Kedim Mama Yemiyor! Sebebi Ne Olabilir?

Kedim mama yemiyor diye endişeye kapılan birçok kedi sahibinin olduğu söylenebilir. Bu durumun şartlara bağlı olarak birden fazla sebebi bulunabilir. Kedi sahiplerinin ilk olarak sakin kalması ve bu durumun nedenlerini detaylı bir şekilde analiz etmesi gerekir.

Kedim Mama Yemiyor! Sebebi Ne Olabilir?

Kediler Neden Mama Yemeyi Reddeder?

Kedilerde mama yememe probleminin yaygın olarak görüldüğü söylenebilir. Bu durumun sebeplerinden biri olarak kedinizin henüz fark etmediğiniz bir rahatsızlığı olabilir. Eğer kediniz belirli bir bölgesinde ağrı ya da acı hissediyorsa iştah eksikliği yaşaması normaldir. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız kedinizi en yakın veterinere götürmenizde fayda var. Aynı zamanda mama yemeyi reddeden kedilerin bir sindirim problemi yaşaması da olasıdır. Yediği besinleri sindiremeyen kediler mamalarını yemek istemeyebilir. Böyle bir durumda ilk olarak kedinizin karnındaki şişkinliği kontrol edebilir ve nazikçe masaj yapabilirsiniz.

Ayrıca kediler mamalarının tadını beğenmediğinde ya da mamalarının kokusunu alamadığında da yemeyi reddeder. Eğer aniden yeni bir mamaya geçiş yaptıysanız kediniz bunu anında fark eder ve yeni mamasını yabancılayabilir. Böyle bir durumda ilk olarak eski ve yeni mamayı karıştırarak kedinize vermenizde büyük bir fayda var.

Yazı İçeriği

Kedisi Mama Yemeyen Kedi Sahipleri Ne Yapmalıdır?

Kedi neden mama yemez diye düşünen kedi sahiplerine birçok farklı cevap verilebilir. Öncelikle kediniz mama yemediği ve aç kaldığı için endişeye düşmemelisiniz. Kediler seçici canlılar oldukları için en ufak bir değişikliği bile fark ederek bu değişikliği istemeyebilir. Buna bağlı olarak kediniz mamasının değişmesi üzerine yeni mamayı tatmak istemeyebilir. Böyle durumlarda kedinizin mama kasesini kokladıktan sonra oradan uzaklaştığını görebilirsiniz.

Aynı zamanda kedinizin mama kasesinin yerini değiştirdiyseniz de bu unsur kedilerin mama yememesine sebep olarak gösterilebilir. Yeni yemek yeme yerini yadırgayan kediler mama kaselerinin eski konumunda olmasını ister. Böyle bir durum fark ederseniz mama kasesini eskisi gibi konumlandırmayı tercih edebilirsiniz.

İlgili Ürünler:

Kedilere Hangi Mamalar Verilir?

Kedilerin mama yememesi çok sık karşılaşılan bir durum olarak bilinir. Kediler için birçok farklı türde mama çeşidi mevcuttur. Birkaç mama değişikliği yaparak kedinizin en sevdiği mamayı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Eğer yavru kediniz var ise mama tercihinizi buna bağlı olarak küçük taneli mamalardan yana yapmalısınız. Eğer kedinize kısırlaştırma işlemi yaptırdıysanız ise özel kısır mamalarını tercih ederek kedinizin kontrolsüz bir şekilde kilo almasını engelleyebilirsiniz.

Yetişkinliğe erişen kedilere ise yetişkin maması ve yaş mama verilebilir. Yaş mamalar her gün olmamak şartı ile haftada birkaç defa kedilerin tüketimine uygun özellikler taşır. Ayrıca kedilerinize ödül kurabiyeleri alarak da damak tatlarını zengin bir hale getirebilirsiniz.

Kedilere Mama Sevdirme Yolları Nelerdir?

Kedinizin sevdiği ve düzenli olarak tüketeceği mamayı bulmak bazı zamanlarda zor olabilir. Kediler her mamayı yemedikleri için sahipleri bu gibi durumlarda biraz zorlanabilir. Kedinizin severek tüketeceği mamayı bulmak için birkaç defa mama değişimi yapmanız gerekebilir. Kedi sahipleri bu noktada seçtikleri mamanın yüksek bir kaliteye sahip olmasına özen göstermelidir. Kediniz için seçeceğiniz kaliteli mamalar onların damak tadına son derece kolay bir şekilde uyum sağlayabilir. Yalnızca kuru mamalar değil kedilerinizin tükettiği yaş mamaların da üst düzey bir kalitesi olması gerekir.

Bu sayede kedilerinizin sindirim sistemini koruyabilir ve tüylerinin de her daim parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca yaş mamalar kedilerinizin iç organ sağlığını da büyük ölçüde korur. Kedim mama yemiyor diye endişelenmemek için kedilerinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecek ve yüksek besin değerlerine sahip mamaları tercih etmelisiniz.