Kedilerde Mevsimsel Beslenme! Kedilerin kışın daha çok, yazın daha az mı yemesi gerekir?

Kedinizi beslerken mevsimlere göre iştahının biraz değiştiğini fark etmiş olabilirsiniz ve bu tamamen normaldir.

Kedilerde Mevsimsel Beslenme! Kedilerin kışın daha çok, yazın daha az mı yemesi gerekir?

Kedilerin kışın daha çok, yazın daha az mı yemesi gerekir?

Kedinizi beslerken mevsimlere göre iştahının biraz değiştiğini fark etmiş olabilirsiniz ve bu tamamen normaldir. Birçok kedi, sıcaklığın metabolizmalarını etkileme şekli nedeniyle kışın daha fazla, yazın daha az mama tüketirler. Özellikle sıcak havalar onların iştah düzeyini doğrudan etkiler.

Kediler eden kışın daha çok, yazın daha az mama yer?

İnsanlar da dahil olmak üzere diğer memeliler gibi, kediler de soğuk kış aylarında daha fazla yemek yeme eğilimindedir. Liverpool Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, kedilerin kışın, muhtemelen sıcaklık düştüğünde ısınmak için ihtiyaç duydukları ekstra enerji nedeniyle, yazın yediklerinden %15 daha fazla yediklerini açıkladı. Yazın ısınmak için eskisi kadar enerjiye ihtiyaç duymazlar, bu yüzden biraz daha az yiyebilirler. Ama bu her kedi için geçerli olmayabilir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Kedimi kışın daha fazla mı beslemeli miyim?

Kedimi kışın daha fazla mı beslemeli miyim?

Kediler kışın kendilerini sıcak tutmak için daha fazla kaloriye ihtiyaç duyduklarından, ev kedisi olsalar bile soğuk aylarda kedinizi normalden biraz daha fazla beslemenizde bir sakınca yoktur. Bununla birlikte, obezite kedilerde yaygın bir sorun olduğundan, çok fazla kilo almadığından emin olmak için kedinizin kilosunu izlemek önemlidir. Veterineriniz, kedinizin ideal kilosu hakkında tavsiyede bulunabilecektir ve bunun %10'u geçmediğinden emin olmalısınız. Kedinizi kışın daha fazla beslerseniz, yazın yiyecek alımını yeniden ayarladığınızdan emin olun. Kedinizi beslemekle ilgili veteriner hekiminiz ile görüşmeyi ihmal etmeyin.

Kediler kışın şişmanlar mı?

Kedinizin kışın biraz daha iri göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz ancak bu mutlaka kilo aldıklarının bir işareti değildir. Kedilerin kürkü, özellikle de alt kürkleri, onları sıcak tutmak için ekstra yalıtım görevi görmek üzere kışın kalınlaşma eğilimindedir. Ayrıca sıcak havayı vücutlarına yakın tutarak soğuğu dışarıda tutmak için kürklerini şişirebilirler.

Kışlık kürklerinin içeride büyüyebilmesi için kedilerin yazlık kürklerini dökmeleri gerekir, bu nedenle kedinizin sonbaharda bu fazla kürkün çoğunu kaybettiğini fark edebilirsiniz. Düzenli bakım bu süreçte yardımcı olacaktır, bu nedenle kedinizi en az haftada bir kez (veya uzun tüyleri varsa her gün) fırçalamayı deneyin, böylece kışlık tüyleri daha hızlı uzayabilir. Daha sonra, daha ince, daha serin yazlık montlarına yer açmak için ilkbaharda kışlık montlarını çıkarmaya başlayacaklar, bu nedenle tımarlama o zaman da yardımcı olacaktır. Kedinizin bakımıyla ilgili mutlaka veteriner hekiminizden tavsiyeler almayı ihmal etmeyin.

İlgili Ürünler:

Kedinizi kış aylarında nasıl sağlıklı tutabilirsiniz?

Oyun oynamaya teşvik edin

Kediniz kışın daha fazla yemek yiyorsa ve havanın sıcak olduğu iç mekanlarda daha fazla zaman geçiriyorsa, formda ve sağlıklı kalması için onu her gün biraz oynamaya teşvik edebilirsiniz. Fazla kilo almalarını önlemeye ve zihinlerini de aktif tutmaya yardımcı olarak can sıkıntısını giderecektir. Kedinizle nasıl oyunlar oynayabileceğinizi mutlaka araştırın.

Rahat bir yer sağlayın

Sıcaklıklar düşmeye başladığında, kedinizin ısınabileceği bir yere sahip olduğundan emin olun. Bu, iç mekanda rahat bir yatak veya karton kutu veya hava koşullarına dayanıklı bir dış mekan sığınağı olabilir. Açık havada baktığınız kediler varsa kedi barınağı yapmayı öğrenebilirsiniz.

