Kediler Neden Suyu Sevmez?

Kedilerin ve suyun birbirlerinden hazzetmediği uzun zamandır var olan bir inanç, ama bu doğru mu?

Kediler Neden Suyu Sevmez?

Kediler Neden Suyu Sevmez?

Kedilerin ve suyun birbirlerinden hazzetmediği uzun zamandır var olan bir inanç, ama bu doğru mu? Öyleyse kediler neden sudan bu kadar nefret ediyor? Birçok kedinin neden suyu sevmediğini anlamaya gelince gerçeği kurgudan ayırmak önemlidir. Her kedi, duşlardan nefret etmez ve hatta yüzmeyi seven bazı ırklar bulunmaktadır.

Birçok kedide suya karşı bir isteksizlik vardır ancak uzmanlar, neden kaçınmaya devam ettikleri hakkında hala kesin olarak bir şey söyleyemiyor. Kanadalı Veteriner Tıp Birliği (CVMA), açıkladığı teorilere göre, ‘’Kaçınma nedenlerinden biri olarak kedi türleri, kurak çöl iklimlerde gelişti.’’ gerçeği ile ilgili bir şey olabiliceğini belirtti. ‘’Erken tarih boyunca kediler, nehirlere, göllere maruz kalmamış bir canlı olduğu için sonuç olarak, suya diğer bazı gelişen türler kadar aşina değildi. " Teori, bize suda eğlenmeyi seven ve bazı durumlarda içinde çalışmak için eğitilmiş köpeklerin aksine, çoğu kedinin ıslanmanın hayranı olmadığını açıklıyor.

Sıklıkla atıfta bulunulan ikinci bir neden, tüylü arkadaşınızın titiz bir kürk tercihiyle ilgilidir. Şemsiyesiz yağmur altında kaldıysanız ıslak saçların yönetilmesinin zor olduğunu ve bunun kedilerle uyuşmadığını anlayabiliyorsunuzdur. Sırılsıklam bir post, kedinizi rahatsız eder ve katın kuruması uzun sürebilir. Kişisel hijyen rutini ile gayretli olan kediler, uyanma saatlerinin yaklaşık üçte birini tımar ederek geçirirler, böyle bir durumda ıslak bir post işini çok zorlaştırır.

Kediler ve Banyo
Kediniz neden suyu sevmiyor? "Kediler de kokulara karşı hassastır ve kedinizin musluk suyundan gelen kimyasalların kokusunu sevmeyebileceği’’ şeklinde dikkat çeken başka bir açıklama daha bulunmaktadır. Bilmediğiniz kokularla dolu şampuanları hesaba katarsanız durum daha da uyarıcı hale gelir.

Bununla birlikte, kedinizi ihtiyacı varsa duş aldırmaktan caydırmayın. Doğru araçlara ve tekniklere sahipseniz bunu yapabilirsiniz. Eldeki ürünler arasında havlular, vinil eldivenler, nazik bir temizleyici ve banyo sonrası işlemler yer alır. Bununla birlikte, en büyük küvet zamanı yardımınız, size ve muhtemelen asi pisi kitlenize sabırlı olacak güvenilir bir arkadaş veya aile üyesidir.

Akan Su
Bir evcil hayvan ebeveyni olarak, tüylü bebeğiniz ıslak olmaktan hoşlanmayabilir ancak su ile oynamayı sevdiğini fark edebilirsiniz. Banyo musluğundan damlayan suları dolduruyor, bir evcil hayvan çeşmesinden içiyor (harika bir seçenek) veya duşunuza bir pençe atmaya çalışıyorsa çok ıslanmadığı sürece sizinle birlikte eğlendiğini fark edersiniz.

Uzmanlar, bir kedinin durgun su (küvet gibi), üzerinde akan su (mutfak lavabonuz gibi) için tercihinin oynak bir hayranlık meselesi olduğunu teorize ediyor. Damlayan su "bir kedi mıknatısıdır" diyor Animal Planet, duyuların araştırılmasını sağlıyor. İçgüdülerinin akan suyu, vahşi bir su birikintisinden daha güvenli bir şekilde içmek için daha taze akışlarla ilişkilendirmesi de mümkündür.

Yüzen Kediler
Yerli kedilerin çoğu suyu sevmese de kaplanlar gibi vahşi kuzenleri, onu serinletmek veya bir sonraki öğünlerini avlamak için mutlu bir şekilde kullanırlar. Bengal ve Habeşistan dahil olmak üzere suyu seven ve bazen havuz etrafında birkaç turun tadını çıkaran birkaç ev kedisi türü vardır.

Sudaki becerileri ile en çok bilinen kedi, "Yüzme Kedisi" lakaplı nadir bir cins olan Van kedisidir. Uluslararası Kedi Derneği’ne göre bu kediler, onlara yüzme ve diğer su oyunlarının keyfine olanak sağlayan, su geçirmez, kaşmir benzeri kürkü, eşsiz bir dokuya sahiptir.

Peki kediler neden sudan nefret ediyor? Sizinki etmeyebilir. Kedi arkadaşınızın tercihlerini öğrenebilir ve oynamak için eğlenceli yeni oyunlar keşfedebilirsiniz.