Kedilerle Nasıl Oyun Oynanır?

Kedilerle hareketli oyunlar oynamak, eğlenceli zaman geçirmenin yanında kediler için hareket, egzersiz zamanı anlamına gelmektedir.

Kedilerle Nasıl Oyun Oynanır?

Kedilerle Nasıl Oyun Oynanır?

Kedilerle hareketli oyunlar oynamak, eğlenceli zaman geçirmenin yanında kediler için hareket, egzersiz zamanı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda kedilerle oyun oynamak, sahibi ve kedisi arasındaki iletişimi, ilgiyi arttırmaktadır. Kedilerin hareketli oyun zamanları, kediler için avcılık yönlerini öne çıkardıkları bir durum olmakla beraber kilosunu da korumasında büyük yardımcıdır.

Kedilerin oyun zamanlarının önemli olmasının bir diğer yanı kedinin içinde biriktirebileceği negatifliği atmasında büyük etki sağlar. Çekingen, içine kapanık bir kediye sahip olanlar, hareketli oyunlar oynayarak kedinin eve alışmasını, evi benimsemesini sağlayabilirler. Her yaştan kedi ile nasıl oyunlar oynamanız gerektiğini yazımızın devamında anlattık.

Yavru Kediler ile Oynamak

Yavru kedilere ne verilirse verilsin her türlü obje ile oynayabilmektedirler. Ama sonuç olarak onun henüz bir bebek olduğu unutulmamalıdır. Keskin uçlu, sert, ufak cisimlerin yavru kediden uzak tutulmasında fayda vardır. Keskin cisimlerle kendine zarar verebilir. Ufak cisimleri de yutması sonucu boğulabilir. Yavru kediler için en iyi oyuncak dişlerini geçirebileceği yumuşak cisimli oyuncaklardır.

Yetişkin Kediler ile Oynamak

Yetişkin kediler ile oynamak daha kolay ve oynayabilecek çok türde oyuncak mevcuttur. Yetişkin kediler, daha çabuk sıkıldığı için oyuncak çeşitliliğinin de fazla olması gerekmektedir. Sopalı oyuncaklar, hışırtılı sesler çıkaran kağıtlar, şişe kapakları ve ip yumakları bu seçenekler arasında.

Kedi ile oyun seansını bitirdikten sonra oyuncak ortadan kaldırılmalıdır. Oyuncağı kedinin her zaman ulaşacağı bir yerde tutmak, kedinin çabuk sıkılmasına neden olur. Oyunun hızını kedinin belirlemesine izin verilmelidir. Kedinin ilgisini neyin çektiğini bulmak için farklı yollar denenmelidir.

Kediler, hava karardığında avlanmaya çıkmayı tercih ettiği için oyun oynamaya başlamadan önce ışıkları kapatmak veya kısmak yararlı olur. Bir süre sonra ışıklar kapatıldığında kediniz koşullanmış şekilde oyuna hazır hale gelecektir.

Oyun oynamayı onun için fazla kolay hale getirmemek gerekir. Kedinin merakını, ilgisini her zaman canlı tutmak önemlidir.

Oyun Zamanını Bitirmek

Kediniz ile kesintisiz 15 dk oyun oynadıktan sonra kediniz doyuma ulaştıysa kendiliğinden ilgisi bitecek ve oyun oynamayacaktır. Oyuna karşı ilk dakikalardaki isteği kalmayacaktır.

Oyun zamanı bittikten sonra kedinize oyunun bittiğini ve oyuna katıldığı için teşekkür mayetinde bir ödül vermeyi de unutmamak gerekir.

Kedilerle Oynanabilecek Oyun Türleri

  • Buruşturulmuş Kağıt: Kediler, buruşturulmuş kağıt veya naylon yumağının çıkardığı sese bayılırlar. Oyunun sizin için de keyifli geçmesi için dağılmayan yırtılmayan bir tür ile kedinizle oynayabilirsiniz.
  • İp ve Tüyler
  • Lazer ya da Işık Yansımaları
  • Tablet Oyunları: Çağa ayak uyduran bebekler gibi artık kediler de teknoloji ile oldukça uyumlu. Tabletlerde kediler için oldukça fazla uygulama mevcut.
  • Atma ve Yakalama: Klasik atma-yakalama oyununda dikkat edilecek konu, kedinizin ağzında taşıyabileceği boyutta bir oyuncak olması.