Kedim Neden Üzerime İşiyor?

​​​​​​​Kediler bazen bölgelerini işaretlemek için, sağlık sorunları yaşadıkları için veya tuvalet kaplarını kullanırken kendilerini rahat hissetmedikleri için insanların üzerine işerler .

Kedim Neden Üzerime İşiyor?

Kediler bazen bölgelerini işaretlemek için, sağlık sorunları yaşadıkları için veya tuvalet kaplarını kullanırken kendilerini rahat hissetmedikleri için insanların üzerine işerler .

Kediler kötü niyetli olmak için insanların üzerine işemezler, ya bir kazadır ya da bir tür sorunun (örneğin sağlık sorunları, korku, çtuvalet kabıyla ilgili sorunlar) sonucudur.

Aşağıda, kedinizin üzerinize işeyebileceği en yaygın 5 nedeni listeledik.

1. Bölgelerini İşaretlemek

Bir kedinin kasıtlı olarak üzerinize işemesinin en olası nedeni, bölgelerini işaretlemeleridir.

Bu, diğer kediler gibi kokuyorsanız veya kediniz eve biraz fazla yaklaşan sokak kedileri hakkında endişeli hissediyorsa olabilir. Bu endişeler ve güvensizlikler, kedinizin diğer kedilerle iletişim kurmanın bir yolu olarak sizi idrarla işaretlemesine neden olabilir.

2. Mesane Enfeksiyonu

Kedilerde mesane enfeksiyonları oldukça yaygındır.

Bir enfeksiyonun ana göstergelerinden biri, banyo alışkanlıklarındaki değişiklikler ve alışılmadık yerlere idrar yapmalarıdır.

Mesane enfeksiyonundan muzdarip kedilerin genellikle böbrek hastalığı, mesane taşları veya diyabet gibi idrar yollarını etkileyen başka bir tıbbi sorunu vardır .

3. Mesane Kontrolünü Etkileyen Diğer Hastalıklar

Bazı kediler, mesane kontrolünü etkileyen hastalıklardan muzdariptir.

Bu inkontinans, kedinizin dinlenirken veya evin içinde dolaşırken az miktarda idrar kaçırması anlamına gelebilir ve bu nedenle kedinize sarıldıktan sonra üzerinizde az miktarda idrar olabilir.

İnkontinansa neden olabilecek birçok hastalık vardır.

İnkontinansın olası nedenleri şunlardır:

  • Enflamasyon
  • obezite
  • Aşırı aktif mesane sendromu
  • Kronik inflamatuar hastalık
  • Omurilikte/beyinde lezyonlar
  • Mesane çevresindeki sinirlerin bozulması
  • Mesane üzerine baskı yapan bir kitle
  • Doğum kusuru/mesanenin az gelişmişliği

4. Korku

Kediniz korkarsa, buna tepki olarak mesane kontrolünü kaybedebilir. Bu, kediniz çok stresli bir durumdaysa, örneğin kedinizi alışkın olmadığı bir taşıyıcıya koyduğunuzda olabilir.

 

5. Kirli Tuvalet Kabı

Kediniz kirliyse tuvalet kabını kullanmak istemeyebilir . Kedilerin, temizlenene kadar tuvalet kaplarından kaçındıkları bilinmektedir. Bu durumda, kediniz tuvalete gitmekten kaçınıyor olabilir ve bu da sizin üzeriniz de dahil olmak üzere başka yerlere de işemesine neden olabilir.