Kediniz Neden Dışarı Çıkmak İster?

Pek çok ev kedisi bir noktada dışarı çıkma dürtüsüne kapılır. Bu dürtü ortamlarındaki bir değişiklikle tetiklenebilir veya mevcut yaşam tarzlarından sıkılmış hissedebilirler.

Kediniz Neden Dışarı Çıkmak İster?

Pek çok ev kedisi bir noktada dışarı çıkma dürtüsüne kapılır. Bu dürtü ortamlarındaki bir değişiklikle tetiklenebilir veya mevcut yaşam tarzlarından sıkılmış hissedebilirler. Peki kediniz neden dışarı çıkmak ister?

Avlanmak

Dışarı çıkmak, kedilerin doğal avlanma ve keşfetme isteklerini yerine getirmelerinin bir yoludur. Dışarıdayken, kediler av içgüdülerini tatmin edebilecek avları takip etme ve yakalama fırsatına sahiptir. Evdeki kediniz pencereden bir kuş veya kemirgen görürse, onu takip etmek ve ona ulaşmak isteyecektir.  Kediniz pencereden başka bir hayvan görmemiş olsa bile, dışarı çıkıp av aramak için doğal bir dürtüsü olacaktır.

Çiftleşmek

Kediler sosyal hayvanlardır ve sosyalleşmek ve hatta bir eş bulmak için dışarı çıkmak isteyebilirler.

Kediniz kısırlaştırılmış veya kısırlaştırılmamışsa dahi çiftleşmek için bölgelerini terk etmek istemeleri oldukça olasıdır. Bunun yanında, kedinizin dışarı çıkma hevesi, bölgeye yeni gelen bir kediden kaynaklanıyor da olabilir.

Keşfetmek

Kediler doğal olarak meraklı olduklarından, dışarıya çıkıp etrafı keşfetmek istemektedirle.

Kedinizin belirli zamanlarda dışarı çıkmaya daha istekli olduğunu fark ederseniz, tanıdık olmayan sesler duymuş veya dışarı çıkıp araştırmak istediği ilginç bir şey görmüş olabilir.

Bölgelerini İşaretlemek

Bazı kediler bölgelerini işaretlemek ve diğer kedilerin evinin yakınlarına  yaklaşmasını caydırmak için dışarı çıkmak ister.