Kedilerden Neden Harika Arkadaş Olur?

Kediler, insan arkadaşlarına sunacakları çok şey olan güzel yaratıklardır.

Kedilerden Neden Harika Arkadaş Olur?

Kedilerden Neden Harika Arkadaş Olur?

Kediler, insan arkadaşlarına sunacakları çok şey olan güzel yaratıklardır. Kedilerin ilk olarak insanlar tarafından yaklaşık 5000 yıl önce evcilleştirildiği ve çiftçilerin mahsullerini farelerden ve diğer kemirgenlerden korumaya yardımcı olmak için kullanıldığı düşünülüyor.

Bugün hala en sevilen evcil hayvanlardır, genellikle avlanma yetenekleri nedeniyle değil, aşağıda inceleyeceğimiz çeşitli diğer nedenlerden dolayı.

Küçük evlerde ve apartman dairelerinde iyi yaşarlar.

Tüm evcil hayvanlar içerisinde muhtemelen en içe yönelik canlılar olan kediler, küçük evlerde ve apartman dairelerinde yaşamaya oldukça elverişlidir.

Bakımları kolaydır.

Köpeklerden farklı olarak kedilerin yürüyüşe ihtiyacı yoktur (bazı kedi sahipleri kedilerini tasmalı gezdirmelerine rağmen). Bakımları oldukça azdır -düzenli olarak kum temizliği, günde iki kez yemek ve kısa tüylü kediler için haftalık bir tımar-.

Sağlığa yararlıdırlar.

Yapılan araştırmalar, evcil hayvan sahiplerinin stres, depresyon ve düşük tansiyon seviyelerinin daha az olduğunu gösteriyor. Kedi sahiplerinin gelişmiş bir bağışıklık fonksiyonuna sahip olduğu ve çocuklarda alerji ve astım olasılığını azaltmaya yardımcı olabileceği gösterilmiştir.

Güzel görünürler.

Evde bir kedinin güzelliğine ve mükemmelliğine kim karşı koyabilir?

Eğlencelidir.

Yere boş bir kutu veya büyük bir kağıt torba (asla plastik torba kullanmayın), biraz kedi nanesi, oyuncaklar koyun ve gösterinin tadını çıkarın. Kedileri oyun oynarken izlemesi son derece eğlencelidir.

Arkadaşlık ve koşulsuz sevgi sunarlar.

‘Uzun süreli bir ilişkinin sona ermesinden sonra bir kedi yavrusu evlat edindim. İşten döndüğümde beni selamlamak için her zaman oradaydı, benimle bir TV şovu izlemek için mutlu bir şekilde kanepeye sarılırdı ve yatağa atlayıp yanımda uyur konuşmam gerektiğinde beni dinlerdi. Yıllarca benim sadık arkadaşımdı.’

Kokmazlar.

Kedilerle ilgili harika olan şey, nadiren kokmalarıdır. Titizlikle kendilerini temizlerler.

Sessizlerdir.

Pek çok kedi, -mesela Siyam gibi bazı kedi türleri- konuşmaya olan sevgileriyle tanınır ancak kedilerin çoğu nispeten sessizdir. Komşuları, havlayan bir köpek gibi üzmezler.

Bağımsızdır.

Çoğu kedi ilgiyi sever ancak aynı zamanda kendi başlarına zaman geçirmekten de oldukça memnundurlar (tımar etmek, uyumak, dünyayı seyretmek). Çoğu kedinin sürekli ilgiye ihtiyacı yoktur.

Özet:

Gördüğünüz gibi kediler, harika evcil hayvanlardır ancak uygun şekilde bakılmalarını sağlamak için sahiplerinin sorumluluğuna ihtiyaç duyarlar.

  • Günde iki kez kaliteli bir kedi maması verin. 
  • Gerektiğinde parazitler için düzenli tedavi, yıllık veteriner muayeneleri ve gerektiğinde aşılamaları içeren tıbbi bakım sağlayın.
  • Duygusal ihtiyaçlarını karşılayın, yani sadece bir kedi alıp onu görmezden gelmeyin. Kediler, insan arkadaşları kadar sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyar.
  • Düzenli olarak planlanmış oyun. Bu özellikle iç mekan kedileri için önemlidir. Piyasada kedinizi eğlendirecek çok sayıda interaktif kedi oyuncağı bulunmaktadır.
  • Kediye kedi yatağı, tırmalama direği, çöp tepsisi, oyuncaklar gibi gerekli ekipmanı sağlayın.