Kedilerin Obez Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Kedilerin obez olmaması için yapılacaklar birkaç farklı şekilde cevaplanabilir. Kediler bazı zamanlarda birtakım durumlara bağlı olarak obezite problemi ile karşı karşıya gelebilir. Eğer sizin kediniz de böyle bir problem yaşıyorsa ilk olarak endişelenmemeli ve bu sorunun sebebini iyi analiz etmelidir.

Kedilerin Obez Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Kediler Neden Obez Olur?

Kedilerde obezite genel olarak yaygın bir durum denilebilir. Bu durumun ise birden fazla sebebi olduğu söylenebilir. Kedilerin obez olmasının nedenleri basitçe şu şekilde sıralanabilir;

  • Eğer kediniz mamalardan aldığı kaloriler karşılığında bu kalorileri yakamaz ise obez olabilir. Bu nedenle kedilerin gün içerisinde hareketli olması son derece büyük bir önem taşır.
  • Yaşlı kediler obez olmaya oldukça yatkın özellikler taşır. Eğer kediniz yaşlıysa obezite problemi ile karşı karşıya kalmanız normal sayılır.
  • Kedinizi ölçüsüz bir şekilde besliyorsanız bir süre sonra kediniz obez olabilir. Bu nedenle kedinize veteriner fikri de alarak belirli ölçüde mama vermeniz gerekir.
  • Kedinizin diyet yapması gerekiyorsa ve bu diyeti sürekli olarak değiştiriyorsanız bu da obezitenin sebebi olabilir.
  • Eğer kedinize vermeniz gerekenden daha fazla ödül maması verdiyseniz bir süre sonra kediniz kontrolsüz bir şekilde kilo alarak obez olabilir.
  • Kedinizin tükettiği yüksek kalorili ve besin değeri düşük olan kalitesiz mamalar da obeziteye yol açar.

Yazı İçeriği

Kedinin Obez Olması Nasıl Engellenir?

Obez kedi için yapılacaklar kolay nitelikler taşıyor denilebilir. Eğer kedinizin obezite problemi ile karşı karşıya kalmasını istemiyorsanız ilk olarak kedinizi ölçülü bir şekilde beslemelisiniz. Kedinizin kilosuna bağlı olarak gereken ölçüyü veterinerinize danışabilirsiniz. Aynı zamanda kedinizin mama kabını sürekli olarak doldurmanız da obeziteye yol açabilir. Bu nedenle kedinizin mama kabına sürekli mama eklememeli, yalnızca öğün vakti geldiğinde mama kabına mama koymalısınız.

Kedinizi yüksek kalitede ve doyurucu niteliklere sahip bir mama ile beslemeniz de obezite sorununun önüne geçer. Tercih ettiğiniz kaliteli mama sayesinde kediniz açlık hissine maruz kalmadan ölçülü bir şekilde doyabilir.

İlgili Ürünler:

Obez Kedi Nasıl Beslenmelidir?

Obez bir kediniz var ise besleme aşamasında birtakım noktalara dikkat etmelisiniz. Kedinizi gözetiminiz dahilinde beslerseniz obezite problemi zaman içinde ortadan kalkabilir. Obez kediler yalnızca günün belirli zamanlarında beslenmelidir. Kedinize yemesi gerekenden daha fazla öğün verdiğiniz takdirde obezite problemi devam eder.

Eğer düşük kalitede bir mama tercih ettiyseniz bu tercihinizi değiştirmenizde de büyük bir fayda var. Kaliteli mamalar besin değerlerinin yüksek olması ile bilinir. Bu nedenle kaliteli mama tüketen kediler sağlıklı bir şekilde doyma hissine ulaşır. Sağlıklı olarak doyan kedilerin ise daha fazla mama yeme ihtiyacı olmayacağı için bu şekilde obezitenin önüne geçebilirsiniz.

Obez Kediler Hangi Mamayı Yemeli?

Eğer kedinizin obez olduğundan şüpheleniyorsanız ilk olarak bir veterinere götürmenizde fayda var. Veteriner tarafından kedinizin obez olduğu doğrulanırsa bir diyet programına başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise bu diyet programının dışına çıkmamaktır. Kediniz acıkabilir ve acıktığı için de uzun süre durmadan miyavlayabilir. Kedinize kıyamaz ve bir kereden bir şey olmaz diyerek öğünlerin dışına çıkmamalısınız. Kediniz de bir süre sonra bu duruma alışmaya başlar. Diyet programı için tercih ettiğiniz mamanın besin değerlerini inceleyerek yüksek değerlere sahip bir mama seçimi yapabilirsiniz. Böylece kediniz az öğün yese dahi yeterli besin ihtiyacını karşılayacağı için bu dönem daha kolay geçebilir.

Kedilerin obez olmaması için yapılacaklar ve obezitede kaliteli mamanın önemi bu şekilde ifade edilebilir. Siz de bu süreci kolay ve sağlıklı bir şekilde atlatmak istiyorsanız can dostunuz için kaliteli mama araştırması yapmaya başlayabilirsiniz.