HİPERAKTİF BİR YAVRU KEDİ NASIL SAKİNLEŞTİRİLİR?

Yavru kediler sevimli oldukları kadar meraklıdır da. Sık sık unuttuğumuz şey, yavrularında içindeki enerji bolluğu ile dolu olmasıdır.

HİPERAKTİF BİR YAVRU KEDİ NASIL SAKİNLEŞTİRİLİR?

Yavru kediler sevimli oldukları kadar meraklıdır da. Sık sık unuttuğumuz şey, yavrularında içindeki enerji bolluğu ile dolu olmasıdır. Derin nefes alın ve soğukkanlılığınızı kaybetmeyin...Kedinizi sakinleştirmenize ve bu süreçte doğru kedi görgü kurallarıyla eğitmenize yardımcı olmanın birçok yolunu yazımızda bulabilirsiniz.

Uygun Oyun

Oyun, bu sınırsız yavru kedi enerjisinin bir kısmını tüketmeye yardımcı olmak için harika bir yoldur, bu yüzden günde birkaç seans planladığınızdan emin olun. Sonunda tüylü çubuklar veya doldurulmuş fareler gibi avlanmayı taklit eden oyuncaklar, yavru kedinizin dikkatini çekecek ve doğal yırtıcı becerilerine ilham verecektir. Oyun sırasında onu meşgul edin ve meydan okuyun ancak avını yok etmesine izin verin. Bu ona güven verecek ve ona tatmin duygusu verecektir.

Yavru Kedi Alanı

Kediniz hareket ettiğinde, kendi alanında hareket edebiliyor olmalı. Loş ışıklı küçük bir oda en iyisidir, çünkü gevşemesine ve onu diğer evcil hayvanlardan, dikkat dağıtıcılardan ve insanlardan uzak tutmasına yardımcı olacaktır. Bu alan, kendi başına oynamayı öğrenebilmesi için güvenli bir şekilde oynayabileceği şeylerle donatılmalıdır.

Yatıştırıcı Müzik

Kedinize bu kadar kısa sürede tanıtılan tüm yeni şeyler sinir bozucu olabilir. Yeni bir ev, insanlar ve evcil hayvanlar yavru kedinizde korkuya neden olabilir ve hiperaktiviteye neden olabilir. Kediniz güvenli bir yerde olduğunda, sinirlerini yatıştırıp yatıştırmadığını görmek için düşük ses seviyesinde yatıştırıcı müzik açabilirsiniz. Kolay dinleme, enstrümantal veya klasik müzik, harikalar yaratabilir.

Dikkatleri üzerine verin

Kedinizin sevildiğini hissetmesi gerekiyor. Her gün onunla oynamanın yanı sıra, dizüstü bilgisayarınızda çalışırken veya televizyon izlerken sizinle birlikte oturmasına izin verin, yatakta ona sarılın ve kollarınızda mutlu bir şekilde mırıldanırken onu evcilleştirin. Bu, sıkılmış ve ihmal edilmiş hissetmenin bir sonucu olarak ortaya çıkabilecek olumsuz davranışları önlemenin harika bir yoludur.