Hassas Mideye Sahip Köpekler İçin Gıda Alerjileri

Bir veterinerin yardımıyla, köpeğinizin hangi bileşenlere alerjisi olduğunu belirleyebilir ve onu doğru diyetle besleyebilirsiniz.

Hassas Mideye Sahip Köpekler İçin Gıda Alerjileri

Hassas Mideye Sahip Köpekler İçin Gıda Alerjileri

Kalıcı kaşıntı ve ishal, birçok evcil hayvan ebeveyninin kafasını karıştıran belirsiz semptomlardır. Farklı bir mamaya geçerek yavrularını daha iyi hissettirmeye çalışırlar ancak bu semptomlar devam ettiğinde daha da şaşırırlar. Köpeğinizin beslenmesinde bir sorun olduğu açık ancak ne olduğunu bulamıyorsunuz!

Ticari evcil hayvan mamalarında bulunan yaygın bileşenlerin çoğunun köpeklerde alerjik reaksiyonları tetiklediği bilinmektedir. Bir veterinerin yardımıyla, köpeğinizin hangi bileşenlere alerjisi olduğunu belirleyebilir ve onu doğru diyetle besleyebilirsiniz.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Köpeklerde Gıda Alerjileri Nasıl Belirlenir?

İlk adım, yavru köpeğinizin gerçekten de bir gıda alerjisi olduğunu doğrulamaktır. Gıda alerjisi olan köpekler, fark edilmesi kolay semptomlar gösterir. Birçok semptom, diğer hastalıklarda da görülür bu nedenle evcil hayvan ebeveynleri, köpeklerini tedavi etmeye çalışmadan önce her zaman profesyonel bir teşhis almalıdır.

İşte aramanız gereken bazı yaygın gıda alerjisi belirtileri:

Mevsimsel olmayan kaşıntı

Yüz şişmesi

Kusma veya ishal

Kilo kaybı

Enerji eksikliği

Tekrarlayan cilt veya kulak enfeksiyonları

İlgili Ürünler:

​​​​​​​Gıda Alerjisi Araştırması İle Kaynağı Bulun

Veteriner, köpeğinizin gıda alerjisi olduğundan şüpheleniyorsa bir gıda alerjisi denemesi önerecektir. Bu, yavrunuzun hangi gıdalara alerjisi olduğunu anlamanın en etkili yoludur. Bir gıda alerjisi denemesi, geçici olarak yeni içerikler içeren bir diyete geçmeyi ve orijinal içerikleri birer birer yavaşça yeniden sunmayı içerir.

Köpeğinizi kademeli olarak hipoalerjenik bir diyete geçirerek başlayacaksınız. Bu süreç yaklaşık bir hafta sürmelidir. Yeni bir mamaya hızla geçmek daha fazla gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir. Köpeğinizi en az sekiz hafta boyunca veya alerji semptomları düzelene kadar hipoalerjenik diyetle besleyin.

Köpeğinizin semptomları geçtikten sonra veterineriniz, yavru köpeğinizi önceki diyetinden seçeceğiniz malzemelerle beslemenizi söyleyecektir. Tavuk şeritleri veya buğday tohumu gibi tek kaynaklı malzemeleri mamalarına ekleyin ve köpeğinizi alerji belirtileri açısından izleyin. Hangisinin alerjik reaksiyonu tetiklediğini belirleyene kadar malzemeleri birer birer geri eklemeye devam edin. Tüm bu süreç, köpeğinizin alerji tetikleyicilerini ne kadar kolay tespit ettiğinize bağlı olarak aylar sürebilir.

Alerjik Yavrular İçin En İyi Mamalar

Evcil hayvan ebeveynleri, genellikle alerjik yavrularının ne yiyebileceği konusunda stres yaşarlar. En yaygın alerjenler, çoğu ticari evcil hayvan mamasında bulunan sığır eti, tavuk, mısır ve buğdaydır. Neyse ki bu karbonhidrat ve protein kaynakları tek seçeneğiniz değildir. Veterineriniz, köpeğinizin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan hipoalerjenik bir diyete karar vermenize yardımcı olabilir.

Popüler seçeneklerden biri de köpeğinizi yeni karbonhidrat ve proteinlerle beslemektir. Yeni bir besin kaynağı, köpeğinizin nadiren yediği veya daha önce hiç yemediği bir besindir. Yeni karbonhidratlara örnek olarak tatlı patates, beyaz patates, yeşil bezelye ve pirinç verilebilir. Köpeğinizin diyetinden bir protein kaynağını çıkarırsanız, yerine yeni bir alternatif koymayı unutmayın. Köpekler ana enerji kaynağı olarak proteine güvenirler.

Veterineriniz hidrolize proteinleri de önerebilir. Bu, köpeğinizin bağışıklık sisteminin hangi hayvandan geldiğini anlayamayacağı noktaya kadar enzimler tarafından parçalanan bir proteindir. Veterinerler, her türlü hayvan etine karşı alerjik reaksiyon gösteren köpekler için hidrolize proteinleri önermektedir. Bu köpeklerin hidrolize proteinlere ihtiyacı vardır çünkü bağışıklık sistemleri tipik yeni proteinleri tolere edemez.

Büyük ihtimalle veteriner, köpeğinizi gıda alerjisi denemesindeki hipoalerjenik diyetle beslemeye devam etmenizi söyleyecektir. Gıda alerjisi denemeleri sırasında kullanılan diyetler, köpeklere dengeli bir protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral porsiyonu vermek için tasarlanmıştır. Bu tür denemeler geçici olsa da yavrunuzda alerjik bir reaksiyonu tetiklemediği sürece diyete devam edebilirsiniz.

Son olarak, evcil hayvan ebeveynleri, mama önerileri için her zaman veterinerlerine danışmalıdır. Birçok ticari evcil hayvan maması, eser miktarda yaygın alerjen içerme ihtimali yüksek olmasına rağmen hipoalerjenik olduğunu iddia eder.

Gıda alerjenlerini belirlemenin uzun ve sıkıcı bir süreç olabileceğini unutmayın. Ticari evcil hayvan mamaları yaygın alerjenlerle doludur ve hangisinin yavrunuzun kaşınmasına neden olduğunu bulmak zaman alır. Veterinerinizin sorunun kaynağına inebileceğine güvenin. Yavrunuzun mutlu bir şekilde yemek yiyebileceği ve alerjisiz yaşayabileceği günler gelecek!