Kedilerle Birlikte Yaşamak ve Faydaları

Hayvan severlerin en çok sahiplendiği canlılar arasında kediler yer almaktadır. Bu bir tesadüf olamaz değil mi?

Kedilerle Birlikte Yaşamak ve Faydaları

Hayvan severlerin en çok sahiplendiği canlılar arasında kediler yer almaktadır. Bu bir tesadüf olamaz değil mi?  Bir kedi sahibi olmak size ve sevdiklerinize çok faydalı olabilir. Hatta araştırmalara göre kedi videoları izlemek bile enerjinizi yükseltmeye ve stres seviyemizi azaltmaya yetiyor.  Kediler oldukça sevecen, sempatik ve insana sıcakkanlı canlılardır. Kedilerin yaptığı basit bir mırlama veya bacağınıza kıvrılma gibi davranışlar insanda olumlu duygular ve sakinleştirici etkiler yaratabilir, stresinizi bir anda alıp götürebilir.

     Bir kedi sahibi olmanın insana psikolojik faydaları da vardır. Kediler, insanın fiziksel ve zihinsel sağlığına faydalıdır ve aynı zamanda sahipleri için duygusal bir destek kaynağı olabilir. Kedi arkadaşlarınız mobilyalarınıza iyi davranmasa da harika bir arkadaş olabilir ve yaşamınızı daha mutlu ve sağlıklı hale getirecekleri kesindir.

DÜŞÜK STRES VE KAYGI

     Kedinizi okşamak veya onunla oynamak beyindeki tüm doğru kimyasalları serbest bırakabilir. Bir kedinin mırlamasının kan basıncını düşürmeye ve sinir sistemini rahatlatmaya yardımcı olabileceğine dair kanıtlar da vardır. Ayrıca sevimli canlılar stresinizi ve kaygılarınızı azaltmaya yardımcı olurlar. Ek olarak belirtmek gerekir ki kediler genellikle az bakım gerektiren evcil hayvanlardır, bu da sahipleri için önemlidir.

ARKADAŞLIK

Kediler çok sevecen evcil hayvanlar olabilir ve arkadaşlık ihtiyacınızı karşılayarak yalnızlık hissini azaltabilirler. Avusturya'da yapılan bir araştırmaya göre, bir kediye sahip olmak, neredeyse romantik bir partnere sahip olmakla eşdeğerdir. Sahipleriyle teması başlatır ve göz teması kurarlar; bu, insan etkileşimlerine benzer bir tür bağlantı oluşturur. Size güvenen, temas kuran bir evcil hayvana sahip olmak, yalnızlık duygusu yaşayan kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir ve bir amaç sağlayabilir.

BAKIM

Kediler, sahiplerine ihtiyaç duyulduğunu hissettirir. Bakacak bir canlıya sahip olmak, evcil hayvan sahiplerine bir amaç ve sorumluluk duygusu verir ve bu, hafif depresyon semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Kedilerinize bakım verme eylemleri ruh sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Bakım verme eylemi, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmemize yardımcı olur. Kedilerin düzenli olarak beslenmesi ve bakımının yapılması gerekir. Bu nedenle, kedi sahiplerinin ruh halleri ne olursa olsun onlarla ilgilenmek için bir rutin oluşturmasına yardımcı olun. İnsanlara ayağa kalkıp onlarla ilgilenmeleri ve buna bağlı olarak kendileriyle ilgilenmeleri için bir neden verirler.

Kediler, çocukların alerjilerinin üstesinden gelmesine yardımcı olabilir. Kedi kılı yaygın bir alerji olarak kabul edilir, çocukların erken yaşlarda kedilerle birlikte yaşaması, onların yalnızca kedi alerjilerine karşı değil, diğer alerji türlerine karşı da güçlü bir bağışıklık sistemi geliştirmelerine yardımcı olacaktır

Kediler uyanıktır, bu nedenle tehlikeleri hissedebilir ve sahiplerini uyarabilir. Bir kedi sahibi olmanın çok büyük psikolojik faydaları vardır. Bilseniz de bilmeseniz de, kediniz mutlu kalmanıza, stresi azaltmanıza ve ruh sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olmak için size çok yardımcı olabilir.