Kedilerde Mutluluk Belirtileri

Kedi sevgisi belirtilerinin başında size karşı sergilediği sıcak davranışlar yer alır. Eğer kediniz sizin etrafınızda dolaşmayı seviyor,

Kedilerde Mutluluk Belirtileri

Kedi sevgisi belirtilerinin başında size karşı sergilediği sıcak davranışlar yer alır. Eğer kediniz sizin etrafınızda dolaşmayı seviyor, kucağınıza yatıyor ve onu sevmenize izin veriyorsa bu sizi sevdiğinin göstergesidir. Nasıl ki insanlar sevdikleri ve değer verdikleri insanlarla vakit geçiriyor ise kediler de aynı şekilde

  1. Bakımlı Kedi

Kediler de tıpkı bizler gibi sevildiğini hissettiğinde kendisine daha fazla özen gösterir. Her zaman temiz olmaya ve sizi memnun etmeye çalışır. Dostunuzu sık sık bir köşede neşeyle kendini yalarken buluyorsanız, tuvaletini daima doğru yere yapıyorsa onu hep bakımlı ve temiz görüyorsanız yüksek ihtimalle mutlu bir kediniz var demektir.

  1. Dik Kuyruk

Eğer kuyruklarını rahat bir şekilde yukarı kaldırmışlarsa ve bunu özellikle sizin yanınıza gelirken ya da siz eve döndüğünüzde yapıyorlarsa bu sizi görmekten büyük mutluluk duydukları anlamına gelir.

  1. Kafa Tokuşturma

 Siz uyurken gelip boynunuza yatıyorsa, üzüldüğünüzde kafasını sizinkine yaslıyorsa; bu, sizi çok seven bir dosta sahip olduğunuz anlamına gelir.

  1. Sitem

Eğer uzun bir tatile çıktıysanız ve dostunuzu yalnız bıraktıysanız geri döndüğünüzde sizi surat asarak bekliyor olacak. Yalnızca sevdiğimiz ve güvendiğimiz insanlar bizi hayal kırıklığına uğratırsa sitem ederiz. Kediniz de öyle. Bu asık suratın sebebi sizi seven kedinize yeterince ilgi göstermemiş ve onu mutsuz etmiş olmanız.

     5. Gözler ve Kulaklar

Kedinizin gözleri çok şey ifade eder. Gözlerin ani genişlemesi, son derece mutlu olduklarını gösterir. Bir kedi mutlu bir yerdeyken, kulakları öne bakar ve hafifçe geriye eğilmiş şekilde durur.

     6. İyi Bir İştah

İyi bir iştah, mutlu bir kedinin işaretidir. Kediniz bacaklarınıza sürtünerek ve miyavlayarak sizden yemek isteyebilir ve sizi kasesine götürür.

Kediler akıllıdır ve sahiplerini gerektiğinde kendilerini ödüllendirmeleri için eğitirler. Bu davranış bir güven belirtisidir ve kedi arkadaşınızın mutlu olduğunu gösterir.

Mutlu bir kedinin kucağınızda hafifçe kıvrılıp mırlaması, tüm kedi ebeveynlerinin sahip olmayı istediği bir şeydir. Kedinizdeki belirli davranış özelliklerine dikkat ederek, kedinizin mutlu ve memnun olmasını sağlayabilirsiniz.