Farklı Beslenme Gereksinimleri Olan Birden Fazla Kediyi Nasıl Beslersiniz?

Bir kediye sahip olmaktan daha iyi olan tek şey, birden fazla kediye sahip olmaktır.

Farklı Beslenme Gereksinimleri Olan Birden Fazla Kediyi Nasıl Beslersiniz?

Bir kediye sahip olmaktan daha iyi olan tek şey, birden fazla kediye sahip olmaktır. Daha fazla oyun, daha fazla sorumluluk ve daha fazla sarılma anlamına gelse de yemek zamanı geldiğinde biraz ekstra iş anlamına da gelebilir. Ama bu konuda endişelenmenize veya korkmanıza gerek yok. Planlı olmak ve ne yapacağınızı bilmek tüm endişelerinizi ortadan kaldıracaktır. Farklı beslenme programına sahip kedileriniz için yapacaklarınızı önceden planlamak son derece önemlidir.

Kedilerin Neden Farklı Diyetleri Olabilir

İnsanlara benzer şekilde, kedilerin diyetleri ve beslenme alışkanlıkları da birkaç nedenden dolayı değişir. Birincisi kişisel tercihtir. Bazı kediler kuru mama ister, diğerleri ise ıslak. Bazıları farklı tatlardan hoşlanır veya belirli bir zamanda yemek yemeyi tercih eder.

Kedilerinizin daha spesifik bir diyete ihtiyaç duymasının diğer nedenleri arasında yaşam tarzı ve yaşam tarzı yer alır. Yaşlı kediler daha yumuşak ve sindirmesi daha kolay olan yiyecekleri tercih ederler.

Yavru kediler, büyüyen kaslarını ve bağışıklık sistemlerini inşa etmek için lokma boyutunda mamaya ihtiyaç duyarlar.

Aşırı kilolu kediler lezzet ve beslenmeden kilo vermelerine yardımcı olmak için mamaya ihtiyaç duyarlar.

Bazı kedilerin yiyecekle birlikte reçeteli ilaç almaları gerekebilir. Bu yüzden mama tercihinizde tüm bunları göz önüne almanız gerekir. Size önerimiz CatPlus Kedi Mamaları’nı incelemeniz.

Şimdi asıl soru şu; her kedinin akşam yemeği için doğru yemeği yediğinden nasıl emin olabilirsiniz?

Kedileri Farklı Beslenme Şeklinde Beslemek için 6 İpucu

1. Yavaş Geçiş

Kedilerinizin beslenme düzeninde birkaç gün boyunca kademeli olarak değişiklik yapın. Bu, mide sorunlarının ve "sizinle konuşma" taleplerinin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

2. Yemek Zamanlamaları

24 saatlik bir açık büfe kurmak yerine, akşam yemeğini düzenli olarak zamanlayın. Bu, yemek yeme zamanı geldiğinde ve gün boyunca başka birinin tabağından çalmadıklarında kedilerinin aç olduğundan emin olmaya yardımcı olur.

3. Gözünüz Üzerinde Olsun

Yemek ve diğer yeme konuları üzerindeki kavgaları önlemenin en iyi yolu, onları beslerken kedilerinize göz kulak olmaktır. Herkesin düzgün bir yemek yediğinden emin olacaksın ve birlikte takılmak için fazladan zaman kazanacaksın.

4. Ayrı Yemek Odaları

Her bir kediyi farklı bir odada beslemeyi deneyin, yemek kaselerini birbirinden uzağa koyarak veya bebek kapısı, çöp tenekesi veya sandalye gibi bariyerlerle yemek yeme alanlarını ayırarak.

5. Yemek Süresini Yeni Bir Düzeye Çıkarın

Bir diğer seçenek de bir kedinin yemeğini bir tezgaha koymak. Kedilerinizden biri daha yaşlı ya da daha ağır olursa ve sıçrayamıyorsa bu iyi çalışır.

6. Sabırlı ve Pozitif Kalın

Tüylü arkadaşların bu değişiklikleri hemen kabul etmeyebilir ama nazik sözlerin, devam eden şefkatin ve davranışları yargısal kullanımın yeni bir yemek zamanı rutinini kabul etmelerine çok yol katedecektir.