Kedilerin Sizi Sevdiğini Gösteren 10 Davranışı

Her kedinin sevgisini gösterme yöntemi farklıdır.

Kedilerin Sizi Sevdiğini Gösteren 10 Davranışı

Kedilerin Sizi Sevdiğini Gösteren 10 Davranışı

Eğer kediniz bir kucak kedisi değilse, sizinle sarmaş dolaş olmuyorsa bu tabii ki sizi sevmediği anlamına gelmiyor. Her kedinin sevgisini gösterme yöntemi farklıdır.

Yavaşça Gözlerini Kısması ve Kırpması

Kediler, yabancılarla ya da tehlike olarak gördükleri başka kedilerle karşılaştıklarında genelde gözlerini fal taşı gibi açar ve o tehlike ile uzun uzun bakışırlar. Yavaş göz kırpmaları ise memnuniyetin ve şefkat duyduğunun göstergesidir. Dilerseniz siz de bunu bir oyun haline getirerek ay şekilde gözlerinizi kısarak kedinize tepki verebilrsiniz.

Kendini Temizlemesi

Kediler, sadece hijyenleri için kendilerini yalamazlar. Kendilerini hem stresten arındırmak hem de aynı ortamda bulundukları kişiler ile bağlarını güçlendirmek için yalanırlar. Eğer kediniz sizin yanınızda önüne gelen her yerini yalıyorsa sizi aileden görüyor demektir.

Yüzünüze Sürtünmesi

Normal otururken kediniz birden masaya zıplayıp tüylü bedeniyle yüzünüze sürtünüyor mu? Eğer başınıza böyle bir şey geldiyse ilişkideki asıl sahip, siz değil kedinizdir. Kendini sizin sahibiniz olarak gören kedinizin size karşı hissettiği şefkat ve sizinleyken içinde bulunduğu konfor en üst düzeydedir.

Sürekli Yanınızda Olması

Kediniz, sizi odadan odaya takip ediyor, genellikle vakit geçirdiğiniz odada bulunuyor ve uyuduğunuz odada uyuyorsa sizinle ilgileniyor ve sizinle zaman geçirmek istiyor demektir. Bazı kediler, fiziksel olarak sevgilerini gösteremeseler de sadece yanınızda olarak hissettirmeye çalışırlar.

Size Söz Gelimi “Hediye” Getirmesi

Eğer bir gün kediniz kapı eşiğinize ölü bir fare ya da ölü bir kuş getirirse ona kızmayın. Bu, onun sizin için avlanıp sizin için hediye getirmesi anlayışıdır ve kedi dünyasında yüce bir sevgi göstergesidir.

Eve Döndüğünüzde Sizi Karşılaması

Bunun farkında değilsiniz belki ama kediniz, arabanız evin önüne geldiğinde, apartman kapısını açtığınızda, kilit açmak için anahtardan çıkardığınız sesleri ayırt ederek gelişinize tepki vermektedir. Eve geldiğinizde kapıya koşarsa bilin ki sizi özlemiş ve evde oluşunuza mutlu olmuş demektir.

Yerde Sırt Üstü Yuvarlanması

Kediler özellikle göbeklerine dokunulmasından hoşlanmazlar. Eğer kediniz yere yatıp sırtüstü yuvarlanarak göbeğini size açıyorsa gerçekten size güveniyor demektir. Bu, onun en hassas noktalarından bir tanesidir ve bu hassasiyeti sizinle paylaşmaya açıktır.

Kuyruğunu Soru İşareti Yapması

Soru işareti şeklinde kıvrılmış bir kedi kuyruğu, sevdiği kişiyi karşılayan bir kedinin kuyruğudur. Dikine duran bir kuyruk da tanıdık, güvenilir ve sevilen bir kişiye ithafen dik duruyor.

Masaj Yapması

Kedilerin patileri ile koltuklara, halılara ya da insanların bedenine masaj hareketleri ile yaptığı yoğurma hareketi aslında doğuştan gelir ve anne kedinin süt akışını hızlandırmak amacıyla yapılır. Anne-çocuk ilişkisi ile ilişkilendirilen bu hareket, kedinin yetişkinliğinde yalnızca güvendiği insanların çevresinde yaptığı bir harekettir.

Söz Dinlemesi

Kedileri eğitmek ve size itaat etmelerini sağlamak neredeyse imkansızdır; bildiğiniz gibi kediler, köpeklere kıyasla çok daha bağımsız ve başına buyruktur. Öte yandan kediniz ikazlarınızı ciddiye alıyor ve yapmaması gereken bir şeyi algılayıp kendini durduruyorsa size saygı duyduğunu belirtiyordur.