Kedi Kumunun Kediler İçin Önemi ve Aktif Karbon Kedi Kumları

Evcil kediler her ne kadar diğer evcil hayvanlar gibi uysal ve insana alışık olsa da doğaları gereği bağımsız ve hatta vahşi olma özelliğini korumaktadır.

Kedi Kumunun Kediler İçin Önemi ve Aktif Karbon Kedi Kumları

Kedi Kumunun Kediler İçin Önemi ve Aktif Karbon Kedi Kumları

Evcil kediler her ne kadar diğer evcil hayvanlar gibi uysal ve insana alışık olsa da doğaları gereği bağımsız ve hatta vahşi olma özelliğini korumaktadır. Dolayısıyla kedilerin içgüdüsel olarak vahşi doğada hayatta kalabilmeleri için izlerini, kokularını en aza indirgeyerek yaşamlarını sürdürmeleri gerekmektedir. Bunun sonucu olarak kediler, diğer yırtıcılardan ve tehlikelerden kendilerini korumak adına dışkılarını kuma ya da toprağa karıştırmak ve doğada izlerini gidermek eğiliminde olacaklardır. Evcil kedilerin bile bu özellikleri içgüdüsel olarak saklıdır ve devam ettirmektedirler.

      Kediler, kendi bölgesini belirlemenin ve çevredeki diğer kedilerle iletişim kurmanın bir yolu olarak koku, dışkı bırakırlar. Baskın bir vahşi kedi sıklıkla dışkısını açıkta bırakır. Bununla birlikte, çoğu kedi her zaman dışkılarını örtme eğiliminde olacaktır.

     Kedilerin kumla olan ilişkisi oldukça önemlidir ve evcil kedi sahipleri de kedilerin bu doğal içgüdülerini sürdürmelerini sağlayacak bir ortam yaratmaları gerekmektedir. Kedi kumları, kedinizin hem doğal yaşamını ev ortamında sürdürebilmesi hem de kedi sahipleri evinde istenmeyen kokulardan korunması adına oldukça ideal bir ortam sağlar

Aktif karbon kedi kumları %99,5 oranında tozsuzdur. Süper topaklanma gösterir. Doğal koku kontrolü sağlamanın yanı sıra temizlemesi kolaydır. Yüksek su tutma kapasitesine sahiptir. Ekonomik tüketim sağlar.

 

Aktif karbon kedi kumlarının özellikleri;

Doğal Bentonit

Aktif karbon kedi kumlarının içeriğinde bulunan doğal bentonit, küçük kristallere sahip kil minerallerinden oluşan yumuşak, gözenekli bir doğal kayadır. Tamamen doğal olduğu için kedinize zarar verecek kimyasallar içermez.

Koku Kontrolü

Aktif karbon kedi kumları, yüksek sıvı tutma özelliği sayesinde doğal koku kontrolü sağlar.

Güçlü Topaklanma

Aktif karbon kedi kumlarının, doğal bentonit özelliği sayesinde güçlü ve hızlı topaklanma sağlar. Topaklanmış kısmı alabilir ve kedinizin kumu kullanmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Temiz Pençeler

%99,5 tozsuz, hızlı ve güçlü topaklanma özelliği sayesinde kedinizin patisine yapışmaz. Küçük arkadaşının patileri her zaman temiz kalarak evin diğer bölümlerine toz ya da kum dağılma ihtimalini en aza indirgemiş olursunuz.