Kediler İçin Akupunktur Tedavisi

Akupunktur, binlerce yıldır mevcut olan ve genellikle geleneksel/Batı tıbbında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Veteriner akupunkturu, köpekler ve kediler de dahil olmak üzere birçok evcil hayvanda çok çeşitli koşullar için kullanılır.

Kediler İçin Akupunktur Tedavisi

Kediler İçin Akupunktur Tedavisi

Akupunktur, binlerce yıldır mevcut olan ve genellikle geleneksel/Batı tıbbında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Veteriner akupunkturu, köpekler ve kediler de dahil olmak üzere birçok evcil hayvanda çok çeşitli koşullar için kullanılır.

Kediler için Akupunktur Nedir?

Akupunktur, akupunktur noktalarına çok küçük, steril iğnelerin yerleştirildiği tıbbi bir tedavidir. Bu "akupunktur noktaları" vücuttaki her birinin kaslar, eklemler ve bağ dokuların yanı sıra iç organlar ve merkezi sinir sistemi üzerinde belirli etkileri olan noktalardır. Her akupunktur noktasının genellikle birden fazla özel eylemi vardır. Eğitimli bir veteriner, kedinize ve durumuna özel bir akupunktur noktaları planı geliştirecektir. Araştırmalar, akupunktur noktası seçiminin tedavinin sonucu üzerinde büyük etkisi olduğunu göstermiştir.

Akupunktur tedavilerinin dolaşımı (kan akışını) artırdığı, hormonları (endorfinler gibi) saldığı, kas gerilimini/spazmlarını hafiflettiği ve sinirleri uyardığı gösterilmiştir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Akupunktur Kedilerde Hangi Durumları Tedavi Eder?

Akupunktur çok çeşitli koşullar için yararlıdır. Akupunktur konusunda eğitimli bir veterinerle iletişime geçmek, akupunktur tedavisinin tavsiye edilip edilmeyeceğine karar vermenize yardımcı olabilir.

Akupunktur, aşağıdakiler de dahil olmak üzere yaygın rahatsızlıklara sahip kedilere yardımcı olabilir:

  • Osteoartrit , sırt ağrısı, yaralanma rehabilitasyonu, ameliyat sonrası iyileşme gibi ağrılı durumlar
  • Kedi astımı
  • Kedi alt idrar yolu hastalığı (FLUTD)
  • Anksiyete/davranışsal koşullar
  • Alerjik dermatit
  • İnflamatuar barsak hastalığı ve kabızlık gibi gastrointestinal durumlar

Kediler İçin Akupunktur Nasıl Çalışır?

Kedinizin akupunktur tedavilerinden fayda görebileceğini düşünüyorsanız, ilk adım akupunktur eğitimi almış lisanslı bir veteriner bulmaktır. Bu genellikle veterinerlik okulunu tamamladıktan sonra yüzlerce saatlik sürekli eğitim ve uygulamalı deneyimi içerir

Veteriner, kedinize yardım edilip edilemeyeceğini anlamanıza yardımcı olacak ve önerilen tedavi sürecini açıklayabilir. Bazı veteriner hekimler kliniklerinde akupunktur sunar.

İlgili Ürünler:

130 Yorum
565.00 TL

Randevu sırasında, veteriner kapsamlı bir muayene yapacak ve muhtemelen size kedinizin sağlığı, alışkanlıkları, tıbbi geçmişi ve güncel endişeleri hakkında birçok soru soracaktır. Ardından veteriner bir tedavi planı hazırlayacak ve akupunktur iğnelerini yerleştirecektir. Kuru iğne, akupunktur, elektroakupunktur ve lazer punktur dahil olmak üzere çeşitli akupunktur türleri vardır.

Kuru iğne akupunkturu çok küçük steril iğneler içerir. Bunlar aşı veya enjeksiyon için kullanılan türden iğneler değildir (hipodermik iğneler olarak bilinir). İğnede açıklıkları yoktur ve akupunktur noktalarına çok hızlı bir şekilde girerler.

Aquapunktur, o akupunktur noktasının uzun süreli uyarılması için akupunktur noktalarına sıvı bir madde enjekte etmeyi içerir.

Elektroakupunktur, birkaç iğnenin elektrotlar aracılığıyla bağlanmasını ve iğnelere daha güçlü bir uyarı verilmesini içerir. Bu genellikle ağrılı veya paretik (felçli) durumlarda çok yardımcı olur.

Lazerle delme, akupunktur noktalarını uyarmak için soğuk bir lazer cihazı kullanmayı içerir ve iğne sevmeyen hayvanlar için çok yararlı olabilir.

Randevu sırasında veterinerin odaklandığı alanlar, kedinize ve onun ihtiyaçlarına bağlı olacaktır. Doktor, kedinin sırtında, uzuvlarında veya yüzünün çevresinde akupunktur noktaları kullanabilir. Bir tedaviden sonra veteriner, evde yapabileceğiniz değişiklikler için önerilerde bulunabilir ve kedinizin akupunkturu için bir program önerebilir.

Akupunktur Tedavisi Kedim İçin Doğru mu?

Bir akupunktur tedavisinden önce, bölgenizde bu hizmetleri sunan veteriner hekimleri araştırmak için zaman ayırın. Evcil hayvanınızın bir klinik ortamında en iyisini yapıp yapmayacağını veya evinizde akupunktur yapacak bir veteriner bulmaya çalışmanız gerekip gerekmediğini düşünmenize yardımcı olur. Pek çok kedi bir klinikte tedavi edilmekten çok en sevdikleri kedi yatağı veya sandalyesinde yapılırsa daha rahat edebilirler.

Veterinerinizle konuşurken, onlara kedinizin yaşadıklarının yanı sıra tedavi için hedeflerinizin ve beklentilerinizin neler olduğuna dair bir geçmiş vermek önemlidir. Akupunktur birçok farklı vaka tipinde işe yarayabilir.