Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Çocuğunuza Öğretebileceği 8 Ders

Bunu inkar etmek mümkün değildir ki ailenize bir evcil hayvan katmak, evinize pozitiflik getirmenin ve çocuklarınıza bazı önemli hayat dersleri öğretmenin harika bir yoludur.

Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Çocuğunuza Öğretebileceği 8 Ders

Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Çocuğunuza Öğretebileceği 8 Ders

Bunu inkar etmek mümkün değildir ki ailenize bir evcil hayvan katmak, evinize pozitiflik getirmenin ve çocuklarınıza bazı önemli hayat dersleri öğretmenin harika bir yoludur. Özünde evcil hayvan sahibi olmak, yaşayan ve nefes alan başka bir varlığın sorumluluğunu almakla ilgilidir; bu da şefkat, odaklanma ve bol miktarda sorumluluk gerektirir. İşte çocuğunuza fayda sağlayacak ailenize tüylü bir arkadaş gelmesi için birkaç neden daha...

Sorumluluk

Birçok çocuk için evcil hayvanlar gerçek sorumluluğun ilk tadını sunar. Hayvan dostlarını bir programa göre nasıl tutacaklarını öğrenmelidirler; yürütme, besleme, tarama, onlara güvenli ödüller sağlama ve düzenli olarak veterinere götürme. Bu, onları başarılı bir hayata hazırlamaya yardımcı olabilir. Ufaklıklarınıza mesuliyet ve sorumluluğu ne kadar erken öğretirseniz tüm yaşamları boyunca işte, okulda ve kişisel ilişkilerinde sorumluk almaları o kadar olasıdır.

Program Ve Rutin

Hayvanların çoğu bir programa bağlı olduklarında gelişirler. Ne zaman yemek yiyecekleri, uyuyacakları ve yürüyüşe çıkacakları konusunda genel bir zaman dilimine sahip olmaya güvenirler. Bu, hayvanlara rahatlık ve güvenlik hissi sağlamaya yardımcı olur. Çocuklar da bir rutinleri olduğunda daha başarılı olma eğilimindedir. Hem büyük hem de küçük yaşam değişikliklerinden geçerken istikrarlı ve desteklenmiş hissetmelerine yardımcı olabilir. Çocuklarınızın her gün aynı saatlerde aynı şeyleri yapmanın yaşam boyunca sağlıklı alışkanlıklara yol açan bir yapı oluşturmaya yardımcı olabileceğini görebilmeleri için evcil hayvanınızı bir rutinde tutmanın önemini vurguladığınızdan emin olun.

İyi Davranış

Bir köpeği, kediyi veya başka bir hayvanı eğitmek, çocukların her zaman iyi davranış sergileme kavramını anlamalarına yardımcı olmak için harika bir yol olabilir. Komutları ve tamamen doğal köpek ödüllerini dağıtırken küçük çocuğunuz ödüller, teşvikler ve kurallara uyma hakkında her şeyi öğrenir. Ödülleri öğretmenin yanı sıra, bir hayvanı eğitmek çocuklarınıza olumlu pekiştirmeyi ve iyilik yapmayı da öğretebilir.

Finansal Planlama

Çocuklarınız yeterince büyükse evcil hayvan sahibi olmayı finansal planlama hakkında bazı önemli dersler vermek için bir fırsat olarak değerlendirdiğinizden emin olun. Evcil hayvanlar, yiyecekleri, tıbbi bakımları, hijyen ve temizlik malzemeleri gibi ihtiyaçları için önemli parasal yatırımlar gerektirir. Çocuklarınızın evcil hayvanların paraya mal olduğunu anladığından emin olun. Ayrıca, evcil hayvanınızın bakımını, çocuklarınızın ücret karşılığı çalışma kavramını anlamalarına yardımcı olmak için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, yürüyüş, fırçalama, besleme ve genel evcil hayvan bakımı görevleri için onlara bir harçlık teklif edebilirsiniz.

Güven

Evcil hayvanlar bir çocuğun güvenini artırmaya yardımcı olabilir, bu da hayattaki genel mutluluğunu artırabilir. Çünkü sevildiklerini ve anlaşıldıklarını hissetmelerine yardımcı olurlar. Ayrıca çocukları fiziksel olarak daha formda olmaya teşvik ederek özgüvenlerini artırabilir ve onları mahalledeki veya okuldaki arkadaşlarıyla daha sosyal olmaya teşvik edebilirler. Evcil hayvanlar genellikle bir çocuğun en yakın arkadaşı ve en sevgili dostu olarak hizmet eder ve hepimiz güçlü arkadaşlıklar kurmanın ve sürdürmenin güven inşa etmenin mükemmel bir yolu olduğunu biliyoruz.

Fiziksel Sağlık

Bildiğiniz gibi, köpekler gelişmek için bol miktarda fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Uzun yürüyüşlerden bahçede getir götür oyununa kadar, hem çocuklar hem de evcil hayvanlar fiziksel zindelikten çok şey kazanır. Bu sadece her iki tarafın da daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda her gün enerji yakmalarına yardımcı olur, böylece iyi uyurlar ve mutlu ve memnun hissetmek için yeterli zihinsel uyarım alırlar. Çocuklarınızın evcil hayvan sahibi olmanın fiziksel yönüne daha fazla dahil olmalarına yardımcı olmak için evcil hayvanlarınızı ‘çeviklik’ gibi rekabetçi köpek sporlarına kaydettirmeyi düşünün.

Sabır

Çocuklar gibi evcil hayvanlar da sabırsız canlılardır. Genellikle enerji doludurlar ve zaman kavramını tam olarak anlamazlar. Ancak evcil hayvan ve çocuğu eşleştirmek, sabır kavramını örneklemenin ve çocuklara iyi şeylerin, ister evcil hayvanınıza yeni bir numara öğretmek ister ömür boyu sürecek güçlü bir bağ kurmak olsun, bazen zaman alabileceğini göstermenin harika bir yoludur. Çocuklar bazı şeylerin beklemeye ve çaba göstermeye değer olduğunu çabucak öğrenirler.

Yaşam Ve Ölüm

Yaşam döngüsü çocuklara, özellikle de yeni yürümeye başlayan ve küçük çocuklara anlatılması en zor kavramlardan biridir. Gerçek şu ki, bir aile hayvanını kaybetmek ne kadar zor olsa da bir hayvanın ölümü genellikle bir çocuğun ölüm kavramıyla ilk tanışmasıdır. Ebeveynlerin, bir evcil hayvanın kaybını yaşayan kederli bir çocuk için tüm doğru kaynakları sağlaması çok önemlidir, çünkü bu, önemli ölçüde keder ve üzüntüye neden olan yıkıcı bir durum olabilir. Çocuklarınıza iyileşmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak, onları hayatları boyunca kayıpları daha iyi atlatmaya ve sağlıklı şekillerde yas tutmaya hazırlayabilir.

Evcil Hayvanlar Çocuklar İçin İyidir

Bir ailenin evil hayvana sahip olmasının en iyi yanı nedir? Çocuğunuza getirdiği rahatlık ve arkadaşlık. Araştırmalar, evcil hayvanların ruh halini iyileştirmeye, güveni artırmaya ve ihtiyaç duyulan zamanlarda rahatlık sağlamaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Hatta çocuklardaki alerjileri azaltmaya bile yardımcı olabilirler. Eğer evinize evcil hayvan edinmek için iyi bir neden arıyorsanız hiç tereddüt etmeyin! Tüylü dostlar, en önemli hayat derslerini anlatmanıza yardımcı olacak ve bunu yaparken de bolca pozitiflik ve neşe getireceklerdir.