Kedi Beslenmesinde Yaş Mamanın Faydaları

Kedi beslenmesinde yaş mamanın faydaları arasında birçok unsur yer alır. Kediler için yararlı olan yaş mamalar belirli aralıklar ile sahipleri tarafından kedilere verilmelidir. Eğer siz de bir kedi sahibiyseniz kedinizi bu yaş mamalar ile ödüllendirebilir ve damak tatlarını zengin bir hale getirebilirsiniz.

Kedi Beslenmesinde Yaş Mamanın Faydaları

Kedilere Yaş Mama Verilir mi?

Kedilere yaş mama verilmesi son derece uygundur çünkü yaş mamaların kediler üzerinde birçok yararı bulunur. Yaş mamalar içerikleri sayesinde kedilerin birçok iç organı için büyük faydalara sahiptir. Aynı zamanda yaş mamalar sindirim sistemi üzerinde son derece büyük bir rol oynar. Yaş mama yiyen kedinizin bu besini çok kolay bir şekilde sindirdiğini siz de fark edebilirsiniz.

Ayrıca yaş mamalar içindeki su miktarı sayesinde kedilerin su ihtiyacını da karşılama özelliğine sahiptir. Tat olarak da kedilerin favorisi olan yaş mamalar büyük bir protein kaynağı niteliği taşır. Kedilerinizin yaş mama yiyerek de alması gereken besin değerlerini ve enerjiyi büyük ölçüde karşılar. Her gün olmamak ile birlikte kedinizi haftada en az üç gün yaş mama ile besleyebilirsiniz.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Kediler Kuru Mama Dışında Ne Yiyebilir?

Kediler genel olarak kuru mama ve yaş mama ile beslenmesi gereken canlılar olarak bilinir. Ancak bazı zamanlarda birtakım besinler ile kedilerinizin öğününe destekte bulunabilirsiniz. Kedilerin mamalar dışında yediği yaygın şeylerden biri şüphesiz ödül kurabiyeleridir. Kediler bu besini tat olarak da çok sever. Kedinizi belirli aralıklar ile ödüllendirmek istediğinizde bu kurabiyelerden verebilirsiniz.

Aynı zamanda kediler balık yemeyi çok sever ve nadir de olsa balık ile beslenmelerinde bir sakınca görülmez. Evde pişirdiğiniz balığı gönül rahatlığı ile kedinize yedirebilirsiniz. Balığa opsiyon olarak ise tavuk ve et parçaları da verilebilir. Sebze olarak ise kedilerin havuç yemeyi çok sevdiği söylenebilir. Bu ek besinleri daimi olmamak şartı ile kedinize yedirebilirsiniz.

İlgili Ürünler:

Kedilerin Beslenme Süreci Nasıl Olmalıdır?

Kediler ilk doğdukları anda anne sütü ile beslenmesi gereken canlılar olarak bilinir. Anne kedi sütten kesilirse ise bu durumda yavru kedilere süt tozu takviyesi yapılabilir. Büyüme sürecinde ilerleyen kedilere bir süre sonra yavru kedi maması verilmesinde sakınca olmaz. Yavru kedilerin ağız yapıları gelişmemiş olduğu için iri parçalı mamaları tüketmekte zorluk çekebilirler. Ancak kediniz büyüdükten ve yetişkin olarak nitelendirildikten sonra yetişkin mamasına geçiş yapabilirsiniz.

Kuru mamaların yanında kedilere yaş mama verilmesinde de herhangi bir sakınca görülmez. Yaş mamalar kedinizin ihtiyaç duyduğu birçok besin değerini büyük ölçüde karşılar. Haftada birkaç defa olmak şartı ile kedileriniz için yaş mama tercihinde de gönül rahatlığı ile bulunabilirsiniz. Kedi beslenmesinde yaş mamanın faydaları saymak ile bitmez denilebilir. Yaş mamalar kedilerin sağlıklı büyümesinde ve gelişmesinde oldukça büyük bir rol oynar.

Kedilerin Ne Yemesi Gerekir?

Kediler yaşadıkları süre boyunca düzenli olarak yalnızca mama ile beslenmelidir. Mama çeşitleri kedilerin yaşına ve bazı durumlarına göre seçeneklere ayrılır. Hamile kedilerin bu süreci kolay atlatması için anne kedi maması yemesi gerekir. Kısırlaştırma işlemi yaşayan kedilerin ise fazla bir şekilde kilo almamak için kısır kedi maması tüketmesi gerekir. Yavru kediler yavru mamaları yerken yetişkin kediler ise yetişkin kedi maması tüketir. Aynı zamanda kedilere yaş mama verilmesinde de herhangi bir sakınca görülmez. Nadir olmak şartı ile kediler balık, tavuk ya da ciğer gibi protein kaynağı besinleri de tüketebilir. Kedi beslenmesinde yaş mamanın faydaları ve verilebilecek diğer besinler bu şekilde ifade edilebilir.

İlgili Ürünler: