Kedimi Ne Kadar Beslemeliyim?

Kedimi ne kadar beslemeliyim kedi sahipleri ve kedi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Kediler kilo almaya yatkın canlılar olduğu için bu canlıların beslenme aşamaları da titizlik istiyor. Her kedinin kilosuna bağlı olarak beslenme miktarının değiştiği söylenebilir.

Kedimi Ne Kadar Beslemeliyim?

Kedilerde Sağlıklı Beslenme Nasıl Olur?

Kedilerde sağlıklı beslenme için yapılması gerekenler kolay bir nitelik taşıyor. Kedinizin sağlıklı bir hayat sürmesini istiyorsanız ilk olarak kedinizi yalnızca mamalar ve bazı besinler ile beslemeniz gerekiyor. Kediler kuru mama, yaş mama ve ödül maması yemeye uygun canlılar olarak biliniyor. Aynı zamanda kedilerinize pişmiş olmak şartı ile balık, et, tavuk ve ciğer gibi besinleri de verebilirsiniz. Bu besinlerin çiğ verilmesi kedilerde istenmeyen parazit probleminin oluşmasına neden oluyor.

Kedinizi her gün ona uygun bir kuru mama ve haftada birkaç gün olmak şartıyla da yaş mama ile besleyebilirsiniz. Ayrıca kediler hiç ummadıkları bir anda gelen ödül maması ve kurabiyelerine de hayır diyemez.

Yazı İçeriği

Kediler İçin Beslenme Önerileri Nelerdir?

Kediler için beslenme önerileri her kedi sahibinin büyük özen göstermesi gereken bir nitelik olarak bilinir. Eğer kediniz sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmesini tamamlayamaz ise birçok sorun ile karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle her gün kedinizi ölçülü bir şekilde beslemeniz gerekiyor. Kedinize gün içerisinde ne kadar mama vereceğinizi kestiremiyorsanız ise veterinerinize bu konuyu danışabilirsiniz. Eğer kediniz kilo almaya meyilli ve obeziteye doğru gidiyor ise veterineriniz size ölçülü bir diyet programı yazabilir. Önemli olan nokta ise tüm kedi sahipleri kedilerinin sağlığı için bu programa uymalıdır. Aksi halde çok fazla beslediğiniz kediniz kontrolsüz bir şekilde kilo alabilir.

Kedilere Ne Kadar Mama Verilmeli?

Kedilerde beslenme dikkat edilmesi gereken bir unsurdur çünkü kediler çok kolay bir şekilde kilo alabilir. Eğer kediniz obezite problemi ile karşı karşıyaysa mutlaka gün içinde sık ancak az bir şekilde mama yemesi gerekir. Yemesi gereken miktardan daha fazla mamayı kedinize verirseniz ise obezite problemi yaşamaya devam eder. Kediler aç olduklarında miyavlaması ile bilinir ve kediniz ne kadar miyavlarsa miyavlasın ölçüyü kaçırmamalısınız.

Yavru kediler ise yetişkin kedilere göre gün içerisinde daha az miktarda mama tüketir. Eğer yavru bir kediniz var ise ona uygun mamayı temin ederek yavru kedinizi günde 2 ya da 3 defa besleyebilirsiniz. Yetişkin ve obezite problemi yaşamayan kediler de aynı şekilde günde iki ya da üç kez beslenebilir. Eğer kedinizin obezite dışında bir rahatsızlığı var ise bu sebepten dolayı da kilo almaması gerekiyor olabilir. Böyle bir durumda kafanıza göre hareket etmemeli ve yine veterinerinize fikir danışmalısınız.

İlgili Ürünler:

Kedilerde Kaliteli Mama Tercihinin Önemi

Kedilerde yaşanan yeme bozukluğu ve kilo artışının yaygın nedenlerinden biri sahiplerinin kalitesiz mama tercihi denilebilir. Kalitesi düşük mama yiyen kediniz hiçbir zaman tam anlamı ile doyduğunu hissedemez. Doyduğunu hissedemeyen kediniz ise gün içerisinde sürekli olarak acıkır ve mama yemek ister. Bu mamalar yerine kedileriniz için kalitesi yüksek içerikli mamaları tercih edebilirsiniz. Böylece kediniz vücuduna alması gereken tüm besin değerlerini sağlıklı bir şekilde alır ve tokluk hissine ulaşır.

Tokluk hissi yaşayan kedi daha fazla mama yeme ihtiyacı hissetmeyeceği için sağlıklı niteliklere sahip olabilir. Kedimi ne kadar beslemeliyim ve hangi mamaları tercih etmeliyim gibi sorulara bu cevaplar verilebilir. Siz de kedinizi ölçülü ve doğru bir şekilde beslemek istiyorsanız kaliteli mamalara geçiş yapabilirsiniz.