişesinde bazı gerçekler var! İster yeni bir kediciğe ev sahipliği yapmış olun, ister sadece ömür boyu süren dostunuzla biraz daha bağ kurmak istiyorsanız, ikramlar sevginizi göstermenin ve kedinizin sizinle lezzetli ikramlar arasında olumlu bir ilişki geliştirmesinin harika bir yoludur. Bu olumlu ilişki, aranızdaki bağı güçlendirmeye ve kedinizin etrafınızda daha rahat etmesine yardımcı olabilir.

Kedinizi Rahatlatmak İçin Kedi Mamaları Kullanmaktan Kaçının

İkramlar bağlanma için iyi çalışsa da, kedinizi sakinleştirmenin bir yolu olarak bunlardan kaçınmak en iyisidir. Bu, yemeğin stresle başa çıkma mekanizması olduğunu güçlendirebilir. Kedinizin stresli olduğunu fark ederseniz, bir terapiye uzanmak yerine ona sevgi gösterin, kum kutusunu temizleyin veya sakinleşmesi için onu sessiz bir alana taşıyın.

Bir Tamamlayıcı Olarak Düşünün

Kedi mamasını, tüylü arkadaşınızın yemeklerinin yerine geçecek bir şey olarak değil, tamamlayıcı olarak görmeyi unutmayın. Kedinize çok fazla ödül vermek iştahını engelleyebilir ve konu düzenli yemek yemeye geldiğinde onu seçici bir yiyici haline getirebilir. Ek olarak, çok fazla muamele kedinizin aşırı kilolu veya obez olmasına neden olabilir ve bu da ileride daha fazla sağlık sorununa yol açabilir.

Kedinizin kilosu hakkında endişeleniyorsanız veya sadece diyetine kalori eklemek istemiyorsanız, eğitim veya iyi davranış için bir ödül olarak her zaman ana yemeğinden biraz mama taneleri kullanabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi, ikramları ve ana öğünleri tatlı su ile beslediğinizden emin olun. Umarız bir kediye kaç tane ödül verileceği konusunda biraz fikir edinmişsinizdir.