Kediler Kutuları Neden Sever?

Kedilerin kutuları sevdiği bir sır değil. Pahalı kedi yatağı yerine bir kutuda uyuyan bir kediye mutlaka şahit olmuşuzdur

Kediler Kutuları Neden Sever?

Kedilerin kutuları sevdiği bir sır değil. Pahalı kedi yatağı yerine bir kutuda uyuyan bir kediye mutlaka şahit olmuşuzdur. Peki kediler kutuları neden bu kadar çok seviyor hiç merak ettiniz mi? Sebepleri çok farklı olabilir ancak temelinde kedinizin dinlenmek için güvenli ve rahat bir yer araması yatmaktadır.

Kediler Kutuları Nasıl Görür?

Kediler doğal olarak meraklıdır. Çevrelerinde yeni bir şey ortaya çıktığında, güvenli olup olmadığını, oyuncak olup olmadığını veya potansiyel bir yiyecek olup olmadığını belirlemek için onu araştırırlar. Kediler bilindikleri üzere yırtıcılardır. Kutu, kedinizin saklanmak ve avını pusuya düşürmek ve beklemek için mükemmel bir yer olarak görebileceği kapalı, sınırlı bir alandır.

Bazı insanlar, kedilerin yırtıcı olmasına rağmen, kedilerin birçok vahşi hayvan için de av olduğunu unutur. Kapalı bir kutu da kedinize güvenli bir saklanma yeri sağlayabilir. Aslında, kutular kedinizi o kadar güvende hissettirebilir ki, kediniz stresli olduğunda veya evinde çevresel değişiklikler olduğunda bir kutunun içinde saklanmayı sevebilir. Saklanma, farklı çevresel stres faktörleriyle uğraşan kediler için bir başa çıkma mekanizmasıdır.

Bazı kedi sahipleri bunu okuyup merak edebilir, eğer kedi taşıyıcısı kutuya çok benzeyen kapalı bir alansa, kedi neden ondan bu kadar nefret ediyor? Maalesef kediniz taşıyıcının ne anlama geldiğini öğrenmiştir. Evde olduklarında, taşıyıcıya binmek, veteriner gibi eğlenceli olmayan bir yere gittikleri anlamına gelir. Bu nedenle, veterinerdeyken kedinizin tek yapmak istediği şey taşıyıcıya geri dönmektir. Veterinerdeyken taşıyıcıya binmeleri eve gittikleri anlamına gelir. Yine de kedinizi taşıyıcıya taşımayı kolaylaştıracak ipuçları ve püf noktaları var. Erken başlayabilirseniz, taşıyıcıyı ilave yatak (veya kutu) olarak dışarıda bırakmak, kedinizin onunla ve veterinerle olan ilişkisini kırmanıza yardımcı olabilir.

Kutuların Cazibesi

Kediler genellikle dokulu nesneler ile ilgilenir. Doku tercihleri, kedinizin hemen yanına kurulan sisal ip tırmalama direği yerine koltuğunuzda kaşınmayı tercih etmesinin nedenidir. Karton, çoğu kedinin hem kaşımak hem de kemirmek için ilginç bulacağı bir dokuya sahiptir.

Karton da yalıtkandır. Kediler, normalin üstünde bir ortam sıcaklığını tercih eder. Karton kutular, kedinize sıcak kalacak bir yer sağlayabilir.

Kutularla Olumlu Deneyimler Nasıl Teşvik Edilir?

Kediniz kutularda uyumaya karar verdiyse, onu güvende ve rahat tutmak için yapabileceğiniz şeyler vardır. Yumuşak battaniyeleri ve kedinizin en sevdiği oyuncaklarından bazılarını kutuya yerleştirin. Kediler ailelerinin yanında olmaktan hoşlanırlar, bu yüzden kutuyu normalde takıldığınız bir alanda, örneğin aile odası veya yatak odası gibi bir alana bırakın.

Güvenlik ipuçları

Kedinize oynaması için bir karton kutu vermeden önce dikkat etmeniz gereken şeyler var:

  • Kartonda olabilecek tüm zımbaları çıkarın. Bunlar yanlışlıkla kedinizi dürtebilir veya enfeksiyon kapabilecek bir delinme yarasına neden olabilir.
  • Kedilerde doğrusal bir yabancı cisim riski oluşturduğundan, kutuyu kapatmak için kullanılmış olabilecek tüm sicim veya ipleri çıkarın.
  • Kutuyu zemin gibi sağlam bir yüzeyde bırakın ve devrilmeye daha az meyilli olması için en geniş tarafına yerleştirin.
  • Taşınmak için toplanacak kutularınız varsa, kapatmadan önce kedinizin bir kutuya gizlice girmediğinden emin olun.

Çoğu kedi için kutu takıntısı tamamen normal bir davranıştır. Devam et ve kucakla. Sonunda, içinde gelen pahalı oyuncağı veya evcil hayvan yatağını fark edecekler.