Karaciğer Sağlığı Köpeğinizin Sindirimi İçin Neden Bu Kadar Önemli?

Karaciğer ve sindirim sistemi birbiriyle yakından bağlantılıdır. Karaciğer sorun yaşadığında sindirim sistemi de sorun yaşar.

Karaciğer Sağlığı Köpeğinizin Sindirimi İçin Neden Bu Kadar Önemli?

Karaciğer Sağlığı Köpeğinizin Sindirimi İçin Neden Bu Kadar Önemli?

Köpekler de sindirim sorunları yaşarlar. Belki bir mide rahatsızlığı geçirmişlerdir ya da yememeleri gereken bir şey yemişlerdir ancak, bazı köpekler için kusma ve ishal, her gün tekrar eden bir rutin haline gelmiştir. Köpekler, sindirim problemleri geliştirdiğinde evcil hayvan ebeveynleri cevaplar için genellikle gastrointestinal sisteme bakarlar. Ancak, suçlu köpeğinizin karaciğeri olabilir.

Karaciğer ve sindirim sistemi birbiriyle yakından bağlantılıdır. Karaciğer sorun yaşadığında sindirim sistemi de sorun yaşar. Aşağıda, köpeğinizin hem karaciğerini hem de sindirimini desteklemek için neler yapabileceğinize dair hızlı bir genel bakış yer almaktadır.

Köpeklerde Kötü Karaciğer Sağlığının Belirtileri

Karaciğer hasarı, sindirim sistemi için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Karaciğer sorunları olan köpekler mide rahatsızlığı yaşar ve vücudun diğer bölgelerinde sağlık sorunları geliştirebilir.

Aşağıdaki belirtilerden bir veya daha fazlasını fark ederseniz bir veterinerle konuşun:

Kusma

İshal

Gaz ve şişkinlik

Uyuşukluk

İştah kaybı

Kaşıntılı veya pul pul dökülen cilt

Sarılık (sararmış gözler veya diş etleri)

Karaciğer Sağlığını Desteklemenin Doğal Yolları

Evcil hayvan ebeveynleri, köpeklerinin karaciğer sağlığını desteklemek için birçok seçeneğe sahiptir. Karaciğeri en iyi durumda tutarak, köpeğinizdeki sindirim rahatsızlığını azaltabilirsiniz. İşte sağlıklı bir karaciğer ve sindirim sistemini destekleyebilecek bazı beslenme ipuçları.

Öğünlere karahindiba ile başlayın: Karahindiba yaprağı, iştahı artırma ve sindirim sistemini harekete geçirme kabiliyetiyle bilinen acı bir yeşil bitki türüdür. Bunu karaciğerdeki safra üretimini uyararak yapar. Karahindiba yaprakları, köpeklerin yemesi için tamamen güvenlidir ve en çok yemek saatlerinden hemen önce etkilidirler. Köpekler ayrıca hazımsızlığı azaltan, besin emilimini artıran ve düzenli bağırsak hareketleri için müshil görevi gören karahindiba kökü de yiyebilirler. Bu bitkiyi vermenin en kolay yolu, köpeğinizin diline birkaç damla karahindiba tentürü koymaktır.

Günlük karaciğer takviyesi ekleyin: Köpeğinize günlük karaciğer takviyesi vererek sağlıklı sindirimi teşvik edin. Bu takviyelerin ana maddesi, karaciğeri detoksifiye etme ve toksinleri vücuttan atmasına yardımcı olma yeteneği ile övülen devedikenidir. Karaciğer takviyeleri, karaciğer hastalığı olan ve küçük sindirim sorunları yaşayan köpekler için harikadır. Köpeğiniz için uygun dozajı öğrenmek için bir veterinere danışın.

Daha küçük, daha sık öğünlere geçin: Günde bir veya iki büyük öğün yiyen köpeklerin sindirim sorunları yaşama olasılığı daha yüksektir. Tek seferde büyük miktarlarda yiyecek tüketmek karaciğeri zorlayarak yiyeceklerin parçalanmasını ve besinlerin kan dolaşımına emilmesini zorlaştırabilir. Köpeğinizin mamasını gün boyunca birden fazla, daha küçük öğünlere bölerek karaciğer üzerindeki stresi azaltın. Bu gaz, şişkinlik, kusma ve ishal sıklığını azaltabilir.

Köpeğinizin vücudundaki tüm sistemler birbirine bağlıdır. Bu kavramın en iyi örneği karaciğer ve sindirim sistemi arasındaki bağlantıdır. Karaciğerin durumu, sindirim sisteminin sağlığını bozabilir ya da iyileştirebilir. Karaciğeri destekleyerek köpeğinizde sağlıklı sindirimi teşvik edebilirsiniz.