Kedilerinizin Seveceği 14 İyi Gıda

Konu yemek olduğunda kediler çok titiz olabiliyor.

Kedilerinizin Seveceği 14 İyi Gıda

Konu yemek olduğunda kediler çok titiz olabiliyor. Bazen marketteki ya da petshop’taki kedi mamalarına bakarak, sevimli kediniz için hangisinin daha iyi olabileceğini düşünerek çok zaman harcayabilirsiniz. Her zaman kuru mamayı önersek de zaman zaman kuru mama dışında da kedinizi ödüllendirebilirsiniz. Elbette veterinerinizin kişisel tavsiyesi de ciddi olarak dikkate alınmalıdır.

İşte kedinizin zaman zaman tüketebileceği ve kesinlikle seveceği yiyeceklerin bir listesi.

1. Balık: Somon ve Ton Balığı

Kediler için pek çok ıslak mama balık bazlıdır. Aslında, pek çok kedi maması reklamında somon balığı bulunur. Balık, kedinizin görme yeteneği için harika olan omega-3 yağ asitlerine sahiptir. Somon ve ton balığı, kedilerin en gözde favorileridir. Sadece onlara çiğ vermediğinizden emin olun çünkü onları hasta edebilir.

2. Taze meyveler

Bazı kediler meyveleri pek sevmeseler de bunlar aslında onlar için çok sağlıklıdır. Muzların, kedinizin günlük kalori alımı için mükemmel olan yüksek düzeyde potasyum ve çözünür lif içerdiği bilinmektedir. Elmalar kedinize beslenebilir, ancak sadece derisi olmadan. Ayrıca lif ve C vitamini bakımından da yüksektir. Öte yandan yaban mersini, kediniz için mükemmel bir atıştırmalık olan A ve C vitaminlerini içerir. Kavun antioksidanları ve beta-karoten, kedinizin cildini ve gözlerini mükemmel şekilde sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

3. Yulaf ezmesi

Kedilerin yiyebileceği en iyi insan gıdalarından biri yulaf ezmesidir. Harika bir enerji ve B vitamini kaynağı olduğu için ticari kedi mamalarında çok popülerdir. Kilo problemi olan kediler için harika bir diyet olabilir. Bununla birlikte, kedinizin tadına uyum sağlaması ve sonunda onu sevmesi için bu tür yiyecekler küçük miktarlarda verilmelidir.

4. Taze sebzeler

Kediler bitkileri kemirmeyi severler. Onlara sebze yedirmek çok zor olmaz. Ispanak, A, C ve K vitaminleri, demir, kalsiyum ve diğer mineralleri içerdiğinden kediniz için çok sağlıklı bir besindir. Kedinizin sindirimine yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kalsiyum oksalat mesane taşı öyküsü olan kediler için ıspanak tavsiye edilmez.

5. Balık yağları

Balık yağı, gerçek bir balık için harika bir alternatiftir. Kedilerini balık beslemek istemeyen bazı sahipler var, bu yüzden bu, bunun için mükemmel bir alternatif. Tadı arttırmak için kedi maması ile karıştırılabilir. Balık yağı, kışın cildi nemli tutan ve kedinizin tüylerinin uzun vadede sağlıklı kalmasına yardımcı olan omega-3 içerir.

6. Pişmiş yumurta

Yumurta, kediler için ev yapımı bir mama olmasının yanı sıra, herhangi bir gıda kaynaklı hastalık riskini azalttığı için birçok kedi mamasında da bulunur. Ayrıca kedinizin sağlığı için mükemmel olan protein ve B vitamini ile doludur. Yumurtalar uygun şekilde pişirilmeli ve kedinizin yumurtaya alerjisi olup olmadığını anlamak için önce küçük bir miktar verin ve sonra bazı alerjik reaksiyonları kontrol edin.

7. Peynir

Cheddar, Swiss ve Gouda, kedi dostunuz için mükemmel peynirlerdir. Kedilerinize az miktarda verilmesi gereken kalsiyum ve protein bakımından yüksektir. Kediniz laktoz intoleransı varsa, sadece çok az miktarda verin ve midelerinin bozulup bozulmadığını kontrol edin.

8. Ekmek

Canın ekmek yemek istediğinde, kedi dostunla bir parça paylaşabilirsin. Kedileriniz için iyi bir protein ve lif kaynağıdır. Beyaz ekmeğe kıyasla kepekli ekmekler veya içinde tam tahıllar bulunanlar tercih edilir. Ancak ekmek, kedinizin normal yemeğinin yerini almamalıdır. Bazen kediniz için eğlenceli bir muamele olabilir.

9. Tavuk

Kediler eti sever. Tavuk aynı zamanda kedinizin kaslarını geliştirmeye ve kemiklerini sağlıklı tutmaya yardımcı olan harika bir protein kaynağıdır. Kedinizin kolesterolünü, kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olabilir ve kanser teşhisi riskini azaltır. Kediniz kesinlikle bol miktarda tavuğu sevecektir.

10. Kabak

Balkabağı, kediniz için harikadır çünkü vizyonunu güçlendirir ve halihazırda olduğundan daha iyi uyumasına yardımcı olur. Kalorisi düşük ve lif oranı yüksek olduğu için kalplerinin sağlıklı kalmasını da sağlar. Kabak pişirilebilir veya kedi maması haline getirilebilir veya normal mamalarıyla karıştırılabilir.

11. Bezelye

Yeşil bezelye, kedileriniz için sağlık yararları ile dolu bir cephaneliğe sahiptir. Çok iyi bir K vitamini kaynağından magnezyum ve potasyuma kadar, kedinizin oldukça uzun bir ömür yaşayacağından emin olacaksınız. Bunun dışında ticari kedi mamalarında da bulunabileceğinden bezelyenin kediniz için güvenli olduğundan emin olabilirsiniz.

12. Hindi

Kedinizi biraz kilo vermeye zaorluyorsanız, hindi onlar için mükemmel bir ikramdır. Derisiz hindi, yağ oranı düşüktür ve büyük bir demir kaynağıdır; Kedinizin kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek çinko, potasyum ve fosfor.

13. Yoğurt

Sade yoğurt, kediniz için mükemmel bir sağlıklı tedavidir. Kedinizin kesinlikle seveceği çok besleyici bir atıştırmalıktır. Yoğurt, laktoz intoleransı varsa sindirimlerini sakinleştiren probiyotiklere sahiptir.

14. Pişmiş et

Kediler zorunlu et yiyicilerdir, yani besinlerini sebze ve karbonhidrattan değil, öncelikle etten alırlar. Et, kedinizin kalbini sağlıklı tutmaya yardımcı olan ve üreme sistemine ve görme yeteneğine iyi bakan protein içerir.