Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

Hayvanlar doğaları gereği sokakta veya ormanda yaşayabiliyor olsa da onlar da üşüyebilmektedirler.

Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

Hayvanlar, doğaları gereği sokakta veya ormanda yaşayabiliyor olsa da onlar da üşüyebilmektedirler. Kedi yataklarında elyaf kullanılması, onları sıcak tutar ve hastalanmalarını engeller. Elyafın yumuşak ve konforlu olması da kedi yatağında kullanılmasının sebebidir.

Kedilerin sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için yatak, onların hayatında önemli bir yer kaplamaktadır. Özellikle kediler, karın bölgeleri ve patilerinden oldukça üşürler ve bu sebeple hastalanabilirler.

Kedi yatağı satın alırken yıkanabilir olması önemli bir konudur. Kediler, temizliğe önem veren varlıklar olması sebebiyle temiz olmayan bölgelerde bulunamazlar. Bu sebeple kedi yatakları sık sık yıkanmalıdır. Temiz olmadığı takdirde yataklarında yatmak istemeyebilirler. Fakat yıkarken ağır kokulu deterjan kullanmamak gerekir, koku bıraktığı için deterjan kokusunda barınamazlar.

Kediniz için dış mekanda kullanılacak bir yatak düşünüyorsanız yatağın su geçirmez olması gerekmektedir. Kışın yatağın sıcak tutması gerekirken yazın da terletmeyen kumaşlardan yapılmış yataklar kullanılması gerekir. Çoğu kedi sahibi, hasır yatak tercih etmektedir ancak hasır yataklar zamanla deforme olup kedilere zarar vermektedir. Ayrıca hasır yataklar kolay temizlenemez ve mikrop yuvasına dönüşebilir.

Yatak Temizliği

Kediler, her ortamda temizliğe önem verirler ancak yattıkları ve uyudukları bölgelerin temizliği onlar için önemlidir. Bu sebeple kolay temizlenebilir yataklar oldukça kullanışlıdır. Plastik yataklar çok tercih edilir. Yıkanması oldukça basittir ve pire barındırma ihtimali oldukça düşüktür.

Kedi yataklarının sulandırılmış dezenfektanla temizlenmesi gerekir. Bu işlem sırasında fırça yardımıyla yatağın iyice arındırılması doğru bir işlemdir.

Kedi yataklarını evin için de ya da dışında en uygun yere koymak kedilerin rahatı için çok önemlidir. Kediler, evde olsa da dışarıda olsa da en sıcak noktaları bularak orada uyumaktadırlar. Yani kediler sıcak ortamları sevmektedir. Bu nedenle kedi yatakları en sıcak bölgelere koyulmalıdır.

Yatağın koyulduğu yerin cereyan almayan ve korunaklı bir bölge olması gerekmektedir. Sobalı evlerde yatağın sobaya en yakın yerde, dışarıda kalacak olan kedi için ise güneş alan ve etrafı açık olmayan bir alan olması gerekir. Bu şekilde kediler rüzgardan etkilenmemiş olurlar.