Kedi ve Köpeklerin Genel Beslenme Özellikleri

Kedi ve köpekler beslenme biçimlerine göre memeliler içerisinde "karnivorlar =etoburlar" diye sınıflandırılmalarına rağmen, kediler köpeklere göre daha bağımlı etoburdurlar.

Kedi ve Köpeklerin Genel Beslenme Özellikleri

Kedi ve köpekler beslenme biçimlerine göre memeliler içerisinde "karnivorlar =etoburlar" diye sınıflandırılmalarına rağmen, kediler köpeklere göre daha bağımlı etoburdurlar.

Tahıl nedir?

Buğdaygil tanelerine (tohumlarına) tahıl adı verilir.

Sindirim Sistemi Sağlığı

Ksilo Oligosakkaritler (XOS)

Kedi ve köpeğinizin sağlıklı bir sindirim kanalına sahip olması, bağışıklık sisteminin desteklenip hastalıklara karşı dirençliliğin oluşturulması için son derece önemlidir.

Ksilo oligosakkaritler (XOS) mısır koçanının hidrolize edilmesi ile elde edilen doğal bir prebiyotik olup evcil hayvanların beslenmesinde etkinliği son zamanlarda yapılan klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır.

  • Zararlı bakterileri azaltır.
  • Besin madde yararlanımını arttırır, diyareyi azaltır.

Kızılcık

İçerdiği antioksidan maddeler (antosiyanin ve ellagik asit) sayesinde bağışıklık sistemini destekler, kalp ve beyin sağlığını korur ve içerdiği polifenoller ile kanser riskini azaltır.

Yaban Mersini

İçerdiği antioksidan maddeler (antosiyanin ve ellagik asit) sayesinde bağışıklık sistemini destekler, kalp ve beyin sağlığını korur ve kanser riskini azaltır.

Chia Tohumu

Chia tohumu, omega 3 yağ asitleri bakımından zengin içeriği ile deri-tüy, kalp ve beyin sağlığını  destekler, sindirilebilir lif içeriği ile sindirim sistemi hareketlerini düzenleyip, yararlı bakteriler için olumlu etkiler gösterir ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca dengeli kalsiyum ve fosfor içeriği sayesinde eklem ve kemik yapısını korumaya yardımcı olur.

Doğal Bitkisel Antioksidanlar

Enginar, domates, kırmızı soğan, biberiye, turunçgil, kara üzüm, hurma, böğürtlen, zeytin, karpuz, nar gibi farklı bitki, meyve ve sebzelerden elde edilen doğal antioksidanlar (flavonoidler) organ sağlığını kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini destekler.

Hücre Koruma

Catplus ve Dogplus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik mamalarda oksidatif strese bağlı oluşan hücre hasarına karşı etki gösteren doğal bitkisel ekstraktları içerir.

Doğal bitkisel ektrakt karışımı etkin hücre metabolizması ile vitamin ve serbest yağ asitlerinin yararlanımı optimize eder.

Hafıza Gelişimi

Yüksek oranda chia tohumundan sağlanan omega 3 yağ asitleri bakımından zengin formülü ile beyin sağlığını, öğrenmeyi ve hafıza fonksiyonlarını destekler.

Parlak Tüy Örtüsü

  • Chia tohumundan gelen bitkisel omega 3 yağ asitleri (EPA) deri irritasyonunu azaltır ve sebum bileşimini iyileştirir.
  • Sağlam lipid bariyeri su kaybını azaltır ve deri dehidrasyonunu önler.

Deri Sağlığı

Stabilize Aloe Vera ekstraktı glukomannanlar bakımından zengindir. Bu uzun zincirli karbonhidratlar derinin bariyer fonksiyonu için gerekli olan kollogen sentezini arttırarak katkı sağlar. Aloe veranın deri yumuşatıcı ve yangı giderici etkinliği ideal deri sağlığı ve tüy örtüsü görüntüsüne katkı sağlar.

Düşük Alerjik Etki

Düşük tahıl içeriği ve yüksek sindirilebilirlikli hidrolize protein içeren formül ile özellikle tahıl kaynaklı oluşabilecek alerjik reaksiyonlar bakımından daha güvenilirdir.

Stres Kontrolü

Sütten kesim sonrası yavru kedi ve köpeklerin doğal antioksidan savunma sistemi artan oksijen türevlerinin üretimine bağlı olarak zarar görebilir. Oksidatif strese bağlı oluşan hücresel hasar önemli bir sağlık sorununa dönüşebilir.

Catplus ve Dogplus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik mamalarda ki bitkisel ektrakt karışımı antioksidan etkisi ile oksidatif strese bağlı hücre zararını azaltır ve toplam antioksidan düzeyini arttırır.

İdeal Görünüm

Petlerde vücut kompozisyonu (yağ oranı/kas kütlesi) yaşamın ilk aylarından itibaren ayrıntılı olarak ifade edilmiştir. Aşırı kilo alımı ve obezite eğilimini önlemek için iştah ile yem tüketiminin dengelenmesi zorunludur. Catplus ve Dogplus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik mamalar iştah kontrolü yapan düşük glisemik indekse sahip özel formülü ile sınırlı aroma kullanımının ortak etkisi olarak erişkin yaşta aşırı kilo artışını ve buna bağlı bozuklukları azaltır.

Ayrıca, Dogplus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik mama köpeğinizin gelecekte ideal kas gelişimi ve uygun ırk özellikleri gösterebilmesini sağlamak için karnitin ile zenginleştirilmiştir.

Lezzet

Hayvansal proteinler bitkisel kaynaklı olanlara göre daha lezzetlidir. Bazı hassas kedi ve köpeklerde mama tüketimi düzensiz olabilir, Catplus ve Dogplus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik mamalarda bulunan lezzeti garantili aromalar iştahı ve yem tüketimini düzenlemeye yardımcı olur.