KEDİ SAHİPLENMEDEN ÖNCE EVDE KEDİ BAKIMI İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

Kediler harika evcil hayvanlardır. Köpekler kadar gürültülü olmamaları, onları evcil hayvan olarak tercih edilebilir yapar...

KEDİ SAHİPLENMEDEN ÖNCE EVDE KEDİ BAKIMI İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

Eve Almadan Önce Kediler Hakkında Bilmeniz Gereken 9 Şey;
Kediler harika evcil hayvanlardır. Köpekler kadar gürültülü olmamaları, onları evcil hayvan olarak tercih edilebilir yapar ve kucağınızda kıvrılarak zor bir günün ardından rahatlamanıza yardımcı olabilirler. Bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız, bu kararı vermeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var.

1. Kediler, ortalama 20 yıla kadar yaşayabilir. Öncelikli olarak bunun uzun zaman alacak bir ilişki olacağını anlamanız gerekmektedir.

2. Kedinizi Kısırlaştırın. Kontrolsüz biçimde çoğalan sokak kedileri, birçok mahalle ya da bölgede büyük bir sorundur. Bir kediyi kısırlaştırmak, hayvanı enfeksiyonlardan koruyan sağlıklı bir operasyon olabilir.

3. Tırmalama Direğine ihtiyacınız olabilir. Kaşıma(tırmalama), bir kedinin patilerini iyi durumda tutmasına yardımcı olur. Tırmanma direğini uzun seçmeniz kedinizin yararına olacaktır.

4. Kediye Yer Açın. Bu, üzerinde kilit bulunan bir odaya sahip olmak anlamına gelmez, bunun yerine kedinizin her şeyden uzaklaşmak için kullanabileceği özel bir alan olarak düşünebilirsiniz.

5. Kedi kumu kabı, Burası kedinizin dışkılama ihtiyacını karşılayacağı yerdir. Evin belirli bir alanında olmalı ve hareket ettirilmemelidir. Ek olarak kediniz kumunu rutin olarak temizlemelisiniz.

6. Bir Besleme Programı Ayarlayın. Böylece evcil hayvanınız düzenli bir beslenme zamanı olduğunu bilir. Ayrıca, evcil hayvanınıza sunacağınız kedi maması türü konusunda veteriner hekiminizden tavsiyesi alabilirsiniz.

7. Kedinizi Düzenli Olarak Tımarlayın. Kediler çok titizdir ve kendilerini tımarlamak için çok zaman harcarlar. Kediyi fırçalamak fazla tüylerden kurtulacak ve mobilyalarınız üzerinde tüy dökülmesini önleyecektir.

8. Kedinizi Mümkün Olduğu Kadar İç Mekanda Tutun.
Kedinizi bütün gece dışarıda geçirme fikri artık pek mantıklı değil. Bu sadece üreme için bir davet değil, hayvan için çok tehlikelidir. Kediler, açık havada bir dizi parazit veya hastalığa yakalanabilir. Ek olarak, kedi daha büyük diğer hayvanlar tarafından saldırıya uğrayabilir.

9. Evcil Kedinizin sağlığı için düzenli veteriner ziyaretleri gerçekleştirin. Kedinizi sağlıklı tutmak istiyorsunuz ve en iyi yollardan biri sorunları kriz haline gelmeden yakalamaktır. Kedinizin en az yılda bir kez sağlık kontrolünden geçmesini sağlamak, mevcut sağlığını korumanın iyi bir yoludur.

Barınaktan kedi aldığınızda, öncelikli olarak bir veterinerin hayvanı hemen görmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü yeni kedinizin bazı iç parazitleri veya acil müdahale gerektiren başka sorunları olabilir. Evde bir kediniz olduğunda, yeni çevreye alışması için biraz zaman vermelisiniz. Kediler keşfetmeyi sever ve yeni evcil hayvanınızın tam olarak bunu yapmasına izin vermelisiniz.

Kedigiller eğlencelidir ve sizin için çok fazla eğlence ve arkadaşlık sağlayabilirler. Kedinin kendine ait bir zihni olduğunu göreceksiniz, ancak aynı zamanda sahibi olarak size son derece sadık olabilir. Elbette her gün kedinizle biraz zaman geçirin, böylece ikiniz arasındaki bağ gelişecektir. Bu, büyük bir ödülü olan ömür boyu sürecek bir dostluktur.