Evde Köpeğinize Zarar Verebilecek Şeyler!

Evcil hayvanların %92'si yaşamları boyunca bir kez dahi olsada acil bir durumla karşılaşacaktır.

Evde Köpeğinize Zarar Verebilecek Şeyler!

Evcil hayvanların %92'si yaşamları boyunca bir kez dahi olsada acil bir durumla karşılaşacaktır. Bu acil durumların bir nedeni de ev ürünleridir. Köpeğiniz ailenizin büyük bir parçasıdır ve onları korumak için elinizden gelen her şeyi yaparsınız. Sorun şu ki, köpeğiniz için potansiyel olarak zararlı olduğunu asla düşünmeyeceğiniz ev ürünleriniz olabilir. İşte köpeğinize gerçekten zarar verebilecek şeyler.

Antifriz

Bu, birçok evde yaygın olması nedeniyle küçük hayvan zehirlenmelerinin arkasındaki en büyük nedenlerden biridir. Sadece 1 yemek kaşığı böbrek yetmezliğine neden olabilir. Ayrıca kusma, sedasyon, uyuşukluk, koma ve ölüme neden olabilir.

İlaçlar

Birçok insan ilacı evcil hayvanınız için zararlı olabilir. Reçetesiz satılan ilaçlar da dahil olmak üzere tüm ilaçları köpeğinizin ulaşamayacağı bir yerde sakladığınızdan emin olun ve veterinerinizle konuşmadan evcil hayvanınıza herhangi bir ilaç vermeyin.

Noel süsleri

Cicili bicili, hediye paketi kurdelesi gibi öğeler, köpeğinizin bağırsaklarında bükülüp birikeceği için yutulması halinde büyük sorunlara neden olabilir. İzlenmesi gereken yaygın belirtiler kusma, uyuşukluk, halsizlik, karın ağrısı ve ishaldir.

Piller

Köpekler, piller dahil her şeyi çiğnemeyi severler. Akü asidi kimyasal yanıklara neden olabilir. İzlenmesi gereken yaygın belirtiler salya akıtma, kusma, yutma güçlüğü, karın ağrısı ve ateştir.

Oyuncaklar

Küçük parçalar içeren oyuncaklar, köpekler için boğulma tehlikesi oluşturur. Boğulma tehlikelerini kontrol etmek için mükemmel köpek oyuncağını ne zaman seçeceğinizden emin olun.

Çamaşır deterjanı

Çamaşır deterjanı köpeklerde ülserlere ve hatta ölüme neden olabilir. Kapsül tipi deterjanlara özellikle dikkat edin, çünkü bunlar çok konsantredir. Köpeğinizin giremeyeceği yerlerde saklayınız.