Kediler Süt İçebilir mi?

Süt içen kediler tipik olarak hikaye kitaplarının ve filmlerin malzemesidir.

Kediler Süt İçebilir mi?

Süt içen kediler tipik olarak hikaye kitaplarının ve filmlerin malzemesidir. Bir çocuk bir kediyi kurtarır ve yaptıkları ilk şey onu sığ bir kremsi süt tabağıyla beslemektir. Bunun gibi olaylar sevimli olsa da kedilerin gerçekten süt içip içemeyeceğini, onlar için sağlıklı olup olmadığını merak edebilirsiniz. Cevap evet, içebilirler ama bu onlar yapmaları gerektiği anlamına da gelmez. Kedilerin süt içip içmediğini ve kediniz için uygun hidrasyonun neden bu kadar önemli olduğunu aşağıda açıklamaya çalıştık.

Kediler için Süt Yararlı  mi?

Yaygın inanışa rağmen, yetişkin kediler sadece süt içmemelidir. Öte yandan yavru kediler çok küçükken süt içerler ancak bu anneleri tarafından üretilen süttür, kartondan çıkan türden değil. Yavru kedinin annesinin sütünü içmesi mümkün değilse, özel olarak tasarlanmış yavru kedi sütü iyi bir fikir olabilir. Ancak genel olarak, herhangi bir yavru kedi veya kediye geleneksel inek sütü vermek için hiçbir neden yoktur. Yavru kedinize veya kedinize süt vermek zararsız bir muamele gibi görünse de aslında kürklü bebeğiniz için sindirim sorunlarına neden olabilir.

Yavru Kedi ve Süt

Yavru kediler ilk doğduklarında annelerinin sütünü içerler ve yaklaşık 4 haftalıktan itibaren anneleri onları sütten kesmeye başlar. Daha sonra, sütten kesme süreci genellikle 8-10 haftalıkken tamamlanır, bu da çoğu yavru kedinin katı gıda yemeye başladığı zamandır.

Yavru kediler, doğdukları ve laktozu parçalamalarını sağlayan bir enzim sayesinde annelerinin sütünü başarıyla işleyebilirler. Ancak, büyüdükçe bu enzimi ve bununla birlikte sütü düzgün bir şekilde işleme yeteneğini kaybederler.

Süt Kediler için Kötü mü?

Kediniz, genellikle yüksek yağ içeriği nedeniyle bir fincan süte çok büyük ilgi gösterebilir. Özellikle vahşi doğada bir kedi her gün yemek yemiyorsa, yağ oranı yüksek yiyecekler nadir ve değerli olarak kabul edilir. Bununla birlikte, kediniz zaten dengeli bir diyetle beslendiği için sütü beslemek ne kadar çekici veya sevimli görünürse görünsün, sütteki ekstra yağ sağlığı için gerekli değildir. Ayrıca, çok fazla yağ kilo alımını teşvik edebilir ve potansiyel olarak mide rahatsızlığına katkıda bulunabilir, bu da gevşek dışkı gibi semptomlara neden olabilir. Bazı evcil hayvan dükkanları, laktozu azaltılmış kediler için özel süt satabilir. Bu, evcil hayvanınıza bir ziyafet vermek için iyi olabilir, ancak kesinlikle gerekli değildir.

Yavru Kedileri Sulu Tutmak

Çok küçük yavru kediler beslenmek için sadece anne sütüne ihtiyaç duyarlar çünkü büyümek için ihtiyaç duydukları her şeye sahiptir. Bir yavru kedi herhangi bir nedenle yetim kalırsa, onlara yavru kedi maması verilebilir ancak bu durumda normal inek sütü verilmemelidir. Çünkü gelişim için ihtiyaç duydukları temel besinleri içermez. 4 ila 8 hafta arasında, yavru kedi anne sütüyle birlikte biraz katı gıda da yemeye başlayabilir. Katı mama ile yavru kedilerin taze ve temiz suya erişimleri olmalıdır ve muhtemelen üçünden de biraz pay alırlar - anne sütü, katı mama ve su.

Kedileri Sulu Tutmak

Yetişkin kediler, sağlıklı ve dengeli beslenmelerinin bir parçası olarak su içerler. Ne kadar içtikleri, ıslak mı yoksa kuru mama mı yediklerine bağlıdır - kuru mama tanesi daha az suya sahiptir, bu nedenle sadece onu yiyen kediler tipik olarak daha fazla su içerler - yaşları, boyutları ve veterinerinizin belirtebileceği diğer faktörler.

Kedinize kediler için özel süt vermeye karar verirseniz, bunun sadece bir tedavi olduğundan ve diyetindeki herhangi bir şeyin yerine geçmediğinden emin olun.

Yetişkin Kediler Sütü Neden Sever?

Kediniz büyümüş olsa bile hala süt isteyebilir. Tıpkı insanlar gibi, kediler de belirli tatları ve kokuları olumlu anılarla ilişkilendirebilir, bu nedenle süt onun için rahatlatıcı bir yiyecek gibi olabilir, çünkü ona bir yavru kedi olduğunu ve annesinden süt içtiğini hatırlatabilir.

Kedimin En Sevdiği Mamasına Süt Dökebilir miyim?

Hayır. İyi bir fikir gibi görünse de bunu yapmak tüylü arkadaşınız için GI sorunlarına neden olabilir. Bunu yapmak, kedinizi yalnızca sütü doldurmaya ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli katı gıda tüketmemeye teşvik edebilir.