Kediler Yeni Mamaya Nasıl Alıştırılmalı?

Kediler yeni mamaya nasıl alıştırılmalı sorusunun cevabı birçok kedi sahibi tarafından büyük ölçüde merak ediliyor. Kediler bazı zamanlarda başka bir mama yemek istemez ve bu nedenle de kendini aç bırakabilir. Bu nedenle yeni bir mamaya geçiş süreci kedi sahiplerini bir nebze zorlayabilir.

Kediler Yeni Mamaya Nasıl Alıştırılmalı?

Kedilerde Yeni Mamaya Geçiş Süreci Nasıl Olmalıdır?

Kediler bazı durumlarda başka bir mama yemeyi reddeder ve sahiplerini zor duruma sokabilir. Kedi sahipleri ise bu durum karşısında ne yapacağını bilemez. Kedilerinizi direkt olarak yeni bir mamaya geçirmeden önce eski mama ve yeni mamayı karıştırmayı deneyebilirsiniz. Hala eski mamasının kokusunu alan kediler bu durumu anlamadan yeni mamayı da tüketebilir. Bu duruma kediniz tam olarak alışana kadar devam etmeniz gerekir. Kedinizin alıştığını fark ettikten sonra ise tamamen yeni mamaya geçiş yapabilirsiniz.

Eğer kediniz tamamen yeni mamaya geçtiğinizde de yemeyi reddediyorsa iki mamayı karıştırmaya bir süre daha devam edebilirsiniz. Kediniz bir süre sonra yeni mamasına kolay bir şekilde alışır. Kediler yeni mamaya nasıl alıştırılmalı sorusuna bu şekilde basitçe cevap verilebilir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Kedilere Ne Sıklıkla Mama Verilmelidir?

Kediler yaşamları boyunca düzenli olarak mama tüketmesi gereken canlılar olarak bilinir. Kedilerinize ne sıklıkla mama vermeniz gerektiği ise birtakım faktörlere bağlı olabilir. Bazı kediler kilo problemi yaşadığı ve obezite ile karşı karşıya kaldığı için ölçülü bir şekilde beslenir. Böyle bir durumda veterineriniz size vermeniz gereken ölçüyü söyleyecektir. Bu ölçüye sadık kalarak kedinizi obezite olmaktan kurtarabilirsiniz. Normal kiloya sahip bir kedi ise günde iki ya da üç defa beslenebilir. Eğer acıktığı için sürekli ağlayan bir kediniz varsa böyle bir durumda kedinizi çok öğün sayısıyla ancak az bir şekilde beslemeyi deneyebilirsiniz.

İlgili Ürünler:

Kediler En Çok Hangi Mamayı Sever?

Kedinizin en sevdiği mamayı bulmak biraz zaman alabilir ve bunun için birkaç defa mama değişikliğinde bulunmanız gerekebilir. Kediler seçici canlılar olarak bilindikleri için her mamayı sevmez ve yemezler. Kedinizin sevdiği mamayı bulduktan sonra ise mama değişimi yapmadan devam edebilirsiniz. Ayrıca kediler yaş mamaya olan düşkünlükleri ile de bilinirler.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur ise kedinize yedirdiğiniz yaş mamanın kaliteli olmasıdır. Aksi halde kalitesi düşük yaş mamalar uzun vadede kedinizin çeşitli iç organ hastalıkları ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Aynı zamanda kediniz için tercih ettiğiniz tüm kuru mamalar ya da ödül mamaları da belirli bir kalitede olmalıdır.

Bu sayede kedilerinizin gelişme sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarını sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz mamaların yüksek kalitede olması kedilerinizin tüylerini ve iç organlarını da büyük ölçüde korur. Kaliteli mama yiyen kediler sık sık hastalanmaz ve sağlıklarını korurlar.

İlgili Ürünler:

130 Yorum
565.00 TL

Kedilerde Mama Tercihinin Önemi

Kedilerde doğru mama tercihi son derece büyük bir önem taşır çünkü doğru mama kedinizin severek besin ihtiyacını karşılamasını sağlar. Kalitesi düşük düzeyde olan mamalar kısa vadede kedi sahiplerine ekonomik gelse de bu doğru bir tercih olmaz. Kalitesiz olarak nitelendirilebilecek mamalar can dostlarınızı istenmeyen hastalıklara sürükleyebilir.

Kaliteli mama tüketen kedilerin tüyleri her daim parlak ve yumuşak olur. Aynı zamanda sindirim sistemleri de sağlık şekilde çalışacağı için kaliteli mama tüketen kedilerde genellikle kabızlık ya da ishal gibi sindirim bozuklukları görülmez. Kaliteli mamalar ayrıca kedilerin iç organlarında oluşabilecek hastalıkları da büyük ölçüde engeller. Kediler yeni mamaya nasıl alıştırılmalı sorusunun cevabı ve kaliteli mama tercihinin kediler üzerindeki önemi bu şekilde ifade edilebilir.

İlgili Ürünler: