Kediler Neden Veteriner Ziyaretlerinden Nefret Eder

​​​​​​​Kediniz veterinere bir yolculuğa hazırlanırken kanepenin altına mı saklandı? Yalnız değilsiniz, bundan emin olabilirsiniz.

Kediler Neden Veteriner Ziyaretlerinden Nefret Eder

Kediniz veterinere bir yolculuğa hazırlanırken kanepenin altına mı saklandı? Yalnız değilsiniz, bundan emin olabilirsiniz. Ama kediler neden veterinerden bu kadar nefret ediyor? Çünkü onlar rutin hayvanlardır. Yani, özellikle ev içi kediler için, yabancıları evlerinin dışında görmek son derece stresli ve doğal olmayan bir şeydir.

Ama kedilerin hastalıkları saklamakta usta oldukları bilindiklerinden düzenli veteriner ziyaretleri onlar için özellikle önemlidir. Kediniz veterinere gitmekten nefret ediyorsa yapabileceğiniz birkaç önemli şeyi bir araya getirmeye çalıştık.

 

Başarılı Bir Veteriner Ziyareti İçin Kedinizi Ayarlama İpuçları

Randevunuza sadece 15 dakika geç kalmışken ve kediniz hala tırnaklarıyla halıya tutunmuşken ne yaparsınız? İşte gelecekte başarılı veteriner ziyaretleri için kedinizi hazırlamanın birkaç yolu…

İyi Bir İlk İzlenim Önemli

Eğer yavru bir kediyi ilk kez veterinere götürüyorsanız, büyük bir stres yaratmaktan çok onların bunu rahatsızlık verici olarak görmemelerine yardım etme şansınız var. Bunu nasıl yapacaksınız? Öncelikle kedinizi taşımak için uygun büyüklükte bir kedi taşıma kabınız olduğundan emin olun. Onları daha iyi hissettirmek için en sevdikleri battaniyeyi ya da oyuncağı bile yanınıza alabilirsiniz. Kedinize tanıdık bir koku ya da nesne vermek onları güvende hissettirmek için iyi bir yoldur.

İşleri ağırdan alabilmek için veterinere birkaç dakika erken gelmeye çaba gösterin. Bir yabancıyla buluşmak için arabadan içeri doğru koşmak iyi kediniz için iyi olmayabilir. Bekleme odası yabancı hayvanlarla dolu ise erken gelmenin ne kadar iyi bir fikir olduğunu tecrübe etmiş olacaksınız. Kedinizin ortama alışması için ona süre vermek onun stresini azaltacaktır.

Veterinerinizden Yardım İsteyin

Veterinerinizde arayabileceğiniz bir web sitesi veya telefon numarası var mı? Sizi neler beklediğini öğrenmek için ofiste biriyle konuşmak çok yardımcı olabilir. Veterinerlik uzmanları olarak kedinizi özel veteriner randevunuza nasıl hazırlayacağınız hakkında birkaç ipucuna sahip olmaları muhtemeldir. İşte gitmeden önce sormak isteyebileceğiniz bazı sorular:

Kedim veteriner randevusundan önce yemek yemeli veya su içmeli mi?

Kedimle birlikte kaç kişi gelmeli?

Muayene odasına gelebilir miyim yoksa randevu sırasında bekleme odasında mı bekleyeceğim?

Yanımda getirmem gereken herhangi bir evrak, bilgi veya başka bir şey var mı?

Veterinere gitmeden önce kedimi yatıştırmalı mıyım yoksa stresli mi olmalılar?

Ziyaretin en zor kısımlarıyla nasıl baş edeceğinize dair bir fikriniz olması hayatınızı çok daha kolaylaştırabilir. İşte haritasını çıkarmak isteyebileceğiniz birkaç şey.

Tok, Dinlenmiş ve Mutlu

Kedinizi veterinere götürürken her zaman iyi bir ruh hali içinde olmadığından emin olamayabilirsiniz — özellikle sağlık sorunu yaşıyorsa— ama ziyaret için uzun bir yol kat etmeden önce kedinize iyi bakıldığından emin olmalısınız. Eğer veterineriniz randevularından önce yiyip içebileceklerini söylüyorsa, onlara besleyici mamalar ve bol su vermek kedinizin bekleme odasındayken daha rahat ve memnun hissetmesini sağlayabilir.


Kediler küçük alanları sever. Veterineri ziyaret etmeden önce kedinizin taşıyıcı çantasını en az birkaç gün dışarıda bırakın. Bu onlara taşıma çantasına kendi kendilerine aşina olmaları için zaman kazandırır. Çantayı yumuşak bir havlu veya battaniye ile rahat ve konforlu hale getirin ve sevdiği bir oyuncak, bir ikramla ya da hak ettiği bir övgüyle kedinizi ödüllendirin. Gitme zamanı geldiğinde kedinizi taşıyıcının içinde kapana kısılmış hissettirmekten kaçınmak zor olacak, ama önceden onlara olumlu bir ilişki vermek çok yardımcı olabilir.

Arabada Sakin Olmalısınız

Arabalara binmenin kediniz için biraz fazla duyusal yük olduğunu söylemek biraz hafif kalır. Arabanın içindeyken bilindik bir havluyu veya battaniyeyi taşıyıcının üzerine koyarak kedinizin uğraştığı görüş ve sesleri en aza indirmek için biraz daha onun işini kolaylaştıracaktır. Sadece bol hava alabileceklerinden emin ol.

Sonrası İçin Çok Fazla Güven

Veteriner ziyaretinden sonra kedinize bolca sevgi ve olumlu destek vermek çok önemli. Yorgun veya halsiz görünüyorlarsa şaşırmayın. Bunlar kedilerde stres ve endişeye verilen normal tepkilerdir. Sevimli dostunuz hemen eski haline dönmeli. Veterineriniz, ziyaretin ağırlığına bağlı olarak kediniz için sakinleştirici ürünler ya da gelecekteki kullanım için sakinleştirici ürünler sunabilir.


Kediniz geçmişte bir veterineri ziyaret ettiği için özellikle travmatik bir olay yaşadıysa bölgenizde yeni bir veteriner veya veteriner kliniğiyle temiz bir sayfa açma zamanı olabilir. Aynı veteriner hekimde ısrar etmek sevimli dostunuzda travmatik bir duruma yol açabilir.


Çoğu kedi, veterinerdeyken stres ve anksiyete yaşar ve bazen bu hissi onlarla birlikte eve götürürler. Saklanıyor olmaları, yiyeceklerinden kaçıyor olmaları veya normalden daha agresif olmaları normaldir.