Kedilerimizi Gece Nasıl Uyutabiliriz?

Kedilerde gece hareketliliği sorunu yaşandığı durumlarda, ki bu sorun yaygın olarak görülüyor, kedi gece nasıl uyutulur sorusunun cevaplarının bilinmesi büyük bir konfora dönüşebiliyor.

Kedilerimizi Gece Nasıl Uyutabiliriz?

Kedilerde gece hareketliliği sorunu yaşandığı durumlarda, ki bu sorun yaygın olarak görülüyor, kedi gece nasıl uyutulur sorusunun cevaplarının bilinmesi büyük bir konfora dönüşebiliyor. Bu yazımızda gece uyumayan kedi nasıl uyutulur? hakkında pratik öneriler bulabilirsiniz.

1. Yatmadan önce onlarla oynayın

Her ne kadar yaşlandıkça buna daha az ihtiyaç duyduklarını düşünme eğiliminde olsak da, oyun zamanı her yaştan kedi için önemlidir.

Mümkünse, kedinizle günde en az 30 dakika oyun oynayın. Eğer çalışan biri iseniz ve kediniz evde yalnız kalıyorsa onunla sabah işe gitmeden önce 15 dakika ve akşamları son öğünden önce 15 dakika vakit ayırarak oynayabilirsiniz.

Böylece kedinizle oynamak sadece fazla enerjisinin bir kısmını atıp onu sakinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığı için de önemli bir aktivitedir.

2. Rutin oluşturma

Kediler, yemek yeme zamanlarını veya tuvalet kaplarının her gün hangi saatte temizlendiğini ve hatta uyku rutininizin tüm aşamalarını rahat bir şekilde algılar. Yani, her gece aynı saatte dişlerinizi fırçalamaya kalktığınız andan yatağa girişinize kadar tüm rutininizi algılar ve uyku saatinin yaklaştığını bilir. Kısaca, rutininizi bozup uyku saatinizi geçirirseniz, kedinizin ertesi akşam saat 10'da uyumasını bekleyemezsiniz.

3. Oyuncakları farklı bir odada saklayın

Kedinizin uykuya dalması ve siz uyanana kadar uyanmaması ideal olsa da, bu nadiren olur. Kediler, dakikalardan birkaç saate kadar sürebilen seanslarda uyurlar, ancak neredeyse hiçbir zaman biz insanlar gibi tam 8 saatlik bir uykuları yoktur.

Kedinizin gece yarısı uyandığında sıkılıp eğlence fırsatları aramasını önlemek için yatak odanız dışında bir odada özel bir oyun zamanı alanı oluşturmalısınız ve kediniz her zaman ona erişebilmelidir. Böylece siz uyumaya devam ederken kedinizin enerjisini atmasına olanak sağlayabilirsiniz.

4. Güvenli gizleme alanları oluşturma

Fark etmiş olabileceğiniz gibi, kediler arada sırada saklanmayı severler. Çünkü bunu yaptıklarında kendilerini güvende hissederler, bu nedenle evinizi birkaç saklanma alanıyla doldurmak, siz yatmadan önce kedinizi sakinleştirmenin iyi bir yolu olabilir. Ancak evcil hayvanların da tıpkı biz insanlar gibi bir noktada sıkılmaya meyilli olduğunu unutmayın.  Bu nedenle, saklanma noktalarını 2-3 haftada bir değiştirmek iyi bir fikir olabilir.