Kedilerin Geceleri Hareketli Olma Sebepleri

Kedilerin geceleri hareketli olma sebepleri arasında birçok farklı etken bulunur. Kediler doğaları gereği gece zamanı geldiğinde harekete geçme eğiliminde bulunurlar denilebilir. Eğer kediniz geceleri uyanıyor ve sürekli hareket ediyorsa endişelenmenize gerek yok çünkü bu durum son derece doğal karşılanır.

Kedilerin Geceleri Hareketli Olma Sebepleri

Kediler Neden Geceleri Hareket Eder?

Kedilerin geceleri hareket haline geçmesi ve bazı eylemlerde bulunması sık şekilde karşılaşılan ve merak edilen bir konu olarak nitelendirilebilir. Kediler gerçek doğalarında gece vakitlerinde avlandıkları için bu hayvanlar ne kadar evcilleştirilse de bu hareketlerine karşı koyamazlar. Gündüzleri dilediği gibi hareket halinde olamayan kediler gece vakitleri hareketlenir ve huzursuzmuş gibi davranabilir.

Kedi sahipleri bu gibi durumlarda evcil hayvanlarının hasta ya da bir sorunu olduğunu düşünür. Bu düşünceye bağlı olarak ise birtakım endişeler yaşayabilir. Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız endişe etmenize gerek yoktur. Kedilerin geceleri hareketli olma sebepleri bu şekilde ifade edilebilir.

Yazı İçeriği

Kedilerin Gece Miyavlama Sebepleri Neler Olabilir?

Kediler gece olduğunda ve sahipleri uyuduğunda çoğu zaman hareketlenmeye başlar. Gece vakti kediler için serbest olarak hareket etme zamanı olarak görülür. Bu nedenle kediler bu saatlerde özgürce hareket etmek ister. Bu istekleri doğrultusunda ise geceleri çoğunlukla sahiplerini rahatsız eder ve uyutmazlar. Kediler gündüz vakitlerini genel olarak dinlenmek için değerlendirirler.

Bu sayede de enerji toplayarak geceleri hareket halinde olurlar. Kediniz gece olduğunda hareket etmek, yeni keşifler yapmak ya da gezinmek isteyebilir. Aynı zamanda eğer kedinizi yattığınız odaya kapattıysanız dışarı çıkmak için miyavlaması da söz konusu olur. Gece olduğunda kediniz bulunduğu ortamı terk etmek ve oda dışarısına çıkarak keşif yapmak ister.

İlgili Ürünler:

Kediler Neden Huzursuz Davranır?

Kedilerin geceleri hareketli olma sebepleri birçok farklı etkene bağlanabilir. Gece vakti kedilerin en sevdiği vakit olarak bilinir. Bu sevdikleri vakitte ise kediler sürekli olarak hareket etmek, gezmek ve miyavlamak ister. İçgüdülerinin yanı sıra kedilerin huzursuz davranma sebebi bir hastalıkları olması da olabilir. Kedinizin ağrıyan ya da acı veren bir bölgesi var ise bunu size belirtmek ve anlatmaya çalışmak için geceleri huzursuz davranabilirler. Bu noktada kedinizin hareketlerini iyi analiz etmenizde fayda var. Aynı zamanda kedinizin yeme düzenini oturtamadıysanız da bu durum geceleri kedinizin huzursuz olmasını sağlar. Yeme düzeni oturmayan kediniz gece acıktığı için huzursuz olabilir ve sizi uyandırabilir.

Kedimin Gece Beni Uyandırmasını Nasıl Engellerim?

Kediler birçok gece defalarca sahiplerini uyandırma eğiliminde bulunur. Kedi sahiplerinin ise bu durumdan son derece şikayetçi olduğu rahatlıkla söylenebilir. Eğer kedinizin geceleri sizi uyandırmasını istemiyorsanız ilk olarak bir yeme düzeni oturtmanız gerekir. Buna bağlı olarak kedinizin öğün sayılarını uyku düzenine göre ayarlayabilirsiniz. Kedinizin akşam yemeğini uyumadan önce vermenizde büyük bir fayda var.

Aynı zamanda kaliteli mama seçimi de bu noktada çok büyük bir önem taşır. Kediniz için kaliteli mama seçiminde bulunmanız karnının tam olarak doymasını sağlar. Kedilerin doyması için yedikleri mamanın tüm besin değerlerinin vücuda yararlı ve doyurucu özellikte olması gerekir. Besin değerleri kaliteli olan mamalar sayesinde ise kedileriniz uzun süre tok kalabilir. Bu sayede kaliteli mama tüketen kediler hem sağlıklı olabilir hem de geceleri sizi uyandırmaz. Kullandığınız mamayı kaliteli içeriklere sahip bir mama ile değiştirerek geceleri uyanma sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kedilerin geceleri hareketli olma sebepleri bu sayede kolay bir şekilde çözülür ve hem kediler hem de kedi sahipleri rahat bir uyku deneyimi yaşayabilir.