Kedim Neden Çok Su İçiyor?

Kediler Günlük Ne Kadar Su İçmeli? Kedinizin ortalamanın üzerinde su içip içmediğini öğrenmeden önce, bir kedinin günlük su alımı için normal aralığın ne olduğunu bilmeniz gerekir. Kediler genellikle 2, 2.5 kilo vücut ağırlığı başına yaklaşık 120 ml su içerler.

Kedim Neden Çok Su İçiyor?

Kedim Neden Çok Su İçiyor?

Kediler Günlük Ne Kadar Su İçmeli?

Kedinizin ortalamanın üzerinde su içip içmediğini öğrenmeden önce, bir kedinin günlük su alımı için normal aralığın ne olduğunu bilmeniz gerekir. Kediler genellikle 2, 2.5 kilo vücut ağırlığı başına yaklaşık 120 ml su içerler.

Daha büyük kediler ve çok aktif kediler, daha küçük veya hareketsiz kedilerden daha fazla su içer. Bazı kediler doğal olarak çok fazla içmezken, diğerleri daha sık içer. Dikkat edilmesi gereken şey, kedinizin su tüketimindeki herhangi bir değişikliktir. Birkaç haftalık veya aylık bir süre içinde yükseliyor mu yoksa düşüyor mu? Kalıplarındaki bir değişiklik endişe kaynağı olabilir.

Bir Kedinin Ne Kadar İçtiğini Etkileyen Faktörler

Susuzluğu etkileyen en büyük faktör, özellikle kedinizi kuru mamadan yaş mamaya veya tam tersi şekilde değiştiriyorsanız, diyetteki değişikliktir. Kuru mama yiyen kediler, mamalarındaki su eksikliğini gidermek için daha fazla su içerler. Bununla birlikte, konserve yiyecekler bol miktarda neme sahiptir, bu nedenle kediler daha az su içme eğilimindedir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Kediler ayrıca dışarısı sıcakken daha fazla su içebilir. Bu, hava tekrar soğuduğunda hemen normale dönmelidir. Sıcak veya kuruysa, kedinizi serin tutmaya ve daha fazla su ihtiyacını azaltmaya yardımcı olması için bir nemlendirici kurmayı deneyin.

Kedinizin Ne Kadar Su İçtiği Nasıl İzlenir

Özellikle birden fazla su kaynağı varsa veya evde birden fazla evcil hayvan varsa, kedinizin gerçekte ne kadar su içtiğini belirlemek zor olabilir.

Su alımını takip etmenin en basit yolu, tek bir su kabı ve bir ölçü kabı kullanmaktır. Sabahları kaseyi temizleyin ve ölçülü miktarda su koyun. Ertesi sabah, ne kadar su kaldığını ölçün ve kedinizin ne kadar su içtiğini belirleyin.

Su kabı davranışının da not edilmesi önemli olabilir. Çoğu kedi, genellikle günde beş veya altı kez olmak üzere bir su kaynağını sık sık içmek için ziyaret eder. Kedinizin su kabını ne sıklıkta ziyaret ettiğini takip etmek, normalden fazla su içip içmediği konusunda fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Kedim Neden Bu Kadar Çok Su İçiyor?

Böbrek sorunları

Yaşlı kedilerin aşırı içmeye ve idrar yapmaya başlamasının en yaygın nedeni, böbreklerinin zayıflamaya başlamasıdır. Böbrekler kanı süzmek ve idrar üretmekle görevlidir. Kediler yaşlandıkça böbrek fonksiyonları azalır. Sonuç olarak, kan dolaşımındaki suyun bir kısmı uygun şekilde filtrelenmez, bu nedenle daha fazla sıvı idrara çevrilir. Bu daha sonra dehidrasyona neden olur.

Bu bir dereceye kadar normaldir, ancak aynı zamanda kronik böbrek hastalığı (CRD) veya kronik böbrek hastalığı (KBH) olarak da bilinen altta yatan böbrek hastalığına işaret edebilir. Bu ilerleyici bir hastalıktır ve onu erken yakalamak daha iyidir.

İlgili Ürünler:

130 Yorum
565.00 TL

Yaşlı kedinizin daha fazla su içtiğini ve idrar yaptığını fark ederseniz, özellikle kilo veriyorsa, iyi yemek yemiyorsa veya kişiliğinde değişiklikler gösteriyorsa, muayene ve muhtemelen böbrek taraması için randevu alma zamanı gelmiştir.

Hipertiroidizm ve Karaciğer Hastalığı

Daha fazla içmeye neden olabilecek diğer hastalıklar veya durumlar arasında hipertiroidizm ve karaciğer hastalığı yer alır. Bunlar orta yaşlı veya yaşlı kedilerde daha yaygındır. Hipertiroidili kediler genellikle her zaman aç görünür ve kilo kaybederken, karaciğer hastalığı olan kediler genellikle daha az iştahlıdır.

Diyabet

Diyabet ayrıca yetişkin ve yaşlı kedilerde daha fazla su içmenin ve işemenin çok yaygın bir nedenidir. Şeker hastalığında pankreas kan şekerini kontrol edecek kadar insülin salgılamıyor. Kan şekeri seviyeleri yükseldikçe, kedi daha susayacak ve daha sık idrara çıkma ihtiyacı duyacaktır.

İdrar yolu enfeksiyonları

İdrar yolu enfeksiyonları (İYE) ayrıca bir kedinin daha fazla su içmesine neden olabilir. İYE'ler en çok genç ila orta yaşlı kedilerde yaygındır. Etkilenen kediler, diğer durumlarda görülen büyük, ağır idrar yığınlarının aksine, sıklıkla küçük miktarlarda idrar yaparlar.

İYE'li kediler huzursuz ve rahatsız olabilir. Bu işaretleri görürseniz, kedinizi hemen bir veterinere götürün, özellikle de erkekse, bu tıbbi bir acil durum olabilir.