Evcil Hayvanınız Veterinerden Nefret Mi Ediyor? Daha Kolay Veteriner Ziyaretleri İçin İpuçları

Endişeli bir evcil hayvanı olan herkes, dört ayaklı dostları veterinerle sürekli kavga ettiğinde randevuya gitmenin ne kadar zor olduğunu bilir.

Evcil Hayvanınız Veterinerden Nefret Mi Ediyor? Daha Kolay Veteriner Ziyaretleri İçin İpuçları

Evcil Hayvanınız Veterinerden Nefret Mi Ediyor? Daha Kolay Veteriner Ziyaretleri İçin İpuçları

Evcil hayvanlar, veterinerden nefret ettiklerini açıkça belli ederler. Köpekler, arabaya binmekten çekinir; kediler, taşıyıcılarının arkasında titrerler. Endişeli bir evcil hayvanı olan herkes, dört ayaklı dostları veterinerle sürekli kavga ettiğinde randevuya gitmenin ne kadar zor olduğunu bilir.

Veteriner ziyaretleri çetin bir mücadele olmak zorunda değildir. En endişeli evcil hayvanlar bile korkularının üstesinden gelebilir ve veteriner muayenehanesinde uslu durabilir. Bu ipuçları, veteriner ziyaretlerini evcil hayvanınız için keyifli ya da en azından katlanılabilir bir deneyime dönüştürmeye yardımcı olacaktır.

Günlük Olarak Veteriner Gezilerini Canlandırın

Çoğu evcil hayvan, bir yabancı tarafından dürtüldüğünde endişeli hisseder. Benzer etkileşimleri evde uygulayarak veteriner muayenelerine alışmalarına yardımcı olun. Evcil hayvanınızın patilerine, kulaklarına, ağzına ve kuyruğuna nazikçe dokunun, çünkü bunlar veteriner muayenesi sırasında kilit bölgelerdir. Her bir noktaya sadece bir saniye dokunarak başlayın, ardından süreyi kademeli olarak artırın. Her etkileşim için evcil hayvanınızı ödüllendirin ve övün. Amaç, evcil hayvanınızı bu noktaların etrafında kaldırma, sıkıştırma ve dürtükleme konusunda rahat ettirmektir.

Evcil hayvan ebeveynleri genellikle veteriner ziyareti zamanı gelene kadar taşıyıcıları saklı tutarlar. Evcil hayvanlar, taşıyıcılarını yılda sadece birkaç kez görürler, bu da taşıyıcı ile veteriner ziyaretleri arasında olumsuz bir ilişki oluşturur. Taşıyıcıyı yaşam alanının bir parçası haline getirerek evcil hayvanınızın veterinerle ilgili endişesini azaltın. Taşıyıcıyı mutfak, yatak odası veya çamaşır odası gibi evcil hayvanınızın her zaman görebileceği bir yerde saklayın. Evcil hayvanınız taşıyıcı ile günlük olarak etkileşime girerse kendini daha güvende hissedecektir.

Veteriner Gezilerini Evcil Hayvanınız İçin Eğlenceli Hale Getirin

Evcil hayvanlar, veteriner muayenehanesinden nefret eder çünkü orada iğneler, invaziv muayeneler ve yabancılar tarafından zapt edilmenin söz konusu olduğunu bilirler. Evcil hayvanlar, sadece hasta olduklarında veya yıllık kontrolleri gerektiğinde ziyaret ederler. Sadece eğlenmek için veterineri ziyaret ederek evcil hayvanınızın olumlu bir ilişki kurmasına yardımcı olun. Önceden ofisi arayarak personelin dostunuzu sevmesi ve ikramlarda bulunması için uğrayıp uğrayamayacağınızı sorun. Evcil hayvanınız sevgi ve ilgiyi veteriner ofisinin manzaraları ve kokuları ile ilişkilendirecektir.

Bazı evcil hayvanlar sadece veterinere giderken arabaya biner. Eğer durum böyleyse evcil hayvanınız sadece arabaya yaklaştığında bile endişelenecektir. Evcil hayvanınızı veteriner randevusuyla kısıtlamadan daha sık araba yolculuklarına çıkarın. Bu, arabanız ile veteriner ofisi arasındaki bağlantıyı koparmaya yardımcı olacaktır. Köpeğinizi sahile, parka veya evcil hayvan dükkanına bir gezi ile ödüllendirin. Kediler için, sadece etrafta dolaşın ve bir yolcunun onları tüm zaman boyunca ödül mamaları ile beslemesini sağlayın.

Sakinleştirici Malzemelerle Veterinere Hazırlanın

Birkaç yardımcı malzeme veteriner ziyaretlerinin daha sorunsuz geçmesini sağlayabilir. Randevuya gitmeden önce, evcil hayvanınızın taşıyıcısının içine sentetik feromonlar püskürtün. Feromon spreyler, emziren bir annenin kokusunu taklit eder ve her yaştan evcil hayvana rahatlık verir. Feromonları bir havluya püskürtün, ardından evcil hayvanınızı sakinleştirici kokuyla çevrelemek için taşıma çantasının içine örtün. Randevu sırasında sinirlerini yatıştırmak için onlara bir feromon tasması da verebilirsiniz.

Feromonlara ek olarak, veteriner randevusundan kısa bir süre önce evcil hayvanınızı sakinleştirici bir takviye ile beslemeyi düşünün. Bu takviyeler, stresli durumlarda kaygıyı azalttığı bilinen organik bitkilerin bir karışımını içerir. Melisa, takke ve kediotu kökü, minimum yan etkiyle sinir sistemini rahatlatan hafif yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Şerbetçi otu, papatya ve çarkıfelek gibi diğer bileşenler uyarılabilirliği azaltır ve düz kasları gevşetir. Evcil hayvanınıza sakinleştirici bir takviye vermeden önce veterinere uygun dozajı sorun.

İkramlar da veteriner randevuları sırasında iyi bir dikkat dağıtıcıdır. Veteriner işini yaparken evcil hayvanınıza odaklanması için olumlu bir şey verirler. İkramlar, evcil hayvanınızın veteriner ofisini ziyaret ettiğinde dört gözle bekleyebileceği lezzetli bir ödüldür. Et, insan gıdaları veya evcil hayvan dostu hamur işleri gibi yüksek değerli ikramları veteriner randevuları için ayırmayı düşünün. Bir çiğneme oyuncağındaki fıstık ezmesi, bir köpeğin dikkatini normal ödüllerden daha uzun süre dağıtabilir. Bazı oyuncaklar ise, kedinizi uzun süre oyalamak için kedi nanesi içerir.

Endişeli evcil hayvan sahipleri için başarılı bir veteriner ziyareti yapmak zorlayıcı görünebilir. Ancak her evcil hayvan, geçmişte olumsuz deneyimleri olanlar da dahil olmak üzere veterinere tahammül etmeyi öğrenebilir. Sabır, pratik ve ikram, evcil hayvanınızın randevuyu minimum stresle atlatmasına yardımcı olabilir. Yeterince ödül ve övgü ile evcil hayvanınız bir sonraki randevusunu dört gözle bile bekleyebilir!