Kedilerin sık sergilediği 6 davranış

Sevimli dostlarımızın sergilediği davranışların sebebini merak ediyor musunuz? Bu yazımızda sizlere kedilerin sık sergilediği 6 davranışı derledik.

Kedilerin sık sergilediği 6 davranış

Sevimli dostlarımızın sergilediği davranışların sebebini merak ediyor musunuz? Bu yazımızda sizlere kedilerin sık sergilediği 6 davranışı derledik.

1. Mırıldanma: Bir kedinin mırıldanması, genellikle bir memnuniyet ve mutluluk işaretidir. Ancak kediler gergin ve tedirgin olduğunda ya da yaralandıklarında veya ölmeye yakınken de mırladıkları gözlemlendi.

2. Uyku: Kediler çok uyur! Aslında, günde ortalama 16 saat uyuyarak geçiriyorlar. Bu çok fazla gibi görünse de kediler dinlenmek ve enerji seviyelerini canlandırmak için bütün o uykuya ihtiyaç duyarlar.

3. Tüylerini yalamaları: Kediler tüylerini dilleriyle yalayarak kendilerini temizlerler. Eğer fark ettiyseniz, bir kedinin dili üzerinde kaba tüyler vardır. Bu tüyler onlar için bir tarak veya fırça görevi üstlenir ve böylece kendilerini temiz bir şekilde tutarlar. Tüylerini temiz ve sağlıklı tutmanın yanı sıra kedilere diğer kedi ve insanlarla bağ kurma yolunu sağlar.

4. Tırmalamak: Kedilerin en doğal ve temel içgüdülerinden biri, pençelerini yani tırnaklarını, farklı yüzeyleri tırmalayarak, keskinleştirmeye çalışmaktadır. Ayrıca bundan fazlasıyla keyif aldıkları da bir gerçektir.

5. Miyavlama: Kediler birçok farklı nedenden dolayı miyavlar: insanları selamlamak, dikkat çekmek, şefkat göstermek veya ihtiyaçlarını ifade etmek gibi. Bunun yanında kediler miyavlama davranışını çoğunlukla insanlarla iletişime geçtiğinde yaparlar. Yani, genellikle diğer kedilerle sözlü olmayan şekilde bir iletişim kurarlar.

6. Kuş İzlemek: Kediler, kuşları hem av oldukları için hem de sadece hareketleri dikkatlerini çektiği için izlemeyi severler. Ve hatta bazı kediler, gün içerisinde, yalnızca kuşları gözlemleyerek saatler geçirebilirler.