Kediler Kuru Mama Dışında Hangi İnsani Besinleri Yiyebilirler?

Bazen Paylaşabilirsin

Kediler Kuru Mama Dışında Hangi İnsani Besinleri Yiyebilirler?

Bazen Paylaşabilirsin

Kedinizin beslenme düzeninin çoğu besinsel olarak eksiksiz bir kedi maması olmalıdır ama arada bir tabağınızdan ona küçük ikramlar verebilirsiniz. İhtiyaçları olan besinlerle nasıl kedi dostu atıştırmalıklar seçmeniz gerektiğiniz bilmeniz gerekiyor. Örneğin kedilerin balık sevdiğini düşünüyor ve ona balık vermek istiyorsanız ikram ettiğiniz balığın çiğ olmadığından emin olmalısınız.

Et

Kediler et tüketirler. Pek çoğu bunu sever ve keyif alır. Güçlü bir kalp, iyi bir görünüş ve sağlıklı bir üreme sistemi için etten alınan proteinlere sahip olmak zorundalar. Pişmiş sığır eti, tavuk, hindi ve az miktarda yağsız şarküteri eti onlara bunu vermek için harika bir yoldur. Çiğ veya az pişmiş etler kedinizi hasta edebilir. 

Tam Tahıllar

Yulafların kalori başına protein oranı yüksektir  ve bu proteinleri alması veya hazırlaması da kolaydır. Örneğin mısır unu, onlar için iyi bir dokuya sahiptir. Kahverengi pirinç, arpa ve buğday çileği deneyebilirsiniz ama önce onları ezmeniz gerekebilir. Kediler darı ve kuskus gibi küçük taneleri de severler. Sadece verdiğiniz tanelerin piştiğinden emin olun ki kediciğiniz onları tamamen sindirebilsin. Bütün buğday ekmeği de olur.

Balık
Balıklar, kedinizin gözlerinin keskin kalmasına ve ayrıca artrit, böbrek hastalığı ve kalp rahatsızlıklarına yardımcı olan çok sayıda omega-3 yağ asidine sahiptir. Konserve veya pişmiş balık bir tedavi için iyidir. Ancak shashimi veya suşinizi çiğ balıkla paylaşmayın. Genel olarak çiğ balık iyi bir fikir değildir.

Yumurta

Yumurtalar kediniz için başka bir süper protein kaynağıdır. Ama pişirildiklerinden emin olmalısınız. Çiğ et ve balık gibi, çiğ yumurta da kediciğinize zarar verebilir.

Sebzeler

Tüm kediler sebze sevmez, daha da az meyveler (kedigiller tatlı tatlar tadamaz). Ama sebzeler zengin bir vitamin kaynağıdırlar ve sindirime yardımcı olmak için lif ve su ile doldurulurlar. Taze salatalık veya kavun, buharlı brokoli veya kuşkonmaz deneyin. Ama onlara bir sebze burgeri verme şansınız daha yüksek olabilir — gerçekten — dikkat edin ki pasta soğan veya sarımsak içermesin.

Peynir

Peynir yüksek proteinli bir aperitiftir. Kediniz için az miktarda iyi bir ikram olacaktır. Ama peynirdeki protein et, balık ve yumurta türünden daha azdır. Ayrıca, birçok kedinin karnı süt ürünleriyle başa çıkamaz, bu yüzden ucuz ikramlara dikkat edin ve süt tabaklarını mutlaka atlayın.

Kediler Neler Yememeli?

Atıştırmalıklarını paylaşırken aşağıdaki yiyeceklerden mutlaka uzak durmalısınız. Bu ürünler kediler için zehirli olabilir.

Çikolata

Üzüm ve kuru üzüm

Soğan ve sarımsak

Macadamia fındıkları

Ekmek hamuru

Alkol

Xylitol, şekersiz sakız ve şekerlemede bulunan yapay tatlandırıcı

Kediniz için faydalı olmayan yiyecekleri, onlara ulaşamayacakları bir yerde saklamayı unutmayın.

Sağlığı İçin Tüm Kaloriler Sayılmalı

Kedinizin sağlıklı beslenmesi ve yukarıda belirttiğimiz proteinlerden yeteri kadar faydalanabilmesi ona ona CatPlus Konserve Mama ikram edebilirsiniz. Elbette günlük beslenmesi için ise CatPlus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik Kedi Maması tercih edebilirsiniz.  

Unutmayın; onlara insanlar için hazırlanmış bir yemek verirseniz, veterinerinizle hangi sıklıkla onların beslenmesini eklemeniz gerektiği hakkında konuşun. Aşırı beslenme aşırı kilolu kedi ve sağlık sorunlarına yol açabilir