Kedilerin Yedikleri İlginç Şeyler

Kedilerin yedikleri ilginç şeyler çoğu zaman sahiplerinin kafasını karıştırdığı gibi bazı zamanlarda şaşırmalarını da sağlayabilir. Kedilerin birçok farklı besini yeme üzerine eğilimleri bulunur. Bu noktada sahiplerin iyi bir gözlem yeteneğine sahip olması ise bu durumu ortadan kaldırabilir.

Kedilerin Yedikleri İlginç Şeyler

Kedilerin Sevdikleri Yiyecekler Nelerdir?

Kedilerin sevdiği yiyecekler arasında birçok opsiyon sayılabilir. Kediler genel olarak birçok sebzeyi severek tüketmesi ile bilinirler. Kedilerin sevdiği besinler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Yeşil fasulye, bezelye, ıspanak, kabak, domates ve havuç gibi sebzeler
  • Muz, yaban mersini ve kavun gibi meyveler
  • Yoğurt ve yumurta gibi yüksek protein kaynakları

Kediler bu şekilde mama dışındaki besinleri de severek tüketir. Bu nedenle sahipleri yemek yerken çoğu zaman onlara ortak olmaya çalışırlar. Aynı zamanda kediler etobur canlılar oldukları için pişmiş balık, et, ciğer ve tavuk da son derece sevdikleri besinler arasında yer alır. Her gün olmamak koşulu ile kedilerinizi bu şekilde beslemeniz de mümkün.

Yazı İçeriği

Kediler Mama Dışında Ne Yer?

Kedilerin ilginç besin alışkanlıkları genellikle sahiplerini hayrete düşürür. Kediler mama dışında birçok besin tükettikleri gibi aynı zamanda bazı durumlarda avcılık içgüdülerine de engel olamazlar. Bu sayede kedinizin ev içerisinde dolaşan sinek ve böcekleri de yemeye çalıştığını görebilirsiniz. Kediler bu küçük canlıları öncelikle yakalamaya çalışır ve yakaladıklarında da yeme eğiliminde bulunur.

Aynı zamanda kediler evinizde yer alan birtakım ilaçları da yemeye çalışabilir. Kediler kendileri için zararlı ve yararlı yiyecekleri ayırt edemediğinden sahipleri tarafından gözetim altında tutulması gerekir. Bu noktada ise kedinize zarar verebilecek ilaç gibi unsurları kedinizin erişemeyeceği bir bölgede muhafaza etmelisiniz.

Kedilerin Yabancı Madde Yuttuğu Nasıl Anlaşılır?

Kediler besin ayrımı yapamadığı için bazı zamanlarda yabancı maddeler de yutabilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda ise ilk olarak paniğe kapılmamanız gerekir. Eğer kediniz yuttuğu yabancı maddeyi sindirebilmişse bu madde dışkı içerisinde kolay bir şekilde görülür. Yediği yabancı maddeyi sindiremeyen kediniz ise bir süre sonra kusmaya çalışabilir. Kediniz kusarken sakin kalmalı ve yanında beklemelisiniz. Kediniz kustuktan sonra ise inceleme yaparak hangi maddeyi yuttuğuna bakabilirsiniz.

Eğer kedinizin yabancı madde yuttuğundan şüpheleniyorsanız ve kediniz bu maddeyi vücudundan atamıyor ise en yakın veterinere gitmenizde büyük bir fayda var.

İlgili Ürünler:

Kedilere Başka Besinler Verilir Mi?

Kediler doğdukları ilk andan belirli bir zamana kadar anne sütü ile beslenir. Anne kedinin sütünün yetersiz olduğu durumlarda ise süt tozu takviyesi yapılabilir. Büyüme aşamasına devam eden yavru kedi bir süre sonra küçük taneli yavru maması tüketmeye başlar. Kediniz yetişkin olarak nitelendirilebilecek yaşa geldiğinde ise kedinizi yetişkin kedi mamaları ile besleyebilirsiniz.

Kediler kuru mama dışında aynı zamanda yaş mama ve ödül maması tüketmeyi de son derece sever. Bunların yanı sıra kediler birçok meyve ve sebzeyi, et ve balık ürünlerini de tüketir. Aynı zamanda kediler sahiplerinin yiyeceklerine ortak olmayı da çok sever. Kediler genel olarak sahiplerinin verdiği diğer besinleri de reddetmeden yer. Kedilerin yedikleri ilginç şeyler ve bu besinlerin özellikleri bu şekilde ifade edilebilir. Kediler ilginç şeyler yemeyi her ne kadar çok sevse de en doğrusu mama yemeleridir. Kediniz için tercih edeceğiniz kaliteli bir mama sayesinde ihtiyaç duyduğu tüm besin kaynaklarını vücuduna almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kaliteli mama tüketen kediler her daim daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Kediniz için en doğru kararı vererek kaliteli mama arayışına başlayabilirsiniz.