Kapalı bir tuvalet sağlayın

Kediniz normalde tuvaletini dışarıda yapıyorsa, hava soğuk, ıslak veya rüzgarlı olduğunda bunu yapmak konusunda daha isteksiz olabilir, bu nedenle onlara içeride, sessiz ve özel bir yerde bir kum tepsisi sağlayın.

İçeride tatlı su sağlayın

Kış aylarında, kedinizin dışarıdaki içme suyu kaynakları donabilir, bu nedenle iç mekanda her zaman bir kase tatlı suya erişebildiğinden emin olun.

Onları kurutun

Kediniz yağmurda veya karda dışarı çıkmışsa, eve döndüklerinde kurumasına yardımcı olmak için bir havluyla hızlıca silin. Ayrıca pençelerinde sıkışmış çamur, kar veya yol kumu veya tuz olup olmadığını kontrol edin ve kirliyse silin.

İlgili Ürünler:

130 Yorum
565.00 TL

Kedimin soğukta dışarıda güvende olduğundan nasıl emin olabilirim?

Dışarı çıkmaya hevesli kediler, sert kış aylarında bile sıcaklıklara göğüs germek isteyebilir. Kedinizin dışarıya erişimi varsa, güvende olduklarından emin olmak için onlara bir barınak sağlayın. Plastik örtüyle kaplı sağlam bir karton kutu işinizi görecektir.
 

Bir kedi kanadınız varsa, kedinizin kolayca içeri girip çıkabildiğinden emin olmanız gerekir. Yoğun kar yağışı veya buz parçası, kedi kanadının sıkışmasına veya bloke olmasına neden olabilir.
 

Herhangi bir dış kaynağın donması ihtimaline karr zaman kedinizin gece içeri girdiğinden emin olun ve içeri girdikten sonra kedi kanadını kilitleyin. Onlara uyumak için sıcak, rahat ve güvenli yerler sağlayın.
Kedinizin içeride kilitli olmadığından emin olmak için barakaları, ek binaları ve garajları düzenli olarak kontrol edin.

Kedinizin mikroçipli olduğundan ve detayların güncel olduğundan emin olun. Sıcak bir yer aramak için dolaşırlarsa, kolayca adresinize kadar izlenebilirler.
Hava özellikle soğuksa, kedinizi içeride tutun. Sıkılmış veya huzursuz görünseler de evcil kediler aşırı sıcaklıklara alışkın değildir ve hatta donma veya hipotermi geliştirebilirler. Zenginleştirme oyuncakları ve besleyicilerle onları eğlendirin ve egzersiz yapın.

Kediler için antifriz tehlikesi

Kışın araba radyatörlerinde veya cam yıkayıcılarda veya buz çözücülerde kullanılan antifriz özellikle kediler için zehirlidir. Çözelti, yutulması halinde ölümcül olabilen bir madde olan etilen glikol içerir.

Garaj yolunuzdaki arabanızda buz çözücü kullanmayı düşünmeseniz de ister bilinçli olarak içsinler, ister bir su birikintisinden geçip sonra kürklerini düzeltsinler, bir kediye zarar vermek sadece küçük bir miktar alır.

Antifrizi kediler için bu kadar ölümcül yapan şey, kimyasalın böbreklerini ne kadar hızlı etkileyebileceğidir - bazen hasar, hayatta kalamayacakları anlamına gelir.

Etilen glikol içermeyen ekran yıkama veya buz çözücü spreyler kullanmayı hedefleyin

Arabanızın radyatörünü boşalttıysanız ve solüsyonun bir kısmı kalmışsa hemen silin

Ürünleri erişemeyeceği bir yerde tutun, böylece kediniz ona ulaşamaz

Kedileri içeride rahat tutmak

Kedileri içeride rahat tutmak

Bazı kediler kışın içeri girmeyi ve uyumak için sıcak bir yer bulmayı tercih edebilir. Sıcak, rahat ve hava akımı olmayan yerler kediniz için idealdir, ısı yastıkları veya radyatörlerin üzerinden geçen yataklar ise daha da iyidir.

Kediniz kardan geldiyse, yol kumunu, tuzu veya patilerine ve kürküne yapışabilecek her şeyi silin.

Özel bir yerde bir çöp tepsisi sağlayın (her kediye bir artı bir tane) - böylece kediniz tuvalete gitmek için dışarı çıkmak zorunda kalmaz. Her gün çıkarmayı ve haftada bir tamamen temizlemeyi unutmayın.

Açık şömineler kışın çok güzeldir ama kediler için risk oluşturabilir. Açık şömineleri perdeleyin ve ateş yaktıysanız daima kedinizi denetleyin